کتاب کی؟: راه‌های علمی زمان بندی عالی

کتاب کی؟: راه‌های علمی زمان بندی عالی


دنیل اچ. پینک در کتاب کی؟: راه‌های علمی زمان بندی عالی، آخرین تحقیقات و اطلاعات زمان‌سنجی خود را همراه با توصیه‌هایی عملی و کاربردی برای ساخت یک زندگی غنی‌تر و پربارتر در اختیار شما قرار می‌دهد.

همه شما می‌دانید که زمان‌بندی از اهمیت بالایی برخوردار است. اما مشکل اینجاست که چیز بیشتری از آن نمی‌دانید. زندگی شما جریانی بی‌انتها از تصمیمات «کِی» است. مرتب در حال یافتن پاسخ پرسش‌هایی همچون: که کی شغل‌تان را عوض کنید، کی به کلاس خاصی بروید، کی تصمیمات جدی درباره پروژه یا شخصی خاص بگیرید و مواردی از این قبیل هستید.

دنیل اچ. پینک (Daniel H. Pink) به شما نشان می‌دهد که زمان‌بندی یک علم است. ترکیبی از تحقیقات چند منظوره و میان ‌رشته‌ای که به شرایط انسان دیدگاهی نو و جدید دارد. به علاوه راهنمایی مفیدی برای هوشمندانه‌تر شدن زندگی و ایده‌آل‌تر شدن آن ارائه می‌دهد.

پرسش‌ نخست کتاب کی؟ (When: the scientific secrets of perfect timing) در مورد خود زمان است (مطالعه تاریخچه زمان از نخستین صفحات شاخص آفتاب در مصر باستان تا ساعت‌های مکانیکی قرن شانزدهم اروپا و تا ظهور مناطق زمانی در قرن نوزدهم) و خیلی زود متوجه می‌شوید که چیزهایی را که شما واحدهای «طبیعی» زمان می‌دانید فقط حصارهایی هستند که اجدادتان برای محاصره زمان ساخته‌اند. دوم اینکه ساعت‌ها و هفته‌ها همه اختراعات انسانی هستند. به نظر دانیل بورستینِ مورخ «بشر فقط با تعیین آن‌ها می‌تواند از یکنواختی مکرر طبیعت رها شود».

اما بر اساس تئوری یکنواختی مکرر بورستین، یک واحد زمانی از کنترل انسان خارج است. او در سیاره‌ای زندگی می‌کند که با سرعتی ثابت و الگویی مشخص حول محور خود می‌چرخد و او را در معرض بازه‌های منظم تاریکی و روشنایی قرار می‌دهد.

انسان هر چرخش زمین به دور خود را یک روز می‌نامد. شاید روز مهم‌ترین روش او برای تقسیم‌بندی، پیکربندی و ارزیابی زمان باشد. بنابراین در بخش اول کتاب به تحقیق درباره زمان‌بندی پرداخته شده است. دانشمندان از ریتم روز چه آموخته‌اند؟ چگونه می‌توان از این اطلاعات برای بهبود عملکرد، ارتقای سلامتی و افزایش رضایت‌ استفاده کرد؟ و چرا همانطور که داستان کاپیتان ترنر نشان داد، نباید تصمیمات مهم را عصرها اتخاذ کرد؟

جملات برگزیده کتاب کی؟:

- زمان موضوع اصلی نیست، همه ماجرا است.
- خوش‌شانسی در اول راه مهم‌ترین اصل است.
- غرق شدن در کاری عالی و بزرگ، نهایت شادی است.
- داشتن پایان شاد فقط به این بستگی دارد که داستان‌تان را کجا تمام کنید.
- وقتی خودتان وسط داستانی باشید، دیگر برای‌تان داستان نیست و توهم، سرگیجه، تاریکی، کوری، بقایای شیشه‌های خرد شده و چوب‌های متلاشی را احساس می‌کنید.

در بخشی از کتاب کی؟ می‌خوانیم:

دانشمندان بررسی اثر زمان روز بر قدرت ذهن را بیش از یک قرن پیش آغاز کردند. در آن زمان هرمان اِبینگهاوس، روان‌شناس پیشروی آلمانی تحقیقاتی انجام داد و به این نتیجه رسید که افراد مجموعه‌ای از هجاهای بی‌معنی را صبح‌ها بهتر از شب‌ها یاد می‌گیرند و به خاطر می‌آورند. از آن زمان، محققان همین بررسی را روی مجموعه‌ای از فعالیت‌های ذهنی انجام دادند و به سه نتیجه کلیدی رسیدند.

نخست اینکه توانایی شناختی ما در طول روز ثابت نمی‌ماند، بلکه در طول حدود شانزده ساعتی که بیدار هستیم، اغلب با روندی معمول و قابل ‌پیش‌بینی تغییر می‌کند. ما در بعضی ساعات روز نسبت به بقیه روز باهوش‌تر، سریع‌تر، بی‌حوصله‌تر، آهسته‌تر، خلاق‌تر و بی‌خلاقیت‌تر هستیم.

دوم، این نوسانات روزانه بسیار شدیدتر از تصور ما هستند. بر اساس تحقیق راسل فاستر، عصب‌شناس و گاه‌زیست‌شناس دانشگاه آکسفورد «میزان تغییر عملکرد در بهترین و بدترین ساعت روز با اثر مصرف مقدار مجاز الکل بر عملکرد برابر است». سایر تحقیقات نشان می‌دهد که اثر زمان روز بر عملکرد می‌تواند 20 درصد تغییر در ادراک شناختی افراد را توضیح دهد.

سوم اینکه عملکرد ما به کاری که انجام می‌دهیم بستگی دارد. سایمون فوکارد، روان‌شناس انگلیسی می‌گوید «شاید مهم‌ترین نتیجه تحقیقات اثر زمان روز بر عملکرد این باشد که بهترین زمان انجام هر کار به ماهیت آن کار بستگی دارد».

مسئله لیندا یک مورد تحلیلی و پیچیده است، اما حل آن به خلاقیت یا هوش چندانی نیاز ندارد. این سوال فقط یک پاسخ دارد که با تفکر منطقی به آن می‌رسید. شواهد کافی نشان داده که افراد بالغ صبح‌ها بهترین تفکر منطقی را دارند. وقتی از خواب بیدار می‌شویم، دمای بدن به تدریج بالا می‌رود و باعث افزایش سطح انرژی و هوشیاری‌ می‌شود.

فهرست مطالب
همه از اهمیت زمان‌بندی آگاهند.
مقدمه: تصمیم کاپیتان تِرنر
از کجا شروع کنیم؟
بخش اول: روز
الگوی پنهان زندگی روزانه
تغییر احساس و تغییر درآمد
هوشیاری، آرامش و راز عملکرد روزانه بهتر
چکاوک‌، جغد و پرنده سوم
هماهنگی و روز سه مرحله‌ای
فصل اول: راهنمای هکرهای زمان
چگونه «کی»‌های روزانه خود را مشخص کنید: روش سه مرحله‌ای
روش تعیین «کی‌» ‌های روزانه: نسخه پیشرفته
اگر روی برنامه روزانه‌تان کنترل ندارید، چه باید بکنید؟
کی ورزش کنید: راهکار نهایی
فواید ورزش صبحگاهی
فواید ورزش عصرگاهی یا شامگاهی
چهار نکته برای داشتن صبحی بهتر
فصل دوم: عصرها و چند قاشق قهوه
قدرتِ وقت استراحت، نوید صرف ناهار و خواب نیمروز مدرن
چند لحظه با من به بیمارستان دووم بیایید.
مثلث برمودا و مستطیل‌های پلاستیکی: فواید استراحت هوشیار
از مدرسه تا دادگاه: فواید استراحت تقویتی
مهم‌ترین وعده غذایی روز
خوابیدن در محل کار
خواب نیمروز مدرن
راهنمای هکرهای زمان: فصل دوم
بخش دوم: آغازها، پایان‌ها و میانه راه
فصل سوم: آغازها
شروع درست، شروع دوباره و شروع با هم
شروع درست
شروع دوباره
شروع با هم
راهنمای هکرهای زمان: فصل سوم
فصل چهارم: نقاط میانی
درس‌های انگیزشی از شمع‌های عید حنوکا و بحران میانسالی
همین ویژگی تو را دوست دارم
روشن کردن شمع‌ها‌ و چیدن شکل‌ها
اثر «وای- وای»
مسابقه نیمه اول
راهنمای هکرهای زمان: فصل چهارم
فصل پنجم: پایان‌ها
ماراتن‌ها، شکلات‌ها و غم‌شادی
انرژی گرفتن: چرا نزدیک خط پایان سخت‌تر تلاش می‌کنیم
رمزگذاری: جیمی، جیم و زندگی خوب
تصحیح کردن: چرا غربال کردن و حذف افراد، نزدیک خط پایان بیشتر می‌شود
رسیدن به اوج: خبر خوب، خبر بد و پایان‌های شاد
راهنمای هکرهای زمان: فصل پنجم
بخش سوم: هماهنگی و تفکر
فصل ششم: هماهنگی سریع و آهسته
رازهای زمان‌بندی گروهی
رهبر گروه کر، کاپیتان تیم قایقرانی و ساعت: هماهنگی با رئیس
فواید احساس تعلق: هماهنگی با قبیله
کدها
لباس
لمس کردن
تلاش و خلسه: هماهنگی قلبی
راهنمای هکرهای زمان: فصل ششم
فصل هفتم: تفکر با استفاده از زمان‌های مختلف
سخن پایانی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه