کتاب صوتی تورینگ و کامپیوتر

کتاب صوتی تورینگ و کامپیوتر

کتاب صوتی تورینگ و کامپیوتر اثر پل استراترن، پنجمین کتاب از مجموعه شش نظریه که جهان را تغییر داد، شما را با تورینگ پدر هوش مصنوعی و کامپیوتر آشنا می‌کند.

می‌توان گفت که اختراع کامپیوتر یکی از بزرگ‌ترین دست‌آوردهای تکنولوژیکی بشریت است. کامپیوتر را می‌توان در ردیف استفاده از آتش، کشف چرخ، و کاربرد الکتریسیته دانست. این پیشرفت‌ها نیروهای طبیعی را مهار کرد اما کامپیوتر هوش را به کنترل در آورد.

در عصر حاضر کمتر کسی است که با کامپیوتر و هوش مصنوعی آشنایی نداشته باشد. اما کمتر کسی است که مخترع این فناوری فوق‌العاده که زندگی امروزی را به تسخیر خود در آورده بشناسد.

آلن متیسون تورینگ (Alan Mathison Turing) دانشمند بریتانیایی متولد قرن بیستم است. تورینگ را می‌توان با القابی مانند دانشمند علوم کامپیوتر، ریاضی‌دان،‌ استاد منطق و فلسفه، تحلیل‌گر رمز و زیست‌شناس ریاضیاتی شناخت. تحقیقات این دانشمند بزرگ را می‌توان پایه و اساس علوم کامپیوتر مدرن دانست. نتایج تحقیقات او، مبنا و مفهوم‌هایی از الگوریتم و پردازش را به کمک ماشین مخصوصش یعنی ماشین تورینگ، توصیف کرد. ماشین تورینگ (Turing Machine) را می‌توان اولین نسل از کامپیوترهای امروزی دانست.

آلن تورینگ در خلال جنگ جهانی دوم برای انگلستان و جبهه‌ی متفقین فعالیت می‌کرد. او در یک مرکز آموزشی رمزنگاری تعلیم دیده و در پروژه‌ای برای رمزگشایی ارتباط نیروهای دریایی نازی‌ها نقش مدیر را برعهده داشت. هدف اصلی تیم تحت رهبری او، رمزگشایی پیام‌های ماشین معروف آلمانی‌ها با نام انیگما بود. روش‌هایی که تورینگ و تیمش در این پروژه ابداع کردند، سرعت رمزگشایی پیام‌های این ماشین را افزایش داده و موجب موفقیت‌های زیادی برای ارتش متفقین در جنگ جهانی دوم شد. این پیروزی‌ها، جان میلیون‌ها نفر را در این جنگ خانمان سوز نجات داد.

آلن تورینگ پس از جنگ نیز به مطالعات و فعالیت‌های خود پیرامون علوم کامپیوتر ادامه داد. او در این زمان به علوم زیست ریاضیاتی علاقه‌مند شده و مقالاتی را در زمینه‌های ریخت‌زایی و واکنش‌های ساعتی شیمیایی منتشر کرد. آلن تورینگ در سال 1952 به خاطر گرایش‌های خاص جنسی محکوم شناخته شده و مجازات تزریق دی‌اتیل‌استیل بسترول برای او در نظر گرفته شد. او در سال 1954 و 16 روز پیش از جشن تولد 42 سالگی از دنیا رفت. بزرگترین و معتبرترین جایزه‌ی دنیای کامپیوتر، از سال 1966 به نام این دانشمند فرهیخته، با عنوان Turing Award به فعالان تاثیرگذار دنیای کامپیوتر اهدا می‌شود.

پل استراترن (Paul Strathern) نویسنده‌ی سرشناس بریتانیایی در باب مسائل علمی است. او در سال 1940 در بریتانیا متولد شد و کتاب‌های زیادی را به رشته تحریر درآورد. از جمله آثار وی که در ایران نیز ترجمه و منتشر شده است، می‌توان به «آشنایی با اسپینوزا»، «آشنایی با دکارت»، «آشنایی با نیچه»، «آشنایی با هیوم»، « آشنایی با داستایفکی» و... اشاره کرد.

علاقمندان به آشنایی با چگونگی به وجود آمدن کامپیوتر و کسی که هوش مصنوعی را به دنیا معرفی کرد، می‌توانند این کتاب را با صدای اکرم پریمون شنیده و با این تکنولوژی بیشتر آشنا شوند.

فهرست مطالب

۵ دقیقه  پیشگفتار
 
۳۴ دقیقه فصل اول: کامپیوترها در پیش از دوران معاصر
 
 ۳۴ دقیقه   فصل دوم: زندگی و کار یک معما - بخش اول
  
۳۱ دقیقه    فصل دوم: زندگی و کار یک معما - بخش دوم
  
۳۵ دقیقه   فصل دوم: زندگی و کار یک معما - بخش سوم
  
 

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه