کرونا؛ ویروسی پابرجا و خطرناک

کرونا؛ ویروسی پابرجا و خطرناک

 کرونا همچنان یک ویروس پابرجاست و هیچ کشوری در سراسر دنیا نتوانسته این بیماری را به‌طور کامل درمان و از بین ببرد. به همین دلیل در شرایطی که جامعه دچار خستگی شده و برخی‌ها اصول بهداشتی گفته شده مبنی بر ماسک‌زدن را رعایت نمی‌کنند، عموم مردم بایستی به فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی توجه لازم را داشته باشند.

اگر افراد بتوانند به مسوولیت های خود توجه لازم را در مقابله با این ویروس داشته باشند و به توصیه ها در رعایت پروتکل ها همچون استفاده از ماسک عمل کنند، قطعا می توانیم در این امر شاهد موقعیت خوبی نیز باشیم. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی در چهارشنبه ۱۹ شهریور نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی شیوع این بیماری پرداخته‌اند.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

مدارس و کرونا

روزنامه آرمان ملی در گفت و گو با صالح پور عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می نویسد: در روزهایی که کرونا همچنان ادامه دارد، بازگشایی‌های حضوری نیازمند رعایت اصول بهداشتی و ایمنی از سوی کادر آموزش، دانش‌آموزان و والدین است. دانش‌آموزان باید با رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بهداشتی در کلاس‌های درس حاضر شوند. والدین این دانش‌آموزان باید ضمن اطلاع‌رسانی وضعیت عمومی و جسمانی فرزند خود به مسئولان مدرسه پیش از هر اقدامی با پزشک مشورت کنند. کودکان کاملا آموزش‌پذیر هستند و در بسیاری از موارد حتی بیشتر از بزرگسالان قوانین و مقررات را رعایت می‌کنند بنابراین باید به کودکان آموزش داد مواردی چون داشتن ماسک و دستکش و اصول استفاده صحیح و دفع مناسب آن، رعایت حداقل فاصله یک متری با همکلاس‌ها و کارکنان مدارس، ممنوع بودن دست دادن و روبوسی در مدرسه، به همراه داشتن لوازم التحریر و خودداری از به اشتراک‌گذاری وسایل خود توجه داشته باشند. بهتر است دانش‌آموزان درمنزل وعده غذایی را صرف کنند و درصورت نیاز باید ضمن شست‌وشوی دست‌ها، بسته‌های مواد خوراکی قبل از مصرف کاملا شسته یا ضدعفونی شود.

خبرگزاری ایلنا در گفت و گو با رضا جلیلی خشنود رییس بیمارستان شهدای تجریش نوشت: با وجود رفتارهای کودکانه‌ دانش‌آموزان اگر آنها با وجود فاصله‌گذاری و رعایت استفاده از ماسک هم در مدرسه حضور یابند، کنترل آنها واقعا سخت است و احتمال آلوده شدن افراد بسیار زیاد است. اگرچه با زدن ماسک و فاصله‌ی اجتماعی از میزان خطر کاسته می‌شود، با این وجود این که بخواهیم موارد بهداشتی را به کودکان گوشزد کنیم و آنها نیز عمل کنند، کمی دور از واقعیت است. هر کدام از این کودکان خانواده دارند و به عنوان یک ناقل می‌توانند افراد دیگر را آلوده کنند، از همین رو این موضوع بسیار خطرناک است.

صعود خزنده کرونا

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی می آورد: براساس آخرین آمار اعلامی وزارت بهداشت، در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز گذشته (سه‌شنبه) دو هزار و ۳۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که از این میان، هزار و ۲۲۶ نفر نیز در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بستری شدند. این به معنای آن است که بیش از نیمی از مبتلایان جدید (۵۳ درصد) نیازمند بستری شدن در بیمارستان‌ها بوده‌اند. در عین حال، علاوه بر مبتلایان جدید بستری شده، ۳۷۱۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ همچنان در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. بنابر آمار رسمی وزارت بهداشت از ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران تا ظهر دیروز، ۳۹۱ هزار و ۱۱۲ نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند. از سوی دیگر، گزارش رسمی وزارت بهداشت حاکی از تداوم وضعیت قرمز یا هشدار در ۲۸ استان کشور است. بیش از یک ماه است که تعداد استان‌های درگیر با ویروس کرونا به همین میزان باقی مانده است. براساس اعلام روز گذشته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، همچنان ۱۳ استان در وضعیت قرمز و ۱۵ استان در وضعیت هشدار قرار دارند.

پاییز و کرونا

روزنامه آفتاب یزد در یادداشتی به قلم بابک قرایی مقدم نوشت: به فصل پاییز و زمستان نزدیک می‌شویم و نگرانی عمده‌ای در خصوص بیماری کرونا وجود دارد. در این فصول با بیماری‌هایی چون سرما خوردگی و آنفلوآنزا مواجه هستیم و قطعاً بیماری کرونا هم به اوج خود خواهد رسید. به همین خاطر هم هست که مسئولان بهداشتی تاکید دارند که مدارس به صورت غیرحضوری برگزار شود به خصوص در مناطقی که از نظر کرونا در وضعیت قرمز به سر می‌برند. خوشبختانه اگرچه در حال حاضر مردم نکات بهداشتی به ویژه ماسک زدن را نسبت به گذشته بیشتر رعایت می‌کنند اما نیازمند این موضوع هستیم که بیشتر مردم و مسئولان رعایت کنند و کرونا را جدی بگیرند. همچنان میزان مرگ و میر بر اثر کرونا بالای ۱۰۰ نفر است به همین خاطر باید خیلی خیلی مراقب باشیم به خصوص آنکه شرایط جامعه از لحاظ اقتصادی ایجاب می‌کند که دست به عصاتر برخورد کنیم. یکی از مشکلاتی که در فصل پاییز و زمستان دامنگیر کشورمان است بیماری آنفلوآنزا است اکنون تلاش‌های مسئولان بر این است که واکسن آنفلوآنزای بیشتری را به کشور وارد کنند. اما باید خیلی مراقب بود چرا که کادر درمانی با دو دشمن آنفلوآنزا و کرونا در این فصل روبرو خواهند بود پس بهتر است که با زدن واکسن آنفلوآنزا این بیماری را به حداقل برسانیم تا فقط بیماری کرونا دغدغه کادر درمان و مسئولان باشد.

چگونه کرونا را از آنفلوآنزا تشخیص دهیم؟

روزنامه آرمان ملی در گزارشی نوشت: ماه‌هاست که متخصصان بهداشت درباره خطرات هم‌زمانی ویروس کرونا در فصول سرد هشدار می‌دهند و می‌گویند قبل از شروع شیوع آنفلوآنزا در پاییز و زمستان، بیماری همه‌گیر کووید۱۹ باید کنترل شود. برخی از این همزمانی به‌عنوان دو همه‌گیری یاد می‌کنند، اپیدمی دوگانه‌ای که می‌تواند یک جامعه را تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به اینکه ویروس کرونا قابلیت انتشار بسیار سریعی دارد، هر چه اپیدمی محلی کووید۱۹ بدتر باشد، ممکن است دو همه‌گیری نیز بدتر باشد. بیمارستان‌ها ممکن است زمان چالش‌برانگیزتری برای برخورد با دو نوع بیماری داشته باشند و ممکن است افرادی باشند که به هر دو بیماری مبتلا شوند. فصل‌های آینده؛ پاییز و زمستان ممکن است به ما نشان دهند که این عفونت دوگانه چگونه بر بدن تاثیرگذار خواهد بود. مشخص نیست که دنیا طی ماه‌های آینده با دو ویروس چگونه روبه‌رو شود. اما ویروس کرونا و آنفلوآنزا علائم مشابه بسیاری دارند، تقریبا غیرممکن است که پزشکان و بیماران بدون آزمایش بیماری اصلی را تشخیص دهند. بیماران باید هر دو آزمایش آنفلوآنزا و کووید۱۹ را انجام دهند، کیت‌های آزمایش دوگانه نیز ممکن است به‌زودی در دسترس باشند. با توجه به این نکته، دو علامت وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید، زیرا ممکن است به شما کمک کند بین آنفلوآنزا و کووید۱۹ تمایز قائل شوید و اقدامات مناسب را سریع‌تر حتی قبل از آزمایش انجام دهید. آرنولد مونتو، متخصص بیماری‌های اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه میشیگان گفت: ما کاملا گیج خواهیم شد. همه بیماران کووید۱۹ علائم یکسانی ندارند و ممکن است مواردی وجود داشته باشد که افراد دچار از دست دادن بویایی و تنگی نفس نشوند و ممکن است که به ویروس کرونا آلوده باشند و نه یک نوع آنفلوآنزا. به‌محض بروز علائم، ابتدا باید کووید۱۹ را در راس قرار دهید و فکر کنید ممکن است به آن مبتلا باشید. به‌این‌ترتیب، وقتی مجبور هستید از خانه خارج شوید، فاصله اجتماعی با دیگران را رعایت کنید. همچنین برای کاهش خطر انتقال ویروس به سایر اعضای خانواده همیشه ماسک صورت استفاده کنید. آزمایش آنفلوآنزا و کووید۱۹ باید در اولویت باشند، به‌خصوص اگر علائم بدتر شوند.

رسانه‌های اصولگرا

آمار و ارقام کرونا

روزنامه صبح نو در گزارشی می نویسد: سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲۳۰۲ مورد جدید کرونا در کشور در فاصله ظهر روز دوشنبه تا ظهر روز سه‌شنبه خبر داد و گفت: متاسفانه ۱۳۲ تن نیز جان باختند. دکتر سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز، ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۲۶ نفر از آنها بستری شدند. به گفته وی، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۹۱ هزار و ۱۱۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به۲۲ هزار و ۵۴۲ نفر رسید. وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۳۳۷ هزار و ۴۱۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. به گفته لاری، ۳۷۱۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. وی افزود: تاکنون سه‌میلیون و ۴۳۱ هزار و ۶۴۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان‌رضوی، آذربایجان‌شرقی، کرمان، خراسان‌شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. وی ادامه داد: همچنین استان‌های آذربایجان‌غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان‌جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

دور دور کرونایی!

روزنامه وطن امروز در گزارشی می آورد: پیک جدید شیوع کرونا در حالی در کشور آغاز شده است که جامعه پزشکی نگران روزهای سخت کادر درمان در فصول پاییز و زمستان است، چرا که شیوع این ویروس همراه با ویروس آنفلوآنزا می‌تواند چالش‌آفرین و تهدیدکننده سلامت جامعه شود. اکثر کارشناسان حوزه بهداشت علت رشد آمار ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری کرونا در روزهای اخیر را حاصل بی‌توجهی خیلی‌ها به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گیری اجتماعی در ۲ هفته گذشته می‌دانند، چرا که با وجود تاکید مسؤولان و جامعه پزشکی بر نرفتن مردم به سفر اما خیلی‌ها بار سفر بستند و به شهرها و استان‌های دیگر رفتند. آمار جان‌باختگان و مبتلایان به ویروس کرونا دیروز افزایش یافت، افزایشی که به عقیده کارشناسان بهداشتی نتیجه سفرهای ۲ هفته قبل است. مطابق اعلام کمیته اپیدمیولوژی کرونا، پیک جدید شیوع این بیماری مرگبار در کشور به صورت خفیف آغاز شده است. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز در این باره از شناسایی ۲۳۰۲ مورد جدید کرونا در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد و گفت: متاسفانه ۱۳۲ تن نیز جان باختند. سیماسادات ‌لاری اظهار داشت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۳۰۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۲۲۶ نفر از آنها بستری شدند.

دانشگاهیان و کرونا

خبرگزاری مهر در گزارشی نوشت: با شیوع ویروس کرونا، آموزش در نیمسال دوم ۹۸-۹۹ دانشگاه‌ها به صورت مجازی برگزار شد و حالا ترم کرونایی دیگری آغاز شده است؛ نیمسالی که پیش بینی می‌شود به دلیل شرایط خاص حاکم بر دانشگاه‌ها آن‌ها را با مشکلات آموزشی، دانشجویی و پژوهشی رو به رو کند. آنطور که وزارت علوم اعلام کرده، ترم جدید دانشگاه‌ها قرار است ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی باشد، با این وجود برخی مدیران دانشگاهی چنین عنوان می‌کنند که برای خرید تجهیزات مورد نیاز آموزش مجازی و نیز تأمین حقوق اساتید و کارکنان، با مشکلات مالی مواجه هستند. این در حالی است که بخشی از بودجه سال گذشته هنوز تخصیص نیافته و دانشگاه‌ها همچنان در صف انتظار قرار دارند. در بخش دانشجویی نیز دغدغه‌ها فراوان است؛ با توجه به نگرانی از اجتماع دانشجویان در فضاهای اشتراکی خوابگاه‌ها، قرار است اتاق‌ها با حداقل ظرفیت در اختیار دانشجویان قرار گیرد. اما دغدغه اساسی در این خصوص، موضوع حضور دانشجویان غیربومی و مدت زمان اسکان آن‌ها در خوابگاه است. از طرفی نیز گفته شده دانشجویان جدیدالورود چند هفته‌ای را به صورت حضوری در دانشگاه حضور خواهند یافت که اسکان این افراد در خوابگاه و مدیریت آن نیز چالش دیگری را پیش روی دانشگاه‌ها قرار خواهد داد. در سوی دیگر، بحران کرونا بر حوزه بین الملل آموزش عالی و شرایط دانشجویان بین المللی نیز تأثیر گذاشته است؛ به طوری که پیش بینی می‌شود به علت محدودیت در رفت و آمدها و بسته بودن مرزها، تحصیل دانشجویان خارجی در ترم جدید، با کاهش قابل ملاحظه‌ای رو به رو باشد.

خبرگزاری فارس در گفت و گو با غلامرضا گودرزی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امام صادق(ع) می آورد: دانشجویان جدیدالورود بعد از اعلام نتایج سازمان سنجش پذیرش خواهند شد. این دانشگاه برای نیم‌سال تحصیلی مهر ماه آمادگی کامل را برای گزینه‌های آموزش حضوری و غیرحضوری دارد و به محض اعلام ستاد مقابله با کرونا روند آموزشی سال جدید تحصیلی اعلام می‌شود. دانشجویان این دانشگاه می‌توانند برای ثبت‌نام ترم مهر ماه از ۲۲ شهریور ماه به مدت یک هفته نسبت به تکمیل مشخصات در سایت دانشگاه اقدام کنند. همچنین در حال حاضر آموزش دانشجویان در بستر مجازی از اولویت‌های این دانشگاه است. دانشجویان جدیدالورود باید تا اعلام نتایج سازمان سنجش منتظر بمانند و پس از آن نسبت به ثبت‌نام خود از طریق سایت این دانشگاه اقدام کنند. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که در صورت ایجاد موج سوم شیوع ویروس کرونا دانشگاه امام صادق مانند ترم گذشته نیم سال تحصیلی مهر ماه را به طور کاملا مجازی در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری برگزار خواهد کرد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه