کتاب انقلاب صنعتی چهارم و آینده مشاغل

کتاب انقلاب صنعتی چهارم و آینده مشاغل

مطالب کتاب انقلاب صنعتی چهارم و آینده مشاغل، اثر نیک اچ. ام. ون دام، می‌تواند راهنمایی برای کارآفرینان و محققین حوزه کسب و کار و مدیریت باشد.

با وقوع انقلاب صنعتی چهارم و ظهور عصر دیجیتال شاهد تحولات بزرگی در مشاغل و ظهور مشاغل جدیدی هستیم. کتاب انقلاب صنعتی چهارم و آینده مشاغل (The 4th Industrial Revolution and the Future of Jobs) بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط دکتر ون دام به تجزیه و تحلیل شرایط شغلی فعلی و آینده می‌پردازد و آماری مستدل از مشاغل آینده بدست می‌دهد.

دکتر نیک ون‌دام (Nick H M Dam) استاد تمامِ رشتۀ‌ آموزش مهارت‌های سازمانی و توسعۀ مهارت رهبری است. او به پیشرفت توانمندی‌های فردی علاقمند است و برای کمک به پرورش استعدادهای بالقوه افراد اشتیاق فراوان دارد. وی معتقد است افرادی که همیشه در حال یادگیری هستند در حرفۀ خود موفق‌تر بوده و زندگی شادتر و رضایت‌بخش‌تری را تجربه می‌کنند.

دکتر ون‌دام 17 کتاب تألیفیِ مشترک با نویسندگان دیگر دارد و در حوزه توسعه منابع انسانی نیز یک رهبر فکریِ شناخته ‌شده در سطح بین‌المللی است. کتاب «شما! نیروی مثبت در جهت تغییر هستید» آخرین کتاب اوست. وی مقالات بسیاری تألیف نموده و در مجلات فایننشال تایمز، وال استریت ژورنال، فورچون، بیزینس ویک، هاروارد بیزینس ریویو، ایندیا تایمز، ‌اینفورمیشن‌ ویک، مشاوره مدیریت، سی‌ال‌او (CLO)، و تی‌پلاس‌دی (T+D) نقل‌قول‌هایی از او ذکر شده است. وی همچنین، با حمایت وزارت علوم و تحقیقات پارلمان فدرال اروپا، «جایزۀ آموزش ضمن خدمت لئوناردو اروپا 2013» را بخاطر ایجاد تحول در آینده آموزش سازمانی و پرورش مهارت رهبری دریافت کرد.

در بخشی از کتاب انقلاب صنعتی چهارم و آینده مشاغل می‌خوانیم:

مادیز در اوایل اولین انقلاب صنعتی بریتانیا (حدود سال‌های 1840 -1760 م.) زندگی می‌کرد، انقلابی که به سایر نقاط جهان نیز سرایت کرد.

در این دوره اختراعات بسیاری در زمینه تکنولوژی صورت گرفت که شیوه عملکرد دستگاه‌ها را بهبود می‌بخشید. یک کاربرد استراتژیک موتور بخار، لوکوموتیو بخار بود که در سال 1804 اختراع شد. اولین خط راه آهنِ هلند در سال 1839 افتتاح شد و توسعه شبکه راه آهن، دیگر محرک انقلاب صنعتی بود. مکانیزه شدن کشاورزی منجر به ایجاد کارخانه‌های جدید بسیاری شد از جمله: کارخانجات شکر، چیپس، آرد و مقواسازی. در قرن نوزدهم بخش اعظمی از اقتصاد هلند به کشاورزی اختصاص داشت اما انقلاب صنعتی سبب شد صنایع دیگری همچون نساجی، ماشین سازی، کفش چرم، و سیگار ایجاد شود و این روند مهارت‌های جدیدی را از کارگران طلب می‌کرد.

یکی از پیامدهای انقلاب صنعتی اول در هلند عدم رقابت‌ پذیری مشاغل حوزه‌ی صنایع دستی با محصولات کارخانجات و در نتیجه تعطیلی آن‌ها بود. کسانی که به کارهای دستی مشغول بودند (زنان و کودکان) به کار در کارخانه‌ها روی آوردند. در نتیجه، تقاضا برای کار از عرضه بیشی گرفت که نتیجه آن دستمزد کم در مقابل ساعات طولانی کار بود و این مسئله شکاف عمیقی بین طبقه مرفه و فقرا ایجاد می‌کرد.

فهرست مطالب

درباره نویسنده
1- اختلال در پیش است
2- آینده‌ی مشاغل
3- تحول در مهارت‌ها
4- مشاغل جدید
5- منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه