کتاب همکاری بین‌المللی در توسعه نظام منابع انسانی

کتاب همکاری بین‌المللی در توسعه نظام منابع انسانی

کتاب همکاری بین‌المللی در توسعه نظام منابع انسانی اثر یوجنیهوس کلیویکاس، ترجمه مقاله «همکاری بین‌المللی و نوآوری‌ها در توسعه نظام منابع انسانی» است که با توجه به اهمیت نقش توسعه منابع انسانی و نیاز به آموزش و پژوهش در این حوزه در سال 2014 میلادی در نشریه معتبر «بررسی علوم اجتماعی و رفتاری» منتشر شده.

به عقیده یوجنیهوس کلیویکاس (Eugenijus Chlivicka) در کتاب همکاری بین‌المللی در توسعه نظام منابع انسانی (International cooperation and innovations for developing human resources system)، توسعه منابع انسانی یا به‌ اختصار HRD چهارچوبی است برای کارکنان جهت توسعه توانایی‌ها و دانش فردی خود و سازمان و همچنین آموختن مهارت‌های جدید که یکی از مهم‌ترین فرصت‌هایی است که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با تشویق کارکنان جهت توسعه دادن به توانایی‌های خود، کارکنان را در موقعیت خود حفظ و در آن‌ها انگیزه ایجاد کند.

یکی از موثرترین عوامل در توسعه اقتصادی در هر سازمانی نیاز آن سازمان به افراد آموزش دیده و متخصص در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی هر کشور است. اگر توانایی‌های کارکنان موجود سازمان پاسخ‌گوی این نیاز باشد آموزش ضرورت چندانی ندارد اما اگر کارکنان سازمان دارای دانش، اطلاعات، مهارت‌های لازم و مناسب نباشند سازمان را دچار مشکلات و ضایعات عدیده مالی و اداری و غیره خواهند کرد.

توجه عمده بخش عمومی بر افزایش کارایی و سودمندی ساختارهای دولتی و منافع حاصل از همکاری بین‌المللی به اندازه توجه بر بهبود تخصص گرایی و مسئولیت مددکاران اجتماعی بوده است. در حال حاضر بین اولویت‌های بلند مدت توسعه دولتی، روش‌های به کارگیری آن‌ها و روش‌های توسعه منابع انسانی ناهم‌خوانی‌هایی وجود دارد.

اگر به دنبال دست‌یابی به اثربخشی در حوزه خدمات دولتی هستید، به اهمیت فوق‌العاده، خدمات اجتماعی با ارائه دلایل ذیل پی خواهید برد:

- با توجه به اینکه نرخ بازسازی فنی و سازمانی خدمات اجتماعی پیوسته درحال افزایش است، این امر نیازمند آن است تا کارمندان دولت به طور مرتب مهارت‌های جدیدی به دست آورده و مقررات را فراگیرند؛ همچنین کارمندان باسابقه نیز باید مهارت‌های گوناگون بیش‌تری را کسب کنند. فرآیند بین‌المللی میان کشورهای اتحادیه اروپا مستلزم این است که کارمندان دولت تفاوت‌های فعالیت‌های استخدام دولتی در کشور خود با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به‌خوبی درک کنند. شیوه‌ای که تاکنون برای استخدام کارکنان دولت در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به کار می‌رود ترجیح صلاحیت فنی بر صلاحیت مدیریتی است.

- مواردی مشاهده می‌شود افرادی حرفه‌ای با تخصصی کم و بدون هیچ‌گونه توانایی در مدیریت از طریق راه‌اندازی یک دفتر، رئیس می‌شوند. با وجود فشارهای دائمی جامعه بر استخدام دولتی به وسیله پیشرفت‌های مادی، کارمندان دولت جهت اثبات کارایی‌شان نیازمند هستند تا فعالیت خود را برنامه‌ریزی کرده و استراتژیک بیاندیشند.

- با تلاش در حل مسائل پیچیده در کشورهای اروپای مرکزی و شرقی، تمرکز اصلی باید بر بهبود کار‌آیی ساختارهای دولت، ثبات پذیری دولت، افزایش حرفه‌ای‌ها و مسئولیت‌پذیری منابع انسانی در مؤسسات دولتی باشد.

- به دلیل همگامی سیستم منابع انسانی با برقراری کیفیت جدید، ایجاد یک نظام قابل مدیریت و یکپارچه از شبکه منابع انسانی دولت محلی و مرکزی و توسعه این سیستم به‌اندازۀ برنامه‌های عملی مربوط به آن ضروری می‌باشد.

- فرآیندهای نوآورانه و بین‌المللی، شرایطی را برای توسعه سیستم آموزش (کارآموزی) کارمندان دولت ایجاد می‌کند. قانون‌گذاری ناقص مانند سیستم کارآموزی غالباً مانع پیشبرد کارآموزی و حتی مدیریت عمومی می‌شود.

در بخشی از کتاب همکاری بین‌المللی در توسعه نظام منابع انسانی می‌خوانیم:

بهبود منابع انسانی برای مدیریت بخش عمومی (دولت) و برای بخش عمومی مسیر بسیار مهمی از مدرنیزه شدن جامعه معاصر، بیان تمایل به اولویت‌های توجیه عقلانی، توانایی در واکنش به تغییر به سرعت در حال افزایش، صبر و شکیبایی، از انطباق‌پذیری و رقابت‌پذیری تحت شرایط چالش‌های جدید می‌باشد.

بررسی اجمالی راهکارهای توسعه عوامل بالقوه منابع انسانی در بخش عمومی برای بهبود رقابت‌پذیری جهانی بین‌المللی کردن نشان می‌دهد که هیچ مدل منحصر به فرد فراگیر از این پروسه وجود ندارد. سازگاری و هماهنگی مدیریت تغییر در هر موسسه‌ای به وسیله مدیریت آن بر مبنای تمرین تجمعی و نظر به وضعیت در حال تغییر، پیدایش ایده‌های جدید و احتمالات، از طریق استفاده از ابزارهای پیش‌بینی و مدل‌سازی موقعیت، تضمین شده است؛ بنابراین، این فرآیند نیازمند شایستگی مدیریتی بالا، از طریق کسب دانش از محیط و اطلاعات قابل اطمینان می‌باشد.

انتخاب و به کارگیری استراتژی، شامل بخش اصلی مدیریت استراتژیک می‌باشد. واضح است که فاز اولیه و بسیار مهم تعیین خط سیر/گذرگاه فعالیت سازمانی، تحلیل موقعیت است. سیر توسعه بلندمدت، زمینه‌های گوناگون، مقیاس‌ها و شکل‌های فعالیت نهادها، رابطه با مؤسسه و جایگاه آن در محیط بیرونی را دربرمی گیرد. هدف اصلی متمرکز کردن تمام مؤسسات برای به کارگیری استراتژی و ایجاد اطمینان از وجود منابع کافی (که اولین و بزرگ‌ترین آن‌ها منابع انسانی است) می‌باشد و تضمین اینکه آن‌ها به طور مناسب مدیریت شوند تا بتوانند سیاست برگزیده را به‌طور موفقیت‌آمیزی دنبال کنند.

فهرست مطالب

پیش‌گفتار
چکیده
بخش اول: مدیریت منابع انسانی در بطن یک‌پارچگی بین‌المللی و جهانی ‌شدن
بخش دوم: بهبود سیستم توسعه‌یافته منابع انسانی در بخش عمومی (دولت)
بخش سوم: بهبود سیستم توسعه‌یافته متخصصین مدیریت دولتی
بخش چهارم: نتیجه‌گیری
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه