کتاب فرصت‌های استارت آپی: بدانید چه موقع باید شغل فعلی‌تان را رها کنید

کتاب فرصت‌های استارت آپی: بدانید چه موقع باید شغل فعلی‌تان را رها کنید

کتاب فرصت‌های استارت آپی: بدانید چه موقع باید شغل فعلی‌تان را رها کنید اثر شان وایز و برد فلد، به شما نشان می‌دهد چگونه ایده‌ها و طرح‌های خود را عملی کنید و به صورت یک کسب‌ و کار نوپا در بیاورید و از زندان روزمرگی و شغلی که در آن‌ گرفتار هستید رها شوید؛ البته اگر این رهایی را دوست داشته باشید و از تحمل رنج در مسیر رشد و موفقیت نترسید.

مخاطبین کتاب فرصت‌های استارت آپی (Startup opportunities)، تنها سرمایه‌گذاران یا کارآفرینان کنونی نیستند، بلکه دسته بزرگ‌تری از خوانندگان را شامل می‌شود و آن افرادی هستند که می‌خواهند کار فعلی‌شان را ترک کنند و وارد دنیای کارآفرینی شوند.

کارآفرینان اغلب رویای آن لحظه جادویی را در ذهن خود می‌بینند که در فرایند خلاقانه حل یک مسئله یا ایجاد یک محصول به شیوه‌ای خلاقانه، فریاد "یافتم یافتم ارشمیدس" بر سر می‌دهند؛ آن‌ها به خوبیِ داستان‌های شرکت‌های موفقی که افسانه‌ای شدند، برای این لحظه خاص، داستانی جذاب و مهیج برای روایت دارند. اما واقعیت چیز دیگری است، برای اینکه از یک ایده ساده بتوان به یک استارت‌آپ واقعی دست یافت، کارهای بسیار زیادی برای انجام وجود دارد. از بیرون که به ماجرا نگاه کنید، این طور به نظر می‌رسد که ناگهان یک شرکت بزرگ از ناکجاآباد ظاهر شده است. اما یک کارآفرین دیدگاه متفاوتی دارد و می‌داند برای اینکه حتی یک ایده ساده را بتوان به اولیه‌ترین و وضعیت جنینی یک استارت‌آپ رساند، چه اتفاقاتی باید دست به دست هم دهند.

به عنوان سرمایه‌گذار، شما هر روز و به کرات تنها با یک سوال ساده از سوی کارآفرینان مواجه می‌شوید: نظرت در مورد ایده من چیه؟ گاهی اوقات یک ایده به‌ خوبی ساخته و پرداخته شده؛ ولی اغلب مبهم و پیچیده است. برخی از آن‌ها به نمونه اولیه رسیده‌اند، برخی دیگر تنها چند خط متن در قالب یک ایمیل هستند. برخی توسط یک کارآفرین با دانش تخصصی حوزه مربوطه مورد پژوهش عمیق قرار گرفته‌اند و برخی چیزی کاملاً جدید و متفاوت با آن چیزی هستند که آن کارآفرین به دنبالش است.

شاید ایده داشتن ساده به نظر برسد، اما تبدیل آن ایده به یک کسب‌ و کار موفق، کاری به غایت سخت و دشوار است. فاز استارت‌آپی یک شرکت مستلزم گذراندن گستره متفاوتی از فعالیت‌ها از یک ایده تا یک استارت‌آپ موفق است. در چندین سال گذشته، کتاب‌های بسیار زیادی درباره این فرایند نوشته شده است. برخی از بهترین و بنیادی‌ترین این کتاب‌ها، «استارت‌آپ ناب» اثر اریک رایس، «راهنمای مالک استارت‌آپ» اثر استیو بلنک و «کارآفرینی منظم و مرتب» اثر بیل اولت هستند.

این درست نیست که فکر کنید، ایده‌ای که در ذهن دارید، منحصر به‌ فرد و فوق‌العاده است. دیگران نیز باید در حد شما در این باره قانع شوند تا بخواهند در مسیری که پیش رو دارید، به شما ملحق شوند، چه به عنوان شریک، کارمند، سرمایه‌گذار، مشاور یا مشتری. با این حال، بسیاری از کارآفرینان از ترس اینکه مبادا ایده‌شان دزدیده شود، با دیگران صحبت نمی‌کنند. اما همانطور که خواهید دید، ایده‌ها نیاز به اکسیژن دارند. جهت به مشارکت واداشتن یک سری حامی و دریافت بازخورد، مطرح کردن ایده‌هایتان با مشاورین مورداعتماد و به‌ اشتراک‌گذاری‌ با آن‌ها در همان ابتدای کار می‌تواند به شما خیلی کمک کند تا بتوانید ایده‌هایتان را در قالب چیزی که واقعاً توانایی ساختنش را دارید، تکامل ببخشید.

هدف بلندمدت شان وایز (Sean Wise) و برد فلد (Brad Feld) در این کتاب، ارائه روش‌‌شناسی‌هایی مانند استارت‌آپ ناب نیست. بلکه می‌خواهند آن‌ها را با ارائه یک زمینه موضوعی مشخص و مجموعه‌ای از ابزارها جهت کمک به شما در ارزیابی ایده‌تان پیش از زمان و انرژی گذاشتن برای آن، تکمیل کنند. بنابراین می‌توان مطالب این اثر را به عنوان پیش نیازی برای رویکردهای استارت‌آپ ناب یا سکوی پرتاب ناب در نظر گرفت.

در بخشی از کتاب فرصت‌های استارت‌آپی: بدانید چه موقع باید شغل فعلی‌تان را رها کنید می‌خوانیم:

تمام کارآفرینان بزرگ از اشتباهات قبلی‌شان با وجود موفقیت‌های‌شان یاد می‌گیرند. تجربه به شیوه‌های مختلفی خودش را نشان می‌دهد، هدایت یک استارت‌آپ با یک خروجی موفقیت‌آمیز و حتی شکست در مسیر راه‌اندازی یک استارت‌آپ.

مؤسسان متفاوت، تجربیات متفاوتی دارند. با ایجاد تیمی که مجموعه متفاوتی از پیشینه‌ها و تجربیات را در اختیار دارد، می‌توانید فرایند ارزیابی فرصت را تسریع کنید، مادامی‌که هر مؤسس آموخته‌های متفاوتی با خود به همراه دارد.

علی‌الخصوص در موقعیت‌هایی که شما یک مؤسس تازه کار هستید، اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. به جای همیشه با خودتان کلنجار بروید، هم مؤسسی پیدا کنید که کمی تجربه داشته باشد. اگر شما تیمی از مؤسسین تازه کار هستید، مشاورینی پیدا کنید که بتوانند با شما از اولین لحظه کسب‌ و کار کار کنند. اگر تجربه ندارید، به دست آورید و وارد کارتان کنید.

سرمایه‌گذاران اغلب می‌گویند: «من سرمایه‌گذارانی نمی‌خواهم که به خرج من کار یاد بگیرند». با وجود اینکه سرمایه‌گذاران بیشتر ترجیح می‌دهند با یک کارآفرین با تجربه کار کنند تا سرمایه‌گذاری مطمئن‌تری داشته باشند، دیگران عاشق کار کردن با کارآفرینان تازه‌کار هستند. کارآفرینان با تجربه اغلب پیش‌بینی‌ها و سیرهای زمانی واقع‌گرایانه‌تری را در نظر می‌گیرند، و دسترسی بهتری به منابعی مانند سرمایه خواهند داشت و قضاوت‌های بهتری هم دارند؛ کارآفرینان تازه‌کار اغلب خلاق‌ترند و به تجربیات پیشین‌شان محدود نشده‌اند. ترکیب کارآفرینان تازه‌کار و با تجربه در یک تیم، می‌تواند کاملاً جادویی باشد.

فهرست مطالب

سخن مترجم
پیشگفتار
به من اعتماد کنید، ایده شما بدردنخور است
فصل صفر: استارت‌آپ چیست؟
چگونه از این کتاب استفاده کنیم؟
این کتاب برای چه کسانی است؟
فصل اول: فرصت‌ها
چهار معیار برای یک فرصت
ارزیابی فرصت چیست؟
هزینه ارزیابی فرصت ضعیف چیست؟
ریسک، عدم اطمینان و ابهام
معضل سوگیری
فصل دوم: رویکردهایی برای ارزیابی فرصت
ارزیابی فرصت در کجای فرایند کلی استارت‌آپی جای دارد؟
مرور کلی بر خلق مدل کسب‌وکار
مرور کلی بر توسعه مشتری و استارت‌آپ ناب
مرور کلی بر راه‌اندازی کسب‌وکار
نسخه امروزی روش علمی
فصل سوم: افراد
تیم
تمام‌وقت کار کردن
آن‌جا بودن، انجامش دادن
شور و اشتیاق
مربی‌پذیری
توانایی جذب استعداد
تیزهوشی در حوزه کسب‌وکار
دانش حیطه کاربردی
تجربه عملیاتی
منتورها
هیئت مدیره / مشاورین
مشتری
سرمایه اجتماعی
فصل چهارم: درد
نیاز مرتفع‌نشده مجاب‌کننده
اندازه
ماندگاری و وقت‌شناسی
فصل پنجم: محصول
قانون ده‌برابری
نرخ پذیرش
مالکیت معنوی
دسترسی به دارایی‌های کلیدی
اثبات مفهومی – فروش محصول‌تان پیش از ایجاد آن
حاشیه‌ سود
گسترش‌پذیری
فصل ششم: بازار
مرحله بازار
تناسب محصول/بازار
کاربرد تکامل جهت‌دار. آیدیشن اینترنشنال اینک
نوآوری برهم‌زننده
نرخ رشد سالانه ترکیبی صنعت
توان توزیع
هزینه‌های جذب مشتری
بازاریابی ویروسی
رقابت
پارادوکس جالوت
موانع ورود
قوانین و مقررات دولتی
وضعیت مشارکت
بدانید که چرا به تزریق سرمایه نیاز دارید
فصل هفتم: برنامه
زمان راه‌اندازی
برنامه جهت گسترش‌پذیری
اولویت منطقی بودن بر درست بودن
از ساختمان خارج شو
طرح ب
فصل هشتم: ارائه
حالت کوتاه (زیر 10 دقیقه)
حالت طولانی (30 دقیقه)
طرح کسب‌وکار – آری یا نه؟
خلاصه اجرایی
پرسش و پاسخ
فصل نهم: تزریق سرمایه
ایجاد یک رابطه با یک سرمایه‌گذار بالقوه
چه کسی درخواست می‌کند؟
استفاده از نقاط پیشرفت
تزریق حداقل سرمایه جهت ورود به سطح بعدی
درخواست پول از سرمایه‌گذار مناسب
هر زمان که شد تزریق سرمایه داشته باشید
شما یک استثناء نیستید
چرا هرچیزی به غیر از بله، نه تلقی می‌شود
درمورد ارزیابی‌تان واقع‌گرا باشید
حتی سرمایه‌گذاران فرشته نیز تعهدات سرمایه‌گذاری خاص خودشان را دارند
گام دوم: راه‌اندازی یک انجمن برای اینکه ببینید اوضاع چطور می‌شود
گام سوم: مادامی‌که انجمن شکل گرفت، کارت را شروع کن.
گام چهارم: با هم‌موسس شانس خود را امتحان کنید.
گام پنجم: با دیوارنویسی خودی نشان دهید.
گام ششم: بلندپرواز باش.
گام هفتم: 33به یادداشت شماره 14 مراجعه شود.
گام هشتم: سود!
فصل دهم: مشکلات احتمالی
موانع پیشرفت و شواهد گمراه‌کننده
ارزش‌گذاری بیش از حد
کسب‌وکارهای منع‌شده
ریسک نکردن‌ برای سرمایه‌گذاری
قانون نه به بیشعوری
وابستگی شخص کلیدی
نوشیدن نوشابه فوری خودتان
اگر شما یکی از خصوصیات زیر را ندارید، شغل فعلی‌تان را رها نکنید
فرهنگ لغات
تقدیر و تشکر
درباره انتشارات اف‌جی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه