کتاب خلاقیت و نوآوری

کتاب خلاقیت و نوآوری

کتاب خلاقیت و نوآوری، به تالیف علی شمیسا، مقدمه‌ای است بر بحث خلاقیت و نوآوری، که سعی می‌کند مفاهیم پایه‌ای آن را به زبانی ساده به شما آموزش بدهد و می‌تواند در پرورش قوۀ خلاقیت شما سهم به‌سزایی داشته باشد.

سیستم خلاق و یا غیرخلاق؟

در کتاب خلاقیت و نوآوری، ابتدا بررسی می‌شود که فرد خلاق یا غیرخلاق از چه منبعی تغذیه فکری شده است. این منبع می‌تواند محیط خانواده، مدرسه، محلۀ زندگی، شهر، استان، کشور و یا دوستان باشند، که وقتی فرد در این چرخه قرار می‌گیرد، انرژی ذهنی خود را تهیه می‌کند.

بسیاری از افراد نابغه و باهوش وقتی که در یک چرخۀ غیرخلاق قرار گرفتند، نابود شدند و بر‌عکس، بسیاری از افرادی که هوشی متوسط داشتند با قرار گرفتن در یک چرخۀ خلاق سرآمد روزگار شدند.

شاید پرسیده شود که یک سیستم خلاق و یک سیستم غیرخلاق چگونه سیستمی هستند؟ در جواب باید گفت، یک سیستم خلاق هر جایی می‌تواند باشد. آنجایی‌که فرد را به جنبش درونی وا‌ می‌دارد، به او می‌آموزد همیشه نوعی دیگر بیندیشد، در مسیر عادات روزمره قرار نگیرد، علاوه بر اینکه به او نظریه می‌دهد، او را نظریه‌پرور می‌کند، زوائد ذهنی‌اش را کم می‌کند و ذهنیتی جدید برای او درست می‌کند، هر روز او را تشویق می‌کند، راه مبارزه با مشکلات را به او می‌آموزد، ‌به جای اینکه ماهی به او بدهد، فن ماهیگیری را به او می‌آموزد، او را ترسو بار نمی‌آورد، به فرد می‌آموزد که یک نفر است، اما نفری که می‌تواند جهانی را دگرگون کند، یک ذره اتم نیست، بلکه گلولۀ اتم است. یک سیستم خلاق، شور‌انگیز است؛ ترس و ریاکاری را به فرد نمی‌آموزد، بلکه جرأت و جسارت حرف‌زدن را به او می‌آموزد. یک سیستم خلاق، کنجکاوی و عشق یاد گرفتن را به فرد می‌آموزد و بسیاری از خصوصیات دیگر.

اما یک سیستم غیرخلاق، فرد را به‌ناچار منفعل می‌کند، به او می‌آموزد خود را قبول نکند، توانایی‌هایش را باور نکند، تابع راه و رسم گذشتگان باشد، حرف نزند و اگر هم می‌زند تحولی ایجاد نکند و نظریۀ جدیدی ندهد. سیستم غیرخلاق را به راه‌های مختلف مطرح می‌کند تا اگر فرد خواست جهشی از خود نشان دهد، یاد زندان، دخمه و از دست‌دادن امتیازات باشد. به هرحال، یک سیستم غیرخلاق از فرد می‌خواهد که نقش بازی کند و خودِ خودش نباشد.

آنچه در کتاب خلاقیت و نوآوری گفته می‌شود، به‌طور کلی شامل مباحث مقدماتی خلاقیت و راه و روش خلاق‌بودن به زبان ساده است تا هر فرد به‌راحتی بتواند با راهنمایی کتاب خلاقیت و نوآوری، راه‌های عملی تفکر، تصور و رفتار خلاق را بیاموزد.

کتاب خلاقیت و نوآوری، مفهومی است که هم دانش و هم شکلی از تجربه است که هر فردی می‌باید با آن عمیقاً درآمیزد؛ تا به ژرفای آن برسد. با مطالعه محض نمی‌توان فردی خلاق شد. بهتر است با دید سیستمی به این موضوع نگریسته شود. یعنی مجموعه عوامل را با هم درآمیخت؛ تا پدیده خلاق به وجود آید. اگر قوانین خلاقیت را بیاموزیم و آن‌ها را درک نماییم و در زندگی روزمره به کار بگیریم راه مکاشفه گری را شروع کرده‌ایم. نوآوری، از قدم‌های کوچک و ساده شروع می‌شود. که قطعا شما را به آفرینشگری بر روی زمین تبدیل خواهد کرد.

فهرست مطالب
سخن اول
فصل 1: اهمیت و ضرورت خلاقیت
فصل 2: قدرت تصور
فصل 3: دیدگاه‌های خلاقیت
فصل 4: عوامل مؤثر بر خلاقیت
فصل 5: خصوصیات شخصیتی افراد خلاق
فصل 6: موانع خلاقیت
فصل 7: محرک‌های عاطفی و خلاقیت
فصل 8: دوران نهفتگی خلاقیت
فصل 9: قوانین خلاقیت
فصل 10: راه‌های رسیدن به نظریه‌های خلاق
فصل 11: راه‌های پرورش خلاقیت
فصل 12: برخورد خلاق با خود
فصل 13: تمرین‌های سی روزه پرورش خلاقیت
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه