آلودگی هوا باعث افزایش افسردگی و خودکشی می شود

آلودگی هوا باعث افزایش افسردگی و خودکشی می شود

استرس و افسردگی تاثیری منفی بر روی سلامت ذهنی و حتی جسمی اشخاص می گذارد. امروزه باتوجه به افزایش فشار کاری، دغدغه های بیشمار در زندگی، شلوغی شهرها، ترافیک، آلودگی هوا و … شاهد افزایش نرخ افسردگی و شیوع بیماری های روانی در جوامع گوناگون و مخصوصا در اشخاص شهرنشین هستیم.

به طور کلی سیستم عصبی مرکزی در مبارزه با الودگی هوا اسیب پذیر و باعث بروز اختلال های روحی مثل افسردگی، اضطراب و ... می شود.

استرس و افسردگی

الودگی هوا بر شخصیت بعضی اشخاص هم تاثیرگذار است، به طوریکه افرادی که به انجام بعضی کارها علاقمند و برونگرا بودند، درونگرا می شوند. الودگی هوا هم میزان خود‌کشی در اشخاص را به خصوص اشخاص دارای اختلالات روانی را افزایش می دهد.

افرادی که در معرض سطح بالایی از الودگی هوا قرار دارند بیشتر ممکن است افسردگی را تجربه کنند و با مشکلات اختلال روان روبرو شوند.

الودگی هوا یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده مشکلات روانی بصورت افسردگی، اضطراب و تنش است. دیده شده بر اثر الودگی هوا رفتارهای نوع دوستانه کاهش و برعکس رفتارهای پرخاشگرانه افزایش پیدا می کند.

شیوه های مقابله با افسردگی ناشی از الودگی هوا

- در صورتی که در روزهای کاری با هوای آلوده احساس ضعف و کم حوصلگی می کنید، مسأله را جدّی بگیرید و بررسی وضعیت روحی و جسمی تان را به تعویق نیاندازید.

- مسئله را با دیگران من جمله همکاران و اعضای خانواده در میان بگذارید تا در صورت توان برای رفع استرس و حالات افسردگی در شما کمک کنند.

- تغذیه خویش را بر پایه غذاهای سالم و ارگانیک قرار دهید. خوردن میوه و خوراکی های دارای فیبر علاوه بر حفظ سلامتی جسمی، سبب تقویت قوای روحی و روانی هم می شود.

- آلاینده های خارج منزل مثل مونوکسیدکربن از طریق درها و پنجره ها وارد منزل می شوند. بنابراین با بسته نگه داشتن درز آنها میتوان تا حد زیادی از وارد شدن این نوع آلاینده ها با داخل خانه جلوگیری کرد.

- یک دستگاه تصفیه هوای مناسب تهیه کنید. تصفیه کننده هوا می تواند تا حد بسیار زیادی مشکلات ناشی از الودگی هوا در فضای بسته را رفع کند.

- اشخاص میتوانند در زمان بروز الودگی هوا، به منظور بررسی اختلال های ایجاد بر روان و بهره گیری از روش های ساده برای مقابله با الودگی هوا، در حد یک جلسه از مشاوره و روان شناس کمک بگیرند.

- بازی های فکری، حل جدول و دورهمی های خودمانی و خانوادگی میتواند در کاهش تأثیر الودگی هوا بر روان مؤثر باشد.

- رانندگی و ورزش در هوای ازاد را در این هوا کاهش دهید.

 - از استعمال دخانیات و سیگار در فضای بسته ی منزل جلوگیری کنید.

- آلاینده های خارج منزل مثل مونوکسیدکربن از طریق درها و پنجره ها وارد منزل می شوند. بدین ترتیب با بسته نگه داشتن درز آنها میتوان تا حد زیادی از ورود این نوع آلاینده ها با داخل منزل جلوگیری کرد.

- ترجیح پیاده روی و یا دوچرخه سواری به استفاده از وسیله نقلیه فردی شود. بر اساس آنچه پژوهش های فوق بیان داشتند پیاده روی، دوچرخه سواری و افزایش فضای سبز نه تنها باعث کاهش آلودگی هوا بلکه به بهبود سلامت روان هم می انجامد.

منبع: بیتوته

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه