در باره برنی سندرز

 برنی سندرز یکی از سناتورهای باسابقه و قدیمی آمریکایی به شمار می‌رود که بیشتر به جهت منش مستقل و مسلک سوسیالیستی خود در میان سیاستمداران جهان معروف است. برنی سندرز به عنوان یکی از طرفداران مذاکره و مصالحه با ایران، تنها سناتوری بود که در دوران ریاست جمهوری اوباما به طرح کنگره و سنا مبنی بر تحریم ایران رای منفی داد.

برنارد برنی سندرز سیاستمدار و سناتور آمریکایی است. او طولانی‌ترین دوره حضور به عنوان یک نماینده مستقل در کنگره آمریکا را دارد، نخستین بار در ۱۹۹۰ میلادی به نمایندگی مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب شد. سندرز برای کسب نامزدی حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ میلادی رقابت کرد و شکست خورد.

سندرز که خود را یک سوسیالیست دمکراتیک و یک ترقی‌خواه می‌داند، حامی حقوق کارگران بوده و بر مقابله با نابرابری اقتصادی تأکید می‌کند. او مدافع مراقبت سلامت همگانی و تک‌پرداخت‌گر،  مرخصی زایمان با حقوق و نیز آموزش دانشگاهی بدون شهریه است. در سیاست خارجی، او حامی کاستن از هزینه کرد نظامی آمریکا، پی گرفتن بیشتر دیپلماسی و همکاری بین‌المللی و تأکید بیشتر بر حقوق کار و دغدغه‌های زیست‌محیطی در زمان مذاکره بر سر توافقات تجاری بین‌المللی است. سندرز در ۱۹ فوریه ۲۰۱۹ میلادی اعلام کرد که قصد دارد تا برای شکست دادن، دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آینده رقابت کند.

 

 

زندگی نامه برنی سندرز

برنی سندرز در هشتم سپتامبر ۱۹۴۱ میلادی در خانواده‌ای یهودی در محله بروکلین نیویورک متولد شد، پدرش از یهودیان مهاجر لهستانی و مادرش اهل نیویورک بود. سندرز به مدرسه عبری نیویورک رفت و حتی در مراسم جشن تکلیف یهودی شرکت کرد، هر چند از همان نوجوانی علاقه‌ای به دین و مذهب نداشت. خودش می‌گوید عاملی که باعث بروز آگاهی طبقاتی در وی شد، سپری کردن دوران کودکی‌اش در آپارتمانی کوچک و محقر بود.

 

برنی سندرز در ۱۹۵۹ در دوره دبیرستان

 

سندرز در بروکلین کالج تحصیل کرد و در ۱۹۶۴ میلادی از دانشگاه شیکاگو فارغ‌التحصیل شد. وی در دانشگاه شیکاگو به اتحادیه سوسیالیستی خلق جوان، شاخه جوانان حزب سوسیالیست آمریکا پیوست و به سازماندهی دانشجویان برای تشکیل کنگره برابری نژادی و جنبش حقوق مدنی سیاهپوستان آمریکا پرداخت. او در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی در ضدیت با جنگ و حمایت از حقوق مدنی سیاه‌پوستان مشارکت کرد و در تظاهرات ۱۹۶۳ میلادی واشنگتن شرکت داشت.

او در زمان جنگ ویتنام خواهان کنار گذاشته شدن از خدمت اجباری به خاطر ملاحظه‌های اعتقادی شد اما درخواست او زمانی بررسی و رد شد که به خاطر سنش از اعزام به خدمت معاف شده بود.

برنی سندرز در ۱۹۸۸ میلادی با جین اوماریا دریسکل رییس پیشین کالج برلینگتون، ازدواج کرد. از دریسکول به عنوان مشاور اصلی‌ سندرز در زندگی سیاسی‌اش یاد می‌کنند.

سندرز به همراه همسرش جین اومیرا در آیووا، ۲۰۱۶

فعالیت های سیاسی برنی سندرز

سندرز نخستین بار در ۱۹۷۱ میلادی قدم به عرصه سیاست گذاشت و از طرف حزب اتحادیه آزادی که تفکراتی سوسیالیستی و ضد جنگ داشت در انتخابات مجلس ایالتی ورمونت نامزد شد. البته او در آن رقابت شکست خورد و در ادامه هم چند بار از رسیدن به مقام فرمانداری باز ماند.

سندرز در  ۱۹۸۰ میلادی به شهرداری برلینگتون پرجمعیت‌ترین شهر این ایالت، برگزیده شد. سندرز در دوران شهرداری خود را سوسیالیست خواند و در مطبوعات نیز چنین توصیف می‌شد. در دور نخست شهرداری او، هوادارانش ائتلاف ترقی خواه را شکل دادند که بعدتر حزب ترقی خواه ورمانت جایگزین آن شد. در دوران شهرداری سندرز، برلینگتون نخستین شهر کشور شد که به تأمین بودجه صندوق مسکن در مالکیت جامعه پرداخت.  

سندرز در دهه  ۱۹۸۰ میلادی از منتقدان سرسخت سیاست خارجی آمریکا در آمریکای لاتین بود. در ۱۹۸۵ میلادی تالار شهر برلینگتون در حالی که میزبان نوآم چامسکی برای ایراد سخنرانی در خصوص سیاست خارجی بود. سندرز در سخنانی در معرفی او، چامسکی را به عنوان یک صدای صریح و مهم در برهوت حیات روشنفکری در آمریکا تحسین کرد و گفت او از خوشامدگویی به شخصی که فکر می‌کنم همگیمان به او افتخار می‌کنیم، خشنود است.

پس از آن سندرز توانست هیلاری کلینتون را با اختلاف زیادی در انتخابات مقدماتی نیوهمپشایر شکست دهد. برنی سندرز می‌گوید که پیروزی او در نیو همپشایر نشان می‌دهد که مردم خواستار تغییرات واقعی‌ اند.

 

دیدار سندرز با هیلاری کلینتون در ۱۹۹۳ برای حل مشکلات سیستم بهداشتی آمریکا

 

سندرز سرانجام در ۱۹۹۰ میلادی به مجلس نمایندگان آمریکا راه یافت. روزنامه واشینگتن پست پیروزی او را به عنوان نخستین راهیابی یک سوسیالیست به مجلس نمایندگان توصیف کرد. او نخستین نماینده مستقل در ۴۰ سال گذشته بود و تا ۲۰۰۷ میلادی که موفق به کسب کرسی در سنا شد، عضو مجلس نمایندگان باقی ماند. از زمان ورودش به مجلس، سیاستمداران جمهوری‌خواه و دموکرات را به دریافت حمایت‌های مالی‌ از طرف اشخاص و شرکت‌های ثروتمند متهم کرد. استمرار او در به چالش کشیدن افراد قدرتمند لقب خرمگس اجتماعی را برایش به ارمغان آورد. او باقدمت‌ترین نماینده مستقل در تاریخ کنگره است.

سندرز در سال‌های ۱۹۹۱ و ۲۰۰۲ میلادی علیه قطعنامه‌های صادرکننده مجوز استفاده از زور علیه عراق رای داد و با اشغال عراق در ۲۰۰۳ میلادی مخالفت کرد. او به اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه تروریست‌ها در ۲۰۰۱ میلادی که بیشتر از آن به عنوان توجیه قانونی اقدامات نظامی مجادله‌برانگیز از حملات ۱۱ سپتامبر به بعد یاد شده‌است، رای موافق داد.

سندرز در ۱۹۹۱

 

در ۲۰۰۵ میلادی پس از این که سناتور جیم جفوردز اعلام کرد، برای انتخاب مجدد رقابت نخواهد کرد، سندرز کاندیداتوری خود را اعلام کرد. چاک شومر رییس کمیته کمپین سناتوری دموکرات از وی حمایت کرد که در انتخاب وی مؤثر بود. سندرز به عنوان یک سیاستمدار مستقل، توافقی با رهبری دموکرات‌های سنا انجام داد و برپایه آن پذیرفت در همه امور مشابه دموکرات ها رای بدهد. در عوض او ارشدیت خود را حفظ و کرسی‌های کمیته‌ها را که در صورت دموکرات بودن به وی تعلق می‌گرفت، دریافت کند.

سندرز در ۲۰۱۳ میلادی به ریاست کمیسیون امور کهنه سربازان سنا رسید و برای رسیدن به اجماع بر سر رفع مشکلات رفاهی و درمانی آنها در گوشه و کنار کشور تلاش‌های بسیاری کرد. سندرز از مخالفان سرسخت جنگ عراق بود.

کمپین انتخاباتی برنی سندرز از ۲۶ می ۲۰۱۵ میلادی آغاز شد، سندرز بر خلاف نامزدهای دیگر به جای حامیان مالی بزرگ از حمایت‌های کوچک طبقات متوسط و کارگر آمریکایی برای تأمین هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی بهره می‌برد. سندرز ۲۰۱۶ میلادی به نفع هیلاری کلینتون از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کنار کشید.

 

سندرز در ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۶ به نفع هیلاری کلینتون از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده کنار کشید.

 

برنی سندرز در ۱۹ فوریه ۲۰۱۹ میلادی نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا اعلام کرد. این دومین شرکت او در انتخابات ریاست جمهوری است. او در نظرسنجی‌های اولیه جزو پیشتازان انتخابات مقدماتی حزب دموکرات بوده‌است. سندرز هنگام اعلام دومین نامزدی خود، کمپین ۲۰۱۶ میلادی خود را انقلاب سیاسی نامید و اعلام کرد کمپین ۲۰۲۰ فرصت آن است که او و طرفدارانش، این انقلاب را پیش ببرند.

 

برنی سندرز در کمپین انتخاباتی ۲۰۱۹ میلادی در کالیفرنیا

 

وعده‌های انتخاباتی۲۰۲۰ سندرز شامل طرح‌های سوسیالیستی می‌شود. از جمله وعده‌های او می‌توان به پوشش همگانی سلامت رایگان، دانشگاه‌های رایگان و شغل تضمین شده برای همه افراد اشاره کرد. سندرز همچنین یکی از هدف‌های کمپین ۲۰۲۰ خود را تک دوره ای کردن ریاست جمهوری دونالد ترامپ می‌داند و او را دروغگو، نژادپرست و جنسیت پرست می نامد. اعلام نامزدی سندرز مورد استقبال هواداران قرار گرفت و کمپین او در کمتر از یک روز موفق به دریافت بیش از ۴ میلیون دلار کمک مالی شد.  رقبای اصلی سندرز در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات شامل کاملا هریس،  کوری بوکر،  الیزابت وارن و جو بایدن می‌شوند.

 

مواضع سیاسی برنی سندرز

سندرز خود را یک سوسیالیست دموکرات می‌داند و سوسیال دموکراسی مدل اسکاندیناوی را ستوده‌است. وی به صراحت از لزوم تغییرات اساسی در مورد برابری دستمزدها، تأمین آموزش و بهداشت رایگان، افزایش مالیات ثروتمندان و مبارزه با تبعیض‌های نژادی و جنسیتی در آمریکا سخن می‌گوید. در حوزه سیاست خارجی وی معتقد است آمریکا باید اسراییل را برای به رسمیت شناختن حقوق فلسطینی‌ها تحت فشار بگذارد و طرفدار یافتن راهکاری سیاسی برای برقراری ارتباط بین ایران و آمریکا است.  او بیش از هر نامزد دیگری دغدغه‌های زیست‌محیطی دارد.

 

حضور برنی سندرز در میان کارگران در آوریل ۲۰۱۷ جهت افزایش حقوق و دستمزدها

 

سندرز به خاطر مواضعش در قبال قوانین فروش اسلحه مبنی بر مخالفت با اشکال مختلف طرحی که بررسی سوابق خریداران اسلحه و وقفه در تحویل آن را ضروری می‌کرد با انتقادهای زیادی روبه‌رو شد. او در دفاع از مواضع خود می‌گوید که منعکس‌کننده اولویت‌های افرادی است که به او رای داده‌اند.

او در ۲۰۱۰ میلادی پشت تریبون رفت و به مدت ۸ ساعت و نیم سخنرانی کرد تا بلکه بتواند مانع ادامه یافتن سیاست‌های مالیاتی جورج بوش شود. او معتقد بود که این سیاست‌ها به نفع ثروتمندان است و باعث افزایش شکاف طبقاتی در آمریکا می‌شود.

 

سخنرانی هشت و نیم ساعته سندرز در نقد سیاست های جورج بوش

 

سندرز بر این باور است که برای مهاجران تازه باید مسیری به سوی تابعیت ایجاد شود. او به طرح اصلاح جامع مهاجرتی در ۲۰۱۳ میلادی رای موافق داد و گفت برای من خیلی معنی نمی‌دهند، هزاران کارگر [خارجی] را به این کشور بیاوریم تا با حداقل دستمزد کار کنند و با بچه‌های آمریکایی رقابت کنند.

 

سندرز آبان امسال بار دیگر بر لزوم گفت‌وگوی ایران و عربستان تاکید کرد

 

برنی سندرز و ایران

در یکم دسامبر ۲۰۱۶ میلادی مجلس سنای آمریکا برای تمدید تحریم‌های ۱۰ ساله علیه ایران رای‌گیری کرد. این تحریم‌ها با اکثریت قاطع ۹۹ درصدی رای آورد و تنها فردی که به این تحریم‌ها رای نداد، برنی سندرز بود.

در انتخابات ۲۰۱۶ میلادی در ارتباط با سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران، برنی سندرز تنها کاندیدای ریاست جمهوری بود که اعلام کرد، پس از رییس جمهور شدن، هر چه سریع تر روابط آمریکا با ایران را از سر خواهد گرفت ... سناتور سندرز ریشه یهودی دارد اما از برجام به‌طور کامل حمایت می‌کند، معتقد است در قضیه رژیم صهیونیستی و فلسطینیان،آمریکا باید به واقع بی‌طرف باشد و از حمایت بی چون چرای اسرائیل دست بردارد و در نهایت خواهان ایجاد رابطه دیپلماتیک مابین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا است.

 

برنی سندرز در مرداد ۱۳۹۶ گفت که از رویکرد ترامپ درباره ایران نگران هستم

 

برنی سندرز در مناظره با هیلاری کلینتون در نقد دخالت‌ دولت های آمریکا در امور کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا از سقوط دولت قانونی مصدق به عنوان نمونه ای از اقدامات آمریکا در ساقط کردن دولت‌ها یاد کرد و مصدق را نخست‌وزیر منتخب ملت ایران خواند که به خاطر منافع ایالات متحده و بریتانیا، از قدرت به زیر کشیده شد. او نتیجه این کودتا را دیکتاتور شدن شاه ایران و انقلاب ایران دانست.

برنی سندرز سناتور دمکرات آمریکا ۱۳ دی ۱۳۹۸ خورشیدی در واکنش به شهادت سردار قاسم سلیمانی و اقدامات جنگ افروزانه ترامپ گفت: لایحه مقابله با اقدامات نظامی دونالد ترامپ ارایه شده‌است. سندرز در پیام توییتری نوشت: من به همراهی رو خانا نماینده مجلس از ایالت کالیفرنیا لایحه متوقف کردن دونالد ترامپ برای آغاز جنگ غیرقانونی با ایران را ارایه کرده‌ایم. همیشه این بچه‌های طبقه کارگر هستند که باید در درگیری‌های جدید فاجعه آور خاورمیانه بجنگند و بمیرند نه فرزندان میلیاردرها.  این جنگ (احتمالی) به بهای جان شمار زیادی از شهروندان آمریکا و هزینه شدن هزاران میلیارد دلار دیگر منجر خواهد شد. ترامپ (رییس جمهوری آمریکا) قول داده بود که به جنگ‌های بی‌پایان (عراق و افغانستان) پایان دهد اما این اقدام ما را در مسیر جنگ بی‌پایان دیگری قرار می‌دهد. هنگامی که در ۲۰۰۲ میلادی با حمله به عراق مخالفت کردم به علت نگرانی از بی‌ثباتی گسترده‌تر در منطقه خاورمیانه بود که متاسفانه به واقعیت پیوست. آمریکا حدود چهار هزار و ۵۰۰ نظامی شجاع را در این جنگ (عراق) از دست داد و ده‌ها هزار تن دیگر زخمی شدند و ما هزاران میلیارد دلار برای این جنگ هزینه پرداخت کرده‌ایم.  

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه