انتخابات، جایگاه تضارب آرا

انتخابات، جایگاه تضارب آرا

انتخابات در هر کشوری نشان‌دهنده میزان حضور افکار و اندیشه‌های مختلف در جایگاه نامزدهای انتخاباتی و همچنین مردمی که به حکم آزادگی اختیار در انتخاب، فرد اصلح مورد نظر خویش را از میان سلایق مختلف و تضارب آرا انتخاب کنند.

کارزار انتخابات مجلس شورای اسلامی تجلی گاه تضارت عقاید و اندیشه ها است این جایگاه به مردم این اختیار را می دهد تا از بین سلایق فکری مختلف آنچه به رای و نظر خویش نزدیک می بینند، انتخاب و به آن رای دهند، رایی که انقلاب بر مبنای فحوای کلام رهبر کبیر انقلاب(ره) بر کالبد جامعه ایرانی تزریق شده است و خلاف این انتظار بدور از بیانات امام راحل (ره) است که احترام به نظر مردم را یک اصل انقلاب می دانستند. امام خمینی(ره) در این ارتباط می فرمایند: در ایران اسلامی، مردم تصمیم گیران نهایی تمامی مسائلند.

اردوگاه اصلاح طلبان

توصیه ها، برنامه ها و وعده های انتخاباتی

مصطفی کواکبیان رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، در گفت وگو با پایگاه خبری مردم سالاری آنلاین با اشاره به ردصلاحیت برخی چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب گفت: پایگاه خبری مردم سالاری: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات (شامل ۳۰ حزب اصلاح‌طلب) در نشست فوق‌العاده‌ای، ردصلاحیت‌های صورت گرفته در فرمانداری‌ها و هیات‌های اجرایی را مورد بررسی قرار داد و خواستار تصحیح این روند ناصواب و غیرمنطقی شد.براساس اطلاع ما برخی چهره‌های شاخص منسوب به جریان اصولگرایان که حتی دارای پرونده‌های اقتصادی و متهم به فساد مالی هستند از سوی هیات‌های اجرایی تایید شده‌اند اما تعدادی از نمایندگان فعلی اصلاح‌طلب متاسفانه رد صلاحیت شده‌اند!

دبیرکل حزب مردم‌سالاری با تاکید بر این که اصلاح‌طلبان هیچ‌گاه با صندوق‌های رای قهر نخواهند کرد از هیات‌های نظارت استان‌ها و مرکزی خواست با رعایت دقیق قانون و عدالت و بی‌طرفی این روند ناصواب را حتما اصلاح نموده و زمینه مشارکت گسترده مردم در انتخابات را فراهم سازند.

جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور در گفت وگو با ایسنا درباره اظهارت مصطفی کواکبیان در خصوص عملکرد هیات های اجرایی در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس یازدهم اظهار کرد: کواکبیان به عنوان رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات موضع گیری کرده است در حالی که من به عنوان رئیس کمیسیون ماده ۱۰ احزاب اعلام می‌کنم در جریان اصلاحات فقط دو "جبهه هماهنگی اصلاحات" و "جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی" دارای مجوز فعالیت هستند و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات وجاهت قانونی ندارد. برخی اظهارات به دلیل جهل به قانون است. براساس ماده ۳۱و۳۲ قانون انتخابات مجلس اصلاحی در سوم خرداد سال۹۵، هیات های اجرایی از معتمدین حوزه های انتخابیه تشکیل می شود. در این اصلاحیه، دادستان عضو حقوقی هیات های اجرایی است.

بهرام پارسایی نماینده مردم شیراز در مجلس در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا در واکنش به نحوه بررسی صلاحیت‌ها و عدم احراز صلاحیت برخی چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله خود وی از طرف هیات‌های اجرایی، اعلام کرد که دلیل رد صلاحیتش از سوی هیات اجرایی شهرستان شیراز برای انتخابات مجلس آینده عدم التزام عملی به نظام مقدس جمهوری اسلامی عنوان شده است. وی این دلیل هیات اجرایی را «اتهامی واهی» خواند و افزود: من خواستار ارائه سند و مدرکی در این باره شدم. پارسایی با ابراز این ادعا که «انتخاب هیات‌های اجرایی از سوی دولت به گونه‌ای است که آن‌ها در بررسی صلاحیت‌ها سلیقه‌ای عمل می‌کنند»، سلیقه‌ای خواندن رفتار هیات‌های اجرایی درباره بررسی صلاحیت‌ها را آسیب‌زننده به اصل انتخابات دانست.

علی مطهری، نماینده مردم در تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که در انتخابات مجلس با چه جریان سیاسی همراه خواهید بود، اظهار کرد: هنوز هیچ چیزی معلوم نیست و باید جلوتر برویم تا بعدا معلوم شود. من با همه دوست هستم و مشکلی ندارم. وی همچنین در پاسخ این پرسش که آیا صلاحیت شما در هیات های اجرایی تایید شده است، گفت: بله تایید شده است.

محمد کاظمی، نماینده مردم ملایر و نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی از طیف های ثبت نام کرده برای انتخابات مجلس یازدهم و اینکه کدام یک از این طیف ها پیروز انتخابات خواهند بود؟ اظهار داشت: تمام این ها به عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها بستگی دارد. تعداد قابل توجهی از نیروهای موسوم به جریان اصلاح طلب در سراسر کشور ثبت نام کردند. مصالح و منافع کشور ایجاب می‌کند که این افراد که قانون اساسی، نظام اسلامی و ولایت فقیه را قبول دارند، دلسوز نظام بوده و کنار سفره انقلاب هستند تایید صلاحیت شوند تا ما بتوانیم شاهد مجلسی متشکل از همه سلیقه‌های فکری موجود در کشور باشیم.

حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران در بخشی از گفت و گوی خود با خبرآنلاین می گوید: یک نکته‌ای را به طنز می‌گویم و عبور می‌کنم، زمانی در دولت آقای احمدی نژاد، در انجمنی که با آقای باهنر به صورت مشترک به اسم انجمن توسعه کرمان داریم، قرار شد که سمینار توسعه‌ای در کرمان برگزار کنیم، از فحوای صحبت اینها معلوم شد که من نباید آنجا سخنرانی کنم، من وقتی فهمیدم گفتم که برای من برنامه نگذارید که استقبال شد، گفتند سمینار را کی برگزار کنیم؟ گفتم عجله کنید، گفتند چرا عجله کنیم؟ گفتم داریم به سمتی می‌رویم که دیگر باهنر هم نمی تواند صحبت کند. الان به آن روز رسیده‌ایم؛ اصلا مساله اصلاح‌طلب و اصولگرا نیست، الان هرکس که جزء نیروهای ارزشی وفادار به مجموعه نظام و سیاست‌ها نباشد، نمی‌تواند در عرصه انتخابات خیلی نقش آفرینی کند چه اصلاح طلب باشد و چه اصولگرا، این را باید توجه کرد. ما تمام تلاشمان را می‌کنیم و حضورمان در صحنه برای همین است. هیچ راهی نداریم جز اینکه جمهوری اسلامی را به میانه‌روی دعوت کنیم با حرکت فرمانی که ۶۰ تا ۶۵ درصد مردم ایران بپسندند و جمهوری اسلامی پایدار بماند و در سایه جمهوری اسلامی هرکسی تلاش کند و افکار خودش را پیاده کند، ارزشی‌ها هم تلاش کنند تا نیرویشان را اضافه کنند.

به گزارش جماران، عباس عبدی تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران معتقد است که هیات‌های اجرایی اهمیتی ندارد و «بر اساس تفسیری که شورای نگهبان از اختیارات خود دارد، این هیات‌ها بیشتر صوری هستند و اثری در اصل ماجرا ندارند». این چهره اصلاح‌طلب البته نگاه متفاوتی به حضور اصلاح‌طلبان در عرصه رقابت‌های انتخاباتی دارد. او می‌گوید: مسئله انتخابات برای اصلاح‌طلبان تمام شده است و اگر در انتخابات شرکت کنند برای آن است که به هرحال حضوری داشته باشند و بگویند ما بوده‌ایم. انتخابات با شرایط موجود به معنای واقعی برای اصلاح طلبان تمام شده است و تأیید صلاحیت‌ها تأثیر چندانی بر عملکرد بعدی آنان نخواهد داشت.

محبوبه یزدی‌فر، عضو شورای مرکزی و مسئول سازمان زنان حزب مردم‌سالاری، با اشاره به شکل‌گیری احزاب و ائتلاف‌های جدید به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: اگر احزاب از سوی حکومت به رسمیت شناخته شوند و صرفا از احزاب، مصرف انتخاباتی نکنند، شاهد تاسیس ناگهانی این تعداد حزب در یک برهه زمانی کوتاه نخواهیم بود. متاسفانه احزابی که در حال حاضر شکل می‌گیرند مصرف انتخاباتی دارند و با پایان انتخابات عمر این احزاب نیز به پایان می‎‌رسد. اگر حکومت حزب را به صورت جدی بپذیرد و نظام حزبی برقرار شود اثرات مثبت حزب در جامعه دیده می‌شود.

این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری در مورد اینکه برخی از احزاب جدید از طرف جریان اصول‌گرا تاسیس شده‌اند، خاطرنشان کرد: اینکه به هرکسی مجوز تاسیس حزب بدهند، نشانه جدی نگرفتن احزاب از سوی وزارت کشور است. در بسیاری از احزاب حتی ۵ فعال سیاسی و ۵۰۰ عضو هم وجود ندارد، لذا برای دستیابی به توسعه سیاسی باید به گونه ای حرکت کنیم که به جای صد حزب، تعداد محدودی حزب واقعی و فعال داشته باشیم.

خبرگزاری ایلنا در گزارشی با عناوین «جریان‌شناسی نیروهای سیاسی استان مرکزی در انتخابات مجلس یازدهم/ مانور اصولگرایان در برابر سکوت اصلاح‌طلبان» آورده است: سوت آغاز رقابت‌های انتخاباتی مجلس یازدهم به طور رسمی از دهم آذرماه نواخته شد. طبق اعلام معاون سیاسی استاندار مرکزی ۳۸۸ نفر، شامل ۳۴۲ مرد و ۴۶ زن داوطلب مجلس یازدهم در پنج حوزه انتخابیه استان هستند که به گفته بسیاری از آنها یا از سر احساس تکلیف و شوق خدمت و یا به دعوت اقشار مختلف مردم استان برای رقابت آمده‌اند. در مجموع می توان گفت که برای هر صندلی حوزه انتخابیه اراک ۷۴ نفر ثبت نام کرده‌اند.

در حوزه انتخاباتی اراک، خنداب و کمیجان فعالیت‌ها آغاز شده؛ برخی رسانه‌های تندرو و منتصب به جریان اصولگرا و پایداری، نمایندگان فعلی با گرایش اصلاح طلبی را مورد انتقاد قرار داده‌اند. اصلاح‌طلبان نیز با تشکیل شورای سیاستگذاری در تلاش و تکاپو برای بررسی شرایط موجود و تصمیم‌گیری در باره حضور، عدم حضور و یا برنامه‌های آتی خود هستند.

در سوی دیگر اصولگرایان استان پیشتازان نهضت ثبت نام بودند به طوری که در حوزه انتخابیه اراک، خنداب و کمیجان از نمایندگان ادوار مجلس گرفته تا اعضای شورای های شهر و حتی چهره های نواصولگرا یا گام دومی نیز وارد کارزار انتخابات شده اند. در حوزه انتخابیه اراک جمعا ۱۴۸ نفر شامل ۱۱۶ مرد و ۳۲ زن داوطلب نمایندگی هستند.

محمدصادق کوشکی استاد دانشگاه تهران، نویسنده و پژوهشگر در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به عدم شرکت لاریجانی در انتخابات مجلس، محوریت جریان اصولگرایی حول چه شخصی است و گزینه اصلی ریاست مجلس آینده کیست، اظهار داشت: آقای لاریجانی هیچ‌وقت جزو جریان اصولگرایی نبوده و بعید هم می‌دانم که خودشان چنین ادعایی داشته باشند و در میان اصولگراها از هر طیفی نمی‌دانم چه تعدادی از آنها ایشان را به عنوان لیدر قبول داشته باشند.

کوشکی در خصوص ریاست مجلس گفت: به صورت سنتی مشهورترین‌ها کاندیدای ریاست مجلس می‌شوند اما امروز صحنه سیاسی کشور به سمتی می‌رود که خیلی از گذاره‌های سنتی بی‌رونق می‌شود. جامعه ما بسیار تغییر کرده و ممکن است رئیس مجلس آینده از میان افرادی باشد که مشهور نباشند اما در خود مجلس بتوانند توجه نمایندگان را جلب کنند. اینکه بگوییم رقابت بین سه یا چهار چهره سنتی مشهور خواهد بود، همان نگاه سنتی قبل است.

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «نظارت استصوابی از کدام مجلس گذشت؟» آورده است: مجلس سوم از نقاط عطف تاریخ جمهوری اسلامی است؛ سال پایانی جنگ، رحلت امام خمینی (ره)، بازنگری در قانون اساسی، تغییر جایگاه مرحوم هاشمی‌رفسنجانی از ریاست مجلس به ریاست جمهوری. اما انتخابات مجلس سوم از منظر دیگری نیز شایان توجه است و آن اختلاف بین دو نهاد تازه‌تأسیس جمهوری اسلامی است که هرچند در آن مقطع حل می‌شود، اما جنجال‌هایش تا سه دهه بعد ادامه پیدا می‌کند. ماجرای اختلاف شورای نگهبان و وزارت کشور از آغاز برگزاری انتخابات سومین مجلس بعد از انقلاب شروع شد و تا پایان آن ادامه داشت. کشور هنوز در گیرودار جنگ بود و جایگاه نهادهای نظام تثبیت نشده بود. همین هم بود که شورای نگهبان حق تأیید صلاحیت کاندیداها را بر اساس قانون اساسی ذیل وظایف خود تعریف می‌کرد و وزارت کشور نیز به قانون انتخابات استناد می‌کرد و هیئت‌های اجرائی را مسئول تشخیص صلاحیت نامزدها می‌دانست. این اختلاف، اما کهنه‌تر بود. کمی قبل از انتخابات مجلس سوم، دو حزب اصلی کشور، یعنی جمهوری اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، منحل شده بودند. بعد از این در انتخابات مجلس سوم بود که آرایش نیروهای موسم به چپ و نیروهای راست شکل گرفت؛ وزارت کشور در اختیار دولت و جناح چپ بود و شورای نگهبان نزدیک به جناح راست به شمار می‌رفت.

رصد جریان متقابل

اکبر رنجبرزاده فعال سیاسی اصولگرا و عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بعید است در انتخابات آینده مجلس دو قطبی شکل بگیرد، برایند ثبت‌نام‌ها و ارزیابی آنها هم نشان می‌دهد که شکل‌گیری دو قطبی اصولگرایی و اصلاح‌طلبی در جریان انتخابات آینده مجلس مقدور نمی‌شود. به اعتقاد من مردم متفاوت از گذشته مسائل را دنبال می‌کنند و خواسته شان این است که از محدوده دو جریان سیاسی بیرون بیایند بلکه جریانات دیگری در مسیر خدمتگزاری به مردم شکل بگیرد؛ مثلاً نیروهای جهادی و انقلابی. مهم این است که بعد از اینکه نیروهای مختلفی به مجلس می‌آیند، افراد هم راستا به یکدیگر نزدیک شوند و دو جریان شکل بگیرد.

محمد عطریانفر کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، تحلیل خود را از انتخابات دوم اسفند ماه اینگونه بیان‌ کرد: انتخابات مجلس با انتخابات ریاست جمهوری متفاوت است و علت آن هم این است که حوزه‌های انتخابی متکثر هستند و در این شرایط ظرفیت‌ها، دغدغه‌ها و مشوق‌های منطقه‌ای، قومی و محلی بسیار موثر واقع می‌شود. لذا با توجه به فضای عمومی و انتظار برای برگزاری انتخابات سرد، معتقد هستم در انتخابات پارلمان و فعالیت‌های انتخاباتی در حوزه‌های متعدد و متکثری که وجود دارد آنقدر انگیزه‌های منطقه‌ای، قومی، بومی بالا هست که انتخابات را پر نشاط خواهد کرد، لذا انتخابات پیش رو انتخاباتی پر شور خواهد بود، بخصوص اینکه در آستانه انتخابات هم کشور و فضای رسانه‌ای و تبلیغاتی و انتخاباتی خیلی موثر واقع می‌شوند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: قالیباف بدون پشتوانه خطی و گروهی خودش و به صورت شخصی توانی ندارد تا بتواند با جریان داخلی خودش رقابت کند؛ قالیباف با یک روند معنادار سیاسی نمی‌تواند سرنوشت خودش را از جریان سیاسی، خطی و گروهی خودش جدا کند.

محسن کوهکن عضو فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی در گفت‌ وگو با خبرگزاری ایسنا با تحلیلی از رقابت‌های انتخاباتی اظهار کرد: در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سطح تهران و کلانشهرها عمدتا جناح‌ها و لیست‌ها با یکدیگر رقابت می‌کنند. رقابت افراد در شهرهای کوچک به اتکای برخی از مولفه‌ها است لذا پیش‌بینی می‌شود که در شهرستان‌ها از بین نمایندگان فعلی آنهایی به دور بعد راه پیدا کنند که در راستای مطالبات مردم آن هم عمدتا اقتصادی فعالیت کرده‌اند. در بین کاندیداهای جدید هم کسانی که برنامه داشته و به ظرفیت خود متکی هستند می‌توانند امیدوار باشند که جزو رقبای اصلی هستند. درباره‌ی لیست‌ها هم جناحی که نقش بیشتری در حل مشکلات داشته شانس بیشتری داشته مسلما جریان اصلاحات عهده‌دار بخش عمده‌ای از عملکرد دولت است و نمی‌توان آن را منکر شود این استدلال که وزیر اصولگرا بوده و ربطی به اصلاح‌طلب‌ها ندارد قابل قبول نیست، چون بعضی از مدیران میانی از اصلاح‌طلبان‌ هستند و اقدامات آنها تعیین‌کننده است.و شورای ائتلاف اصولگرایان و مجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز با بیان اینکه اتفاقات آبان‌ماه در بستر ناکارآمدی دولت شکل گرفت، گفت: برخی تلاش داشتند در چنین شرایطی پیوند بین امام و امت و مردم و نظام را از بین ببرند.

وبگاه خبری خبرآنلاین از قول حسین سبحانی‌نیا، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، نوشته است: متاسفانه مجلس شورای اسلامی هرچه رو به جلو حرکت کرده، ضعیف تر شده و جایگاه «در رأس امور بودن»، خود را از دست داده است. متاسفانه در ادوار اخیر، وجود پول های کثیف، لابی گری ها و حزب‌بازی ها باعث شده تا افرادی وارد مجلس شوند که تجربه مدیریتی و قانون‌گذاری نداشته اند، در نتیجه آن نیز مجلسی شکل گرفته که در راس امور نیست و از سوی دیگر نیروهای ارزشی و متعهد از نهاد مهمی چون مجلس دور شده‌اند.

مجلس دهم مثال خوبی برای مورد است. برای تکرار نشدن مجلس دهم، مردم باید معیار و ملاک های خود را برای انتخاب کاندیداها مشخص کنند. مردم باید به افرادی که تدین، تخصص و تجربه دارند، رأی بدهند، افرادی که مطمئن باشند در ۴ سال دوره نمایندگی پیگیر مطالبات و خواسته های آنها در نهاد قانونگذاری هستند. حتی براین اعتقادم که شورای نگهبان باید نظارت استصوابی خود را محکم تر کرده و سوابق افراد را دقیق تر بررسی کند تا از ورود نیروهای بی تجربه به پارلمان جلوگیری شود و با تکیه بر رهنمودهای رهبری انقلاب، افرادی کارآمد و عقلا تایید صلاحیت شده و راهی مجلس شوند.

رسانه های اصولگرا

موانع، توصیه ها و راهبردهای انتخاباتی

روزنامه خراسان در یادداشتی به قلم محمدرضازائری، با عنوان «حاضر نیستیم هزینه اش را بدهیم!» نوشته است: روزنامه خراسان: یکی از مشکلات و خصایص عمومی و مشترک ما این است که همه چیز را مفت و راحت و سریع می خواهیم! در این ویژگی هم تقریبا فرقی میان مردم و مسئولان، اصلاح طلب و اصولگرا، راست و چپ، تهرانی و مشهدی، زن و مرد یا پیر و جوان نیست. عنوان دکتری را می‌خواهیم اما برایش درس نمی خوانیم، شهرت و محبوبیت را می خواهیم اما برایش زحمت خدمت و مردمداری نمی کشیم، گرمای رابطه خانوادگی را می خواهیم اما برای همسر و فرزندان خود وقت نمی گذاریم! صداوسیما اعتماد مردم را می خواهد اما حاضر نیست همه راست ها را بگوید، مسئولان کشور مقبولیت عمومی را می خواهند اما تحمل ندارند که هنگام حادثه و خطر به میدان بیایند، مشارکت فعال شهروندان در انتخابات را می‌خواهند اما برای کسب اعتماد مردم حرص و جوش نمی‌خورند و برای اقناع افکار عمومی قدمی بلند و اثرگذار برنمی دارند. یعنی ماجرا پیش از آن که سیاسی، اقتصادی، امنیتی یا اعتقادی و دینی باشد نوعی مشکل اجتماعی و خصوصیت رفتاری است که در سطوح مختلف نهادینه و فراگیر شده است.

سید محمد هاشمی فرد رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت: شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان بوشهر، با حضور و مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی (احزاب و تشکل‌های انقلابی) پیش‌بینی‌شده در دستورالعمل مصوب ستاد مرکزی، شکل‌گرفته است. در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان بوشهر ۳۱ نفر از نیروهای ولایی و انقلابی حضور دارند، نمایندگان و مسئولان استانی احزاب، دانشگاهیان جوانان، بانوان، ازجمله اعضای این شورا هستند. اعضای شورا در یک فضای صمیمی و همدلانه به رصد امور و تعقیب فضای سیاسی استان مبتنی بر احوال انتخابات می‌پردازند. شورای استان با سامان‌دهی کمیته‌ها و کانون‌های متعدد با تلاش دبیر و رئیس شورا و همت بلند همه اعضا و جدیت وصف‌ناپذیر ایشان، به انجام وظایف خود مشغول است.

علی امیدوار، معاون امور سیاسی و انتخابات اداره کل سیاسی تقسیمات کشوری استانداری گیلان، در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: امسال شاهد افزایش مشارکت زنان در زمان ثبت نام از داوطلبان در استان گیلان بوده‌ایم. امسال و در یازدهمین دوره انتخابات مجلس میزان مشارکت بانوان به ۱۱ درصد [۵۰ نفر] رسیده است.

وی همچنین میزان مشارکت اقلیت‌های مذهبی در این دوره در استان گیلان اشاره و تصریح کرد: در دوره گذشته از مجموع ۳۶۷ داوطلب سه نفر اهل سنت در انتخابات شرکت کرده بودند که این میزان در این دوره هشت نفر از مجموع ۴۶۵ داوطلب ثبت نام شده است.

با اشاره به افزایش ۱۲۶ درصدی تعداد افراد نام نویسی در انتخابات امسال، بیان کرد: در این دوره ۲ هزار و ۵۶۰ صندوق اخذ رأی ثابت و سیار برای جمع آوری آرای مردم در حوزه‌های انتخابیه گیلان پیش بینی شده است.

سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و کارشناس مسایل سیاسی در گفت و گو با سایت خبری الف در مورد ویژگی‌های مجلس یازدهم به الف، گفت: مجلس یازدهم باید در ابتدا به فکر تامین منافع مردم و کشور باشد، اهداف و شعارهای انقلاب را عملیاتی کرده و در راستای منافع نظام گام بردارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد عملکرد فعلی مجلس شورای اسلامی گفت: من نمره‌ای به مجلس فعلی نمی‌دهم ولی معتقدم مجلس دهم، جزو مجالس موفق ایران در طی دوره های اخیر نبوده و نتوانسته است مطالبات مردم را تحقق بخشد. بنده معتقدم که اتفاقاتی که ماه اخیر در کشور رخ داد، بخشی از آن به دلیل عملکرد نادرست مجلس و نماینده‌ها بوده است چراکه مردم در شرایط اقتصادی خوبی به سر نمی‌برند و نادیده گرفتن خواسته‌های مردم باعث چنین موضوعی شده است لذا نباید بر مطالبات مردمی سرپوش گذاشته شود

رصد دیدگاه رقبای انتخاباتی

روزنامه خراسان در گزارشی با عنوان «اعتراض اصلاح طلبان به نتایج بررسی صلاحیت ها توسط هیئت های اجرایی» آورده است: اعلام نتایج بررسی صلاحیت های نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس از سوی هیات های اجرایی انتخابات و رد صلاحیت تعدادی از چهره های مطرح اصلاح طلب واکنش‌های اعتراضی را از سوی این جریان در پی داشت. در همین زمینه، حجت الاسلام عبدالواحد موسوی لاری نایب رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان با انتقاد از عملکرد هیات‌های اجرایی در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس گفت: برخورد هیات‌های اجرایی در تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس، برخورد خوبی نبوده است و من حتما از عملکرد آن ها انتقاد دارم.وی افزود: هم در نحوه شکل گیری و هم در کارکرد هیئت های اجرایی اشکال هست، ولی باید صبر کرد تا ببینیم چه می‌شود. همچنین مصطفی کواکبیان رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از نشست فوق‌العاده این شورا دراین باره خبر داد و گفت: شورای هماهنگی ، ردصلاحیت‌های صورت گرفته را بررسی کرد و با انتقاد از وزارت کشور، خواستار تصحیح این روند ناصواب و غیرمنطقی شد.کواکبیان افزود: براساس اطلاع ما برخی چهره‌های شاخص منسوب به جریان اصولگرایان که حتی دارای پرونده‌های اقتصادی و متهم به فساد مالی هستند از سوی هیئت‌های اجرایی تایید شده‌اند اما تعدادی از نمایندگان فعلی اصلاح‌طلب متاسفانه رد صلاحیت شده‌اند

حسین کنعانی‌مقدم، دبیرکل حزب سبز ایران در بخشی از گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو گفت: چهره‌های رادیکال جریان اصلاح‌طلب به‌دنبال یک مانور سیاسی برای تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان هستند تا افکار عمومی ‌را قانع کند که بازیگران اصلی جریان اصلاحات نمی‌توانند در عرصه سیاست وارد شوند. این جریان باید راه دیگری را برای مظلوم‌نمایی انتخاب کند و این قبیل رفتارها کارکرد خود را از دست داده است.

روزنامه کیهان در گزیده ای از گزارشی با عنوان «اصولگرایان با شعار «نجات اقتصاد ایران» به میدان می‌آیند» آورده است: گفتنی است که مدعیان اصلاحات که این روزها هجمه به شورای نگهبان را در دستور کار خود قرار داده‌اند درصدد آن هستند تا با فرار رو به جلو، وانمود کنند که افکار عمومی ‌دست رد به سینه آنان نمی‌زند و شورای نگهبان- که نامزدهای آنان را در انتخابات گذشته تأیید کرده- مانع ورود چهره‌های رادیکال آنان به انتخاب شده است. آنان نیک می‌دانند که بازنده انتخابات مجلس آینده هستند؛ هم آن زمان که تورم‌های چندصددرصدی در بخش‌های مسکن و خودرو و کالاهای اساسی، مشکلات کشور را صد برابر کرد و هم آن زمان که خود لب به اعتراف گشودند و از احتمال باخت ۳۰ بر هیچ به نفع اصولگرایان خبر دادند.

روزنامه فرهیختگان در گزارشی آورده است: طبق شنیده‌ها از برخی از شخصیت‌های اصلاح‌طلب، برخی از فعالان سیاسی این جریان که برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نام نویسی کرده بودند از سوی هیئت‌های اجرایی احراز صلاحیت نشده‌اند. جواد امام دبیرکل مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب، علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران، آذر منصوری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و عضو سابق حزب منحله مشارکت از جمله این فعالان سیاسی اصلاح‌طلب هستند که صلاحیت آنها برای هیئت اجرایی احراز نشده است.

تارنمای مشرق در گزارشی با عنوان «چهره‌هایی که می‌دانستند ردصلاحیت می‌شوند چرا ثبت‌نام کردند؟» آورده است: یکی از کارکردهای شورای نگهبان که معمولاً در فصل انتخابات مورد تشکیک برخی جریان‌های سیاسی قرار می‌گیرد، بررسی صلاحیت داوطلبان است. از همین روست که همواره و چندماه قبل از شروع فرایند انتخابات، فعالان سیاسی و رسانه‌های این جریان‌ها، با مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های خود حجم انبوهی از محتوا را علیه شورای نگهبان تولید می‌کنند.

امّا این تنها روش حمله به نهاد ناظر انتخابات نیست، بلکه روش‌ نرم دیگری با هدف ایجاد هزینه برای شورای نگهبان به‌کار گرفته می‌شود. مبتنی بر این روش، برخی افراد با علم به اینکه شرایط قانونی داوطلبی در انتخابات را ندارند، در انتخابات ثبت نام می‌کنند تا با افزودن به آمار ردصلاحیت‌شده‌ها، برای شورای نگهبان هزینه‌تراشی کنند و در افکار عمومی وانمود کنند که شورای نگهبان با حضور یک سلیقه سیاسی خاص در انتخابات مخالف است!

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه