فاصله هفت پله‌ای نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه‌های ایران

فاصله هفت پله‌ای نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه‌های ایران

رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌های ایران در نسبت استاد به دانشجو هفت پله با استاندارد جهانی فاصله دارند.

حجت الاسلام «محمدرضا رضوان طلب» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا در مورد استاندارد نسبت استاد به دانشجو در دانشگاههای کشور افزود: در برنامه پنجم توسعه نسبت استاد به دانشجو یک به ۲۴ بود که این میزان در برنامه ششم توسعه به یک به ۲۰ رسید.
وی با بیان اینکه دانشگاه های ایران هنوز با نسبت استاندارد جهانی یعنی یک به ۱۳ فاصله دارند، گفت: این فاصله با استاندارد جهانی هفت پله است البته نسبت استاد به دانشجو در برخی دانشگاه ها و گروه ها یک مدل نیست و در تعدادی از دانشگاه های نوپا این نسبت یک به ۱۱ اعلام شد.
عضو هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: پایین بودن این نسبت هم یک بیماری محسوب می شود چون یک به ۱۱ نسبت متعادلی نبوده و به منزله پیشرفت دانشگاه نیست.
رضوان طلب یادآور شد: نوع ورود هیأت علمی به دانشگاه و کاهش دانشجو به صورت نامنظم در جریان این فرآیند موثر بوده است.

وی همچنین درمورد جذب هیات علمی در دانشگاه ها گفت: سالانه نزدیک به دو هزار نفر در دو فراخوان شهریور و بهمن ماه در دانشگاه ها پذیرش می شوند.
وی ادامه داد: اما وقتی شرایط دولت از حیث پشتیبانی سخت شود روند جذب هم با محدودیت هایی مواج؛ می شود با این وجود هر چند دولت استخدام نیرو در همه دستگاه ها را تقریباً بسته است ولی استخدام هیأت علمی همیشه برای دانشگاه ها باز بوده است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری این نکته را هم اعلام کرد که در هر فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه ها تقریباً ۷۰۰ نفر به عنوان هیأت علمی وارد سیستم آموزش عالی می‌شوند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه