کتاب آموزش پروژه محور طراحی قالب وب سایت با CSS

کتاب آموزش پروژه محور طراحی قالب وب سایت با CSS


این کتاب درباره طراحی قالب وب سایت با CSS می باشد. CSS به زبان ساده عبارت است از دستوراتی که به منظور نحوه نمایش محتوای صفحه وب (متن، تصویر و ...) استفاده شده و باعث می شود محتوا از چیدمان و آرایش صفحه متمایز شود. هر طراح وب باید با CSS آشنایی داشته و بتواند به طور صحیح از دستورات مربوطه برای صفحه آرایی عناصر وب سایت استفاده کند. گرچه کتاب های زیادی در رابطه با آموزش CSS وجود دارد (برای مثال کتاب "مدرسه ی طراحی وب- جلد اول" از مترجم کتاب که در آن به طور کامل به CSS پرداخته شده و از طریق سایت کتابراه قابل دانلود می باشد)، اما برتری کتاب، پروژه محور بودن آن است. در این کتاب، یک وب سایت دستورالعمل های آشپزی به نام RecipeFinder مدنظر قرار گرفته و از طرح اولیه آن که در فتوشاپ طراحی شده است، شروع کرده و عناصر مختلف صفحه وب مربوطه کم کم ساخته شده است. در طی فرایند این کار، خواننده کتاب به مرور با مقدمات و اصول CSS آشنا می شود. از آن جایی که کتاب به صورت پروژه محور نوشته شده، این اطلاعات به صورتی به مخاطب کتاب عرضه شده که بتواند کاربرد آنها در طراحی قالب را تشخیص دهد.

در فصل اول، ابتدا نحوه استفاده از دستورات CSS آموزش داده شده و سپس انواع انتخابگرهای CSS معرفی شده اند. در ادامه، اسکلتی برای صفحه وب موردنظر که قصد ساخت قالب برای آن داریم، طراحی و نوشته شده است.

در فصل دوم، تکنیک های صفحه آرایی شرح داده شده که در ابتدا، خصوصیات margin، padding و border در قالب مثال آموزش داده شده اند. سپس تفاوت عناصر block و inline توضیح داده شده است. شناور سازی (float) عناصر و clear کردن بعضی از عناصر نیز عنوان بحث دیگری است که در این فصل به آن پرداخته شده است. پس از آن، بحث موقعیت دهی و انواع آن، یعنی نسبی و مطلق آموزش داده شده است. در آخر نیز طراحی واکنش گرای وب (RWD) به طور جزئی معرفی شده و جزئیات آن به فصل 5 واگذار شده است.

فصل سوم با تصاویر پس زمینه و کادرها شروع شده و در ادامه، گوشه های گرد، انواع واحدهای اندازه گیری (pixel، em، rem، درصد و...)، مقادیر مختلف رنگی با استفاده از روش های مختلف، شفافیت و سایه کادر و سایه متن توضیح داده شده است.

فصل چهارم به لینک ها، متون و قلم های سفارشی پرداخته و ویژگی هایی مانند تغییر رنگ لینک ها هنگام عبور اشاره گر ماوس روی آنها را توضیح داده است. در ادامه نیز روش های تعبیه قلم مانند @font-face موضوع بحث این فصل گشته است.

در فصل پنجم، به ویژگی های فانتزی CSS، از قبیل جلوه های hover، transition ها، انواع transform مانند translate، scale، rotate و skew، گرادیان های خطی و دایره ای و نیز انیمیشن های keyframe آموزش داده شده است. در آخر فصل نیز بخشی برای بررسی جزئی طراحی واکنش گرای وب که در فصل دوم به صورت کلی معرفی شده بود، در نظر گرفته شده است.

فصل ششم با عنوان اشکال یابی CSS، مفاهیمی مانند خطاهای CSS، توضیحات در CSS، اعتبارسنجی CSS، هک های CSS و ابزارهای توسعه دهنده و ویرایشگرهای متن توضیح داده شده است.

فهرست مطالب
مقدمه

فصل 1: مقدمه ای بر CSS

‍فصل 2: تکنیک های صفحه آرایی (چیدمان)

فصل 3: تصاویر پس زمینه، کادرها و ...

فصل 4: لینک ها، متون و قلم های سفارشی

فصل 5: فانتزی

فصل 6: اشکال یابی CSS

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه