کتاب الگوریتم‌ها و محاسبات موازی

کتاب الگوریتم‌ها و محاسبات موازی


فایز جبالی در کتاب الگوریتم‌ها و محاسبات موازی، قصد دارد تکنیک‌هایی به برنامه‌نویس ارائه کند تا بتواند توازی را در الگوریتم‌های ترتیبی و یا تکراری کشف نماید.

یک شکاف نرم‌افزاری میان پتانسیل سخت‌افزار و کارایی قابل وصول با به کارگیری ابزارهای توسعه نرم‌افزار با قابلیت توازی وجود دارد. این ابزار برای موازی‌سازی کد برنامه نیاز به مداخله مستقیم برنامه‌نویس دارند. پردازش موازی دیگر مختص سیستم‌های گران قیمت خاص که برای گروه‌های اقلیتی قابل دسترسی بوده‌اند محسوب نمی‌شود و تمامی سیستم‌های محاساباتی امروز را دربر می‌گیرد. امروز می‌توان کامپیوتر‌های موازی را در لپ‌تاپ‌ها، کامپیوتر‌های رومیزی و سیستم‌های توکار در گوشی‌های هوشمند را پیدا کرد. به طور سنتی الگوریتم‌ها و برنامه‌هایی که بر روی کامپیوترهای موازی اجرا می‌شدند محدود به پیش‌بینی وضع هوا، شبیه‌سازی تونل باد، محاسبات زیست‌شناسی و پردازش سیگنال بودند. امروزه تقریباً هر برنامه‌ای که بر روی یک کامپیوتر اجرا می‌شود، با پردازشگرهای موازی که قابل دسترسی در تمامی سیستم‌ها هستند مواجه خواهد شد.

امروزه می‌توان الگوریتم‌های موازی را به گونه‌ای طراحی کرد تا بر روی یک کامپیوتر موازی خاص اجرا شده و یا آنکه بر روی یک کامپیوتر موازی همه منظوره که از فن‌های موازی توسعه نرم‌افزار نظیر: کامپایلرهای موازی، سیستم عامل‌های چند نخی و پردازشگرهای سوپر اسکالر استفاده می‌کند، اجرا شود. کتاب الگوریتم‌ها و محاسبات موازی (Algorithms And Parallel Computing) اثر فایز جبالی (Fayez Gebali)، گزینه اول یعنی طراحی معماری‌های پردازشگری موازی تک منظوره برای پیاده‌سازی کلاس خاصی از الگوریتم‌ها را پوشش می‌دهد. ما این سیستم‌ها را هسته‌های شتاب دهنده می‌نامیم. این کتاب مبانی درس طراحی و آنالیز الگوریتم‌های موازی را شکل می‌دهد. این درس می‌بایست فصول 1تا 4 را شامل شده و مابقی فصول کتاب به عنوان مطالعاله موردی انتخاب گردند.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: بهبود کارایی سیستم تک پردازنده
فصل سوم: کامپیوترهای موازی
فصل چهارم: سیستم چند پردازنده با حافظه اشتراکی
فصل پنجم: شبکه میان ارتباطی
فصل ششم: پلتفرم‌های هم زمانی
فصل هفتم: تکنیک‌های موردی برای الگوریتم‌های موازی
فصل هشتم: الگوریتم‌های غیر ترتیبی و موازی
فصل نهم: تبدیل
فصل دهم: تحلیل گراف وابستگی
فصل یازدهم: آنالیز هندسه محاسباتی
فصل دوازدهم: مطالعه موردی: فیلترهای دیجیتال یک بعدی
فصل سیزدهم: مطالعه موردی: فیلترهای دو بعدی و سه بعدی
فصل چهاردهم: مطالعه موردی: فیلترهای ضد تداخل و درون یاب
فصل پانزدهم: مطالعه موردی: تطبیق الگو
فصل شانزدهم: مطالعه موردی: تخمین حرکت برای فشرده سازی ویدئو
فصل هفدهم: مطالعه موردی: ضرب در میدان گالوا GF (2m)
فصل هجدهم: مطالعه موردی: تقسیم جمله‌ای در میدان گالوا GF (2m)
فصل نوزدهم: تبدیل فوریه سریع
فصل بیستم: حل سیستم‌های معادلات خطی
فصل بیست و یکم: حل معادلات با مشتغات جزئی با استفاده از روش تعامل محدود

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه