کتاب 64 روش برای کاهش هزینه و افزایش ارزش

کتاب 64 روش برای کاهش هزینه و افزایش ارزش


کتاب 64 روش برای کاهش هزینه و افزایش ارزش نوشته‌ی کریستیان شول، رابرت کروموزر، مایکل استروهمر، رامون رومروپرز و آلنک تریپلات به وضوح ثابت می‌کند که تمامی موقعیت‌های تأمین منابع در کسب و کارها را می‌توان با استفاده از یک راهبرد قابل انعطاف و آزمایش شده مدیریت نمود.

نحوه‌ی رویارویی با تأمین کنندگان و چگونگی تعامل و همکاری با آن‌ها، یکی از پر اهمیت‌ترین مباحث و دغدغه‌هایی بوده که در بین تولید کنندگان مختلف برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز مطرح است. قطعاً اتخاذ بهترین راهبرد در برخورد و قراردادهای بین تولید کننده با تأمین کنندگان یکی از مهم‌ترین روش کاهش هزینه‌های تمام شده و افزایش سودآوری بنگاه تولیدی خواهد بود.

کریستیان شول (Christian Schuh) در کتاب 64 روش برای کاهش هزینه و افزایش ارزش (The purchasing chessboard: 64 methods to reduce cost and increase value with suppliers)، متدولوژی جدید و مؤثری به نام صفحه شطرنج خرید برای خرید و تامین مواد اولیه معرفی کرده است. این روش‌ها نتیجه‌ی دانش فنی ا. ت. کرنی، یکی از شرکت‌های پیشگام در مشاوره مدیریت در حوزه تدارکات است.

هدف این کتاب بسیار بلند پروازانه است: ارائه راهبرد‌ی جامع بر‌ای مقابله با کلیه چالش‌های حوزه‌ی خرید. مولفین این اثر برای این منظور، تمام بینش‌ها و تجارب جمعی ا. ت. کرنی را جمع‌آوری کرده‌اند. این کتاب برای تمامی دست‌اندرکاران خرید، از مدیر عامل تا کارمندان سودمند است و شما را تشویق می‌کند تا رویه‌های خرید خود را به طرز واقعی و مؤثر بهبود بخشید.

پس از جنگ جهانی دوم و تحت فشار بودن بر صنایع برای کاهش قیمت‌ها و افزایش رقابت، صنایع در پی کاهش هزینه‌های خود در تولید محصولات به منظور ماندگاری و ادامه حیات بودند. در این راه مدیران و صاحبان صنایع از روش‌های متفاوتی بهره بردند. وجه مشترک همه روش‌های مورد استفاده آن‌ها متمرکز بودن به درون بنگاه و سعی در جهت کاهش هزینه‌ها در درون بنگاه یا کارخانه بود. اما این روش‌ها از دهه 80 میلادی دیگر کافی نبود و سازمان‌ها برای بقا در نظام اقتصادی که به سرعت در حال تغییر بود، ناچار به تعامل با سایر سازمان‌ها هم نوع و وابسته شدند.

طرح اصلی کتاب حاضر در سال 2005 به ذهن نویسندگانش خطور کرد. در آن دوران، مدل‌های مختلفی برای سازماندهی راهبردهای تأمین منابع در آثار مربوطه یافت می‌شد. ‌این مدل‌ها علی رغم تفاوت‌هایشان، همگی به توصیف محتو‌ای راهبردها‌ی تأمین منابع محدود می‌شدند. اما آنچه احساس می‌شد عبارت بود از فقدان مطابقت میان راهبردها‌ی تأمین منابع و موقعیت‌های خاصی که شرکت‌ها با آن مواجه می‌شوند. پس از تجربه و آزمون ساختارهای طبقه‌بندی شده توسط صنایع، وضعیت چرخه عمر محصولی یا تمرکز بر بازار تأمین کننده، سرانجام ساده‌ترین ساختار را پیدا شد: قدرت بخش تأمین در مقابل قدرت بخش تقاضا.

در بخشی از کتاب 64 روش برای کاهش هزینه و افزایش ارزش می‌خوانیم:

به منظور درک بهتر فرایند خرید بهتر است ابتدا با چالش‌های جدید بازار فروشندگان آشنا شویم. در این راستا، ا. ت. کرنی مفهوم صفحه شطرنج خرید را توسعه داده است. ‌این مفهوم بیانگر شناخت و تجربه غنی شخص کرنی است که با اجر‌ای بیش از پانصد پروژه خرید در مدت سه سال گذشته در سراسر جهان (با بیش از پانصد میلیارد دلار سرمایه گذاری در بازار) و نیز اجرای هزاران پروژه مشابه در سه دهه اخیر به دست آمده است. هدف صفحه شطرنج خرید عبارت است از پیشنهاد راهکار به خریداران تا از آن در کلیه روابط خویش با تامین کنندگان به منظور کاهش هزینه‌ها و افزایش سود خود استفاده کنند. مفهوم اصلی صفحه شطرنج خرید از رابطه میان عرضه و تقاضا نشأت می‌گیرد.

بی‌تردید، عرضه و تقاضا دو عامل اقتصادی است که در طول تاریخ در ظهور و سقوط تمدن‌های بزرگ، نقش سرنوشت سازی داشته است؛ از بازارهای بابل باستان، امپراتوری روم و ونیز عصر طلایی تا امپراتوری بریتانیا، پیدایش قدرت جهانی ایالات متحده و اتحاد کشورهای اروپایی در اتحادیه زغال سنگ و فولاد، جامعه اقتصادی اروپا و اتحادیه اروپا، همه این تحولات تاریخی تا حد زیادی تابع قوانین عرضه و تقاضا بوده‌اند. دلیل متقنی وجود ندارد که نشان دهد تأثیر این قوانین در دنیای امروزی کم‌تر از هزاره گذشته باشد‌ یا این که قوانین مذکور در آینده نزدیک، دچار تغییر شود.

فهرست مطالب
فصل اول: خرید، مخمصه ای بزرگ
فصل دوم: از چهار راهبرد اصلی تا 64 روش
فصل سوم: استفاده از صفحه شطرنج خرید
فصل چهارم: تشریح صفحه شطرنج خرید
فصل پنجم: کلام آخر

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه