ردگیری سلامت قلب و ریه با حسگرهایی به اندازه کفشدوزک

ردگیری سلامت قلب و ریه با حسگرهایی به اندازه کفشدوزک

محققان حسگر جدیدی ساخته‌اند که به اندازه یک کفشدوزک بوده و قادر است عملکرد دستگاه الکتروکاردیوگرام را شبیه‌سازی کند.

به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینس، دستگاه الکتروکاردیوگرام با استفاده از الکترودهایی که روی پوست شخص چسبانده می‌شوند، فعالیت الکتریکی قلب و ریتم ضربان آن را به همراه جریان خون و سایر معیارهای سلامتی قلب اندازه‌گیری می‌کند. با وجود این، این دستگاه امکان ارزیابی عملکرد دریچه‌های قلب، ردگیری حرکات این اندام و همچنین وضعیت ریه را ندارد. اما حسگر جدید محققان، قادر است تمام این اطلاعات را گردآوری کند.
این حسگر از دو لایه بسیار نازک از جنس سیلیکون ساخته شده که در فاصله ۲۷۰ نانومتری از یکدیگر قرار دارند. این لایه‌های سیلیکونی عملکردی مانند الکترودها دارند و اختلاف پتانسیل بسیار کوچکی بین آن‌ها وجود دارد که در اثر دریافت لرزش‌ها و صداهای مختلف از درون بدن منجر به شکل‌گیری جریان الکتریکی می‌شود. این حسگر قادر است لرزش‌ها و صداهای دریافتی از درون بدن را از آنچه از محیط خارج دریافت می‌شود، تفکیک کند. همچنین قادر است لرزش‌ها و صداهای دریافتی را به اطلاعات قابل ارزیابی از وضعیت سلامت شخص تبدیل کند.
این حسگر قادر است صدای ضربان قلب، نحوه تنفس و صداهای مربوط به ریه را دریافت کند؛ همچنین قادر است فعالیت فیزیکی کاربر مانند راه رفتن را تشخیص داده و این داده‌ها را با اطلاعات به دست آمده از قلب و ریه وی تطبیق دهد و یک تصویر جامع از وضعیت سلامت شخص به دست آورد.
به اعتقاد محققان انستیتو فناوری جورجیا در آمریکا در آینده نزدیک، این حسگر می‌تواند اختلال در عملکرد دریچه‌های قلب را از طریق تغییرات جریان خون و همچنین ابتلا به سرطان ریه را از طریق تغییرات ایجاد شده در نحوه تنفس، تشخیص دهد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Digital Medicine منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه