کتاب کلید Access 2007 and 2010

کتاب کلید Access 2007 and 2010


کتاب کلید Access 2007 and 2010 به قلم اعظم جمشیدی، در ابتدا شما را با محیط Access و طریقه ورود و خروج اطلاعات آشنا کرده و سپس می‌آموزد که چطور می‌توان یک بانک اطلاعاتی دانشگاه را تشکیل داد.

روش‌های زیادی برای منظم کردن اطلاعات از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار می‌گرفته است. از پرونده‌های حجیم تا فایل‌های word و Excel که نسبتا جدیدتر است. اما با داشتن اطلاعات حجیم که مرتبا تغییر می‌کنند، دیگر روش‌های یاد شده نتوانسته مشکل را به صورت اساسی حل کند.

از دهه 90 که مایکروسافت آفیس در دنیا به اوج رسید تا به امروز در برنامه‌هایی مانند Excel و word و سایر برنامه‌های آن تغییرات چندانی مشاهده نشده است. اما در 2007 Access تغییرات عمده‌ای دیده می‌شود.

در نسخه 2010 نیز تغییرات کمی نسبت به 2007 مشاهده می‌شود. آفیس 2010 بر روی ویندوز XP با SP3 و ویندوز ویستا و ویندوز 7 قابل نصب و اجرا می‌باشد. کسانی که با 2003 Access کار کرده‌اند کار با این نسخه جدید برایشان تازگی دارد. لذا این کتاب به کلیه علاقمندان به Access از جمله کاربران 2003 Access نیز پیشنهاد می‌گردد. چون مطالب این کتاب با ارائه مثال‌های کاربردی و عملی بیان شده است، لذا به شما که کتاب‌های متعدد Access را مطالعه کرده اما تاکنون نتوانسته‌اید هیچگونه کار عملی انجام دهید نیز پیشنهاد می‌گردد.

آنچه در این کتاب می‌آموزید:

- طراحی جدول
- ایجاد بانک‌های اطلاعاتی
- طراحی نرم‌افزار دفتر تلفن
- ورود داده‌ها به بانک اطلاعات
- طراحی بانک اطلاعات مدارس و دانشگاه‌ها

در بخشی از کتاب کلید access 2007 and 2010 می‌خوانیم:

ابتدا بررسی می‌کنیم چه اطلاعاتی را می‌خواهیم در سیستم ثبت نام دانشجویان ذخیره کنیم فیلدهایی که در این سیستم لازم داریم عبارتند از کد دانشجو نام و نام خانوادگی دانشجو، رشته تحصیلی، محل سکونت، شماره تلفن دانشجو و کد درس و نام درس، تعداد واحد درس، نمره دانشجو در هر درس، کد استاد، نام استاد، نام خانوادگی استاد، مدرک استاد، رشته فارغ التحصیلی استاد، محل سکونت استاد و شماره تماس استاد.

اگر به سیستم دستی ثبت نام دانشجو مراجعه کنیم خواهیم دید که هیچ‌گاه کلیه این اطلاعات در یک جدول ثبت نمی‌شوند. زیرا برخی از این اطلاعات نیاز نیست در کنار سایر اطلاعات باشند. فرض کنید کلیه این اطلاعات در یک جدول ذخیره شوند بنابراین هر ترم که یک دانشجو درس یا واحد جدید انتخاب می‌کند به ازای هر واحد یک رکورد به این جدول اضافه می‌شود که شامل کلیه فیلدهایی که در بالا نام بردیم است و هر بار باید اغلب این اطلاعات که تکراری می‌باشد وارد شود مثلا شماره تلفن آدرس و یا رشته تحصیلی حتی مشخصات استاد نیز باید هر بار تکرار شود.

بنابراین آوردن کلیه این اطلاعات در یک جدول کار اشتباهی است لذا می‌بایست این اطلاعات را بین چند جدول تقسیم کنیم. معمولا اطلاعاتی که مربوط به یک موضوع یا موجودیت می‌باشند را در یک جدول می‌آورند. یعنی اطلاعات مربوط به دانشجو در یک جدول و اطلاعات مربوط به درس در جدول دیگر و همچنین اطلاعات مربوط به استاد نیز در جدولی دیگر می‌آوریم (جدول شماره 2). جدولی نیز برای نمرات دانشجو مورد نیاز می‌باشد.

فهرست مطالب
پیشگفتار
این کتاب برای چه کسانی است؟
فصل اول - ایجاد بانک اطلاعاتی ساده
مثال کاربردی دفترچه تلفن
ورود به محیط Access
ایجاد بانک اطلاعاتی و تشکیل جدول
ورود اطلاعات در جدول
ذخیره و باز کردن بانک اطلاعاتی
مرتب سازی، جستجو و فیلتر کردن اطلاعات
تغییر ساختار جدول
کلید اصلی
فصل دوم - ایجاد بانک اطلاعاتی دانشگاه
طراحی جداول بانک
تعریف رابطه
کنترل ورود داده فیلدهای مرتبط
پرس و جوها
فرم ورود اطلاعات
گزارشات
استفاده از قالب‌های آماده گزارش‌گیری
ورود و خروج داده‌ها به Access
سخن آخر

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه