تابستان و یادگیری

تابستان و یادگیری

نتایج مطالعات نشان می‌دهد که صرف زمان با دوستان و ملاقات افراد جدید و انجام فعالیت‌های سرگرم‌کننده و آموزشی مانند موسیقی، هنر و برنامه‌های ورزشی در تابستان به رشد کودکان کمک می‌کند. 

و همچنین تابستان ، فرصت خوبی برای دانش آموزان دارای اختلال یادگیری است که با برنامه ریزی صحیح خانواده بتوانند علاوه بر استراحت و انجام فعالیت های مفرح با استفاده از کتاب ها و مواد و وسایل آموزشی و کمک آموزشی و بازی های هدفمند به رفع اختلال کودک بپردازند.

 

محققان اظهار کردند: برخی افراد بر این باورند که کودکان در تابستان استراحت کنند، اما، تابستان زمانی برای یادگیری جدید است.

 این مهم است که کودکان در تابستان زندگی اجتماعی داشته باشند و با دیگران معاشرت کنند.

درست است که کودکان در طول تابستان باید استراحت کنند و بعد از گذشت دوره تحصیل نیاز به استراحت دارند، اما باید با دوستان و افراد جدید هم معاشرت و ارتباط داشته باشند.

اگر کودکان مدت زمانی طولانی از دستگاه‌های الکترونیکی استفاده کنند و تنها باشند، تعامل آنها محدود خواهد شد.

محققان اظهار کردند: تعامل چهره به چهره به عنوان یک نیاز در کودکان محسوب می‌شود و پدر و مادر باید محدودیت‌هایی را برای استفاده از وسایل الکترونیکی در کودک تعیین کنند.

همچنین مهم است که کودکان با والدین و خواهران و برادران خود ارتباط کافی داشته باشند، البته کیفیت ارتباط بسیار مهم‌تر از مدت زمان آن است.

برنامه ریزی توانایی و مهارتی است  که پدر و مادر باید آن را بیاموزند و اجرا کنند و به فرزندان خود نیز منتقل سازند، زیرا کلید موفقیت در انجام هر کاری برنامه ریزی است. یک برنامه ریزی صحیح آنست که به همه نیازهای فرد توجه شود. کودک پس از 9ماه تحصیل نیاز به تجدید قوا دارد و مسلما بلافاصله نمی توان برنامه آموزشی برای او در نظر گرفت. مسافرت، مهمانی، سینما، گردش، می تواند به تجدید قوا و ایجاد انگیزه کمک کند.

هم چنین در برنامه ریزی روزانه یا هفتگی نیز باید به فعالیت های مفرح توجه شود. یکی از فعالیت هایی که مفرح است و از طرفی به رفع مشکلات یادگیری کودک نیز کمک می کند ورزش است.

ورزش هایی مانند شنا، ژیمناستیک، و ورزش های رزمی نه تنها باعث شادی و تفریح می شود بلکه سبب تقویت مهارت های حرکتی، هماهنگی عضلانی، جهت یابی، تن آگاهی وتمرکز نیز می شود که این موارد تاثیر به سزایی در خوانا نوشتن، دقت و تمرکز در فعالیت ها، درک بهتر مفاهیم ریاضی دارد.

اولیا می توانند با کمک از مربیان کودک در مراکز اختلال یادگیری از موارد اختلال کودک خود آگاه شوند و با توجه به آن اختلال به تهیه وسایل و انتخاب فعالیت های لازم جهت رفع مشکل اقام کنند. مثلا کودکی که دارای اختلال شنیداری ( حافظه شنیداری، حساسیت شنیداری) می باشد می توانید با فعالیت هایی از قبیل بازی های کلامی ( بیان جملات اشتباه و درست کرده آن توسط کودک یا ساختن جملات بی پایان بایکدیگر، انجام دستورات تا چند دستوری و....) و تهیه نوارها و سی دی های صدای حیوانات و صدای کارها، ترانه شعر و داستان، لالایی با همراهی و هدایت والدین به تقویت حس شنیداری او کمک کنید

هنگامی که به اولیا یا دانش آموزان می گوییم تابستان را از دست ندهید بسیاری از آنها دچار نگرانی می شوند که تابستان هم درس؟ !ولی می بینیم که فعالیت های تابستان اگر آگاهانه و با برنامه ریزی صحیح باشد نه تنها خستگی ندارد بلکه علاوه بر رفع مشکلات یادگیری و تحصیلی کودک تابستانی شاد و پر بار خواهند داشت.

 

تهیه کننده : فاطمه گودرزی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه