کلاس شاد

کلاس شاد

شادابی یکی از اصول مهارت های زندگی است. بدون خوشحالی و شادی هیچ یک از امکانات و یا موفقیت های زندگی دلنشین نیست. اگر همه چیز داشته باشیم،  ولی از سرور و شادی خبری نباشد هر تملکی و با هر خواستی سخت و عذاب آور است. 

 ما به عنوان یک معلم باید به دانش آموزان بیاموزیم که از شادی های هرچند کوچک زندگی لذت ببرند، ما باید به فراگیرانمان یاد بدهیم همه چیز را دوست داشته باشند و اعتماد به نفس را درآنان تقویت کنیم. در این قسمت می خواهیم ده فعالیت عملی شادی آفرین را معرفی کنیم:
فعالیت شماره (۱)
یک ساعت مشخص را در برنامه هفتگی خود با این عنوان لحاظ کنید ازانجام چه کاری لذت می برید؟ پس آن را انجام دهید. از بچه ها بخواهید در این ساعت هر فعالیتی را که دوست دارند انجام دهند. دوست دارند نقاشی بکشند، درس بخوانند، کاردستی درست کنند، نمایش بدهند، دیکته بنویسند یا آواز بخوانند؟ بعد احساس آنها را بپرسید که چه قدر از این کارها لذت می برند؟
فعالیت شماره (۲)
دو هفته ای که کار کمتری در کلاس داشتید، نمایشنامه ای ترتیب دهید و از دانش آموزان بخواهید نقش یک دانش آموز غمگین، خسته، مریض یا عصبانی و نقش یک دانش آموز شاد، خوشحال و سرزنده را داوطلبانه اجرا کنند. سعی کنید همه شاگردان کلاس در این برنامه شرکت کنند.
فعالیت شماره(۳)
از شاگردان خود بپرسید چگونه می توان شاد بود؟ چگونه می توان همیشه شادی را در کنار خود داشت و هیچ وقت آن را از دست نداد؟
به فراگیران فرصت دهید که نظرات خود را آزادانه بیان کنند، شما دیدگاه ها را برروی تابلوی کلاس  بنویسید و سپس روی این نظرات بحث کنید، می توانید این موضوع را به صورت انشا هم مطرح کنید ولی در انتهاب بر روی هر انشایی که دانش آموزان می خواند بحث کنید تا نتیجه ای سودمند بگیرید.
فعالیت  شماره(۴)
از دانش آ موزانمان روز و ماه و تولدشان را بپرسیم، تولد هر یک از دانش آموزان برای خود و خانواده و حتی دوستان او یکی از مهم ترین اتفاق هاست. ما می توانیم به مناسبت تولد هر یک از شاگردانمان یک کارت تبریک به او هدیه کنیم و برای آنها که در تابستان متولد شده اند و زمان تعطیلی مدرسه است کارت را به آدرسشان ثبت کنیم، و یا در کلاس جشن کوچکی برای بچه ها به مناسبت تولدشان بگیریم، این جشن می تواند ساده و اندیشمند باشد. در این جشن می  توانیم در مورد تولد، به دنیا آمدن یک انسان، آینده، شغل،  رشته تحصیلی صحبت کنیم.
فعالیت شماره(۵)
می توانید در زمان استراحت بچه ها در کلاس مفاهیمی را مورد بحث قرار دهید تا آنها بکوشند مقایسه هایی ایجاد کنند که دیگران فکرش را هم نمی کنند.
خوشحال مثل ....
خندان مثل...
زلال مثل...
ذوق زده مثل...
غمگین مثل...
ناراحت مثل...
بداخلاق مثل...
قرمز مثل...
فعالیت شماره(۶)
از آنجا که سهیم شدن در وسایل و یا امکانات با دیگران می تواند شادی آور باشد می توانید از این روش برای سهیم شدن بچه ها در تغذیه و خوراکی ها هم استفاده کنید به این ترتیب که هر روز همه خوراکی هایشان را روی میز گذاشته و از خوراکی ها هم استفاده کنند. همین کار را می توان در مورد وسایل نقاشی، اسباب بازی و دیگر وسایل ... اجرا کرد.
فعالیت شماره(۷)
می توان از مدیر مدرسه خواست تا یک مقوای بزرگ تهیه کند و به هر کلاس اختصاص دهد تا بچه ها هر تصویری که دوست دارند روی آن بکشند و آن را به دیوار کلاس نصب کنند و یا تخته وایت بردی در حیاط مدرسه نصب شود تا بچه ها هر تصویری که دوست دارند روی آن بکشند می توان هر روز را به یک کلاس اختصاص داد و یا می توان از بچه ها خواست همه با هم یک دنیای شادآور را بر روی مقوای بزرگ کلاس خود و یا تخته وایت برد حیاط مدرسه نقاشی کنند یعنی یک نقاشی مشارکتی شاد.»
فعالیت شماره (۸)
از دانش آموزان بخواهید یک انسان شاد در سال ۲۰۳۰ را نقاشی کنند و شادی انسان ۳۵ سال بعد را نشان دهد.
فعالیت  شماره (۹)
سعی کنید این جملات را که از دانش آموزان بپرسید و پاسخ را روی مقوایی تزئین شده بنوسید و در کلاس نصب کنید و هر روز و یا هر هفته را با یک موضوع نامگذاری نمایید.
ـ شادی یعنی اینکه بتوانیم دیگران را دوست داشته باشیم و دیگران نیز ما را دوست داشته باشند.
ـ شادی زمانی است که با دوستانمان لحظه های خوبی داشته باشیم.
ـ شادی یعنی اینکه از زندگی خود لذت ببریم.
ـ ما می توانیم با حرف ها و رفتارمان دیگران را شاد کنیم.
ـ شادی یعنی لذت بردن از زندگی و زندگی با دیگران.
ـ سهیم شدن و شریک شدن در وسایل و یا امکاناتی که داریم شادی آور است.
ـ آرزوهای خوب برای دیگران موجب شادی ما می شود.
ـ تصور دنیای سرشار از شادی و لذت.
ـ شادی را باید پخش کرد.
فعالیت شماره (۱۰)
سلامتی و شادی یعنی دانش آموز یاد بگیرد تا از دیگران و در درجه اول از خود مراقبت کند. می توان سر کلاس همه نکات بهداشتی را یک بار با شاگردان مرور کرد و یا به بچه های کلاس های بالاتر آموخت تا از کوچک ترها مراقبت کنند و یا کارهایی را انجام دهند که بتواند به شادی آنها کمک کند برای مثال می توان برای کوچک ترهای مدرسه مراسم قصه گویی، تئاتر و نمایش ترتیب داد و یا در درس ها به آنها کمک کرد و خلاصه از آنها در هر مشکلی حمایت کرد و این یعنی ایجاد شادی و سرور در دل دیگران.

 

 

تهیه کننده: فاطمه گودرزی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه