کدام گروه؟

کدام گروه؟

اولیای شاداب و سرزنده می‌توانند با به‌وجود آوردن فضایی مناسب و بعضا راهنمایی‌های لازم، محیطی امن و آرام برای فرزندان ایجاد کرده و رابطه صمیمی و عاطفی میان آنان، پیوندی نا گسستنی باشد تا از گرایش به بسیاری از معضلات اجتماعی پیشگیری کند. طلب یاری و همفکری ازفرزندان، حس اعتماد به نفس و خود باوری را در آنان افزایش داده و باعث می‌شود آنان بپذیرند عضو مهمی از خانواده هستند و مورد توجه و نیاز دیگرانند. 

شما جزو کدام گروه از والدین هستید؟ 

۱- والدین غیر فعال
اینگونه والدین در ایجاد شادابی کودک هیچ نقشی ندارند و فرزندان آنها به نوعی یتیم عاطفی محسوب می شوند. زیرا خانواده روی هم رفته فاقد بازخورد و تبادل عاطفی مناسب است.


۲- والدین سلطه گرا
بیشتر به فکر برقراری رابطه عمودی و معطوف به نیازهای مادی هستند.
کنترل‌گرند و نه تنها شادی کودک را تامین نمی کنند بلکه آنها را به افسردگی و پرخاشگری سوق می دهند.شیوه کنترل و وضع قوانین خانوادگی نیز خشک و کلیشه ای است.


۳- والدین نالان
اغلب گله و شکایت می کنند و باعث خستگی و فرسودگی روانی فرزندان می شوند بی آنکه قادر باشند راهکارهای مناسبی جهت حل مسأله با توجه به شرایط و توانایی های آنان ارائه کنند.


۴- والدین نظریه پرداز
به جای انتخاب عملکرد صحیح، روش خود را با به کار بردن الفاظ و عبارات و دستور العمل های آرمانگرایانه و غیر عملی یا سخت گیرانه توجیه میکنند.


۵- والدین پریشان
والدینی هستند که زبان بد گفتارشان در هنگام انتقال مطالب و تضاد های تربیتی که نسبت به عملکرد خود دارند، موجب نابسامانی کودک می شود.


٦- والدین مهربان منفی
بیش از اندازه از کودکان حمایت می کنند که موجب عدم رشد کودکان وپر توقع و نازپرورده بار امدن کودک می شود، زیرا وقتی توقع او در زندگی به أنحاء مختلف برآورده نشود، ناشاد و پرخاشگر و ناراضی میشود.


۷- والدین مسئول
همچنان که مسئولیت تامین نیازهای فیزیولوژیکی را دارند مسئولیت شادی و موفقیت کودک را هم می پذیرند و برای رسیدن به این هدف سیستم خانواده را به یک خانواده کار امد و موفق تبدیل کرده شیوه های درست فرزند پروری را می اموزند.

 

 

تهیه کننده: آقای قاسم مهدوی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه