کتاب گام تمدن ساز بررسی تفصیلی بیانیه گام دوم انقلاب

کتاب گام تمدن ساز بررسی تفصیلی بیانیه گام دوم انقلاب

 کتاب «گام تمدن‌ساز» از چهار فصل تشکیل شده و تلاش شده در آن، ابتدا مستندات گزاره‌های بیانیه گام دوم انقلاب با تکیه بر اسناد معتبر تاریخی و گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی، ارائه شود و در حرکت بعدی سعی شده بیانیه از حالت اجمالی بودن دربیاید و تفصیلی به آن پرداخته شود.

کتاب "گام تمدن‌ساز" (بسط بیانیه گام دوم انقلاب با تکیه بر اسناد بین‌المللی) نوشته سیدمحمدحسین راجی و سیدمحمدرضا خاتمی در ۳۲۴ صفحه و به کوشش دفتر نشر معارف منتشر شده است.

در این کتاب تلاش شده ابتدا مستندات گزاره‌های بیانیه گام دوم انقلاب با تکیه بر اسناد معتبر تاریخی و گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی، ارائه شود و نویسنده سپس کوشیده تا بیانیه  را از حالت اجمالی بودن درآورده و تفصیلی به آن بپردازد. منطق تبیینی مقام معظم رهبری برای گردآوری، داده‌های اطلاعاتی منابع گفته شده مورد استفاده قرار گرفته است. آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری با نگاهی منطقی، تحلیلی، تاریخی و جامعه‌شناختی نسبت به جریان تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، بیانیه راهبردی گام دوم را صادر فرمودند. این بیانیه در واقع یک الگوی عملیاتی به منظور حفظ حیات اجتماعی انقلاب اسلامی است.

فصول کتاب

کتاب «گام تمدن‌ساز» از چهار فصل تشکیل شده که عبارتند از: سرگذشت انقلاب، برکات بزرگ انقلاب، چالش‌ها و ظرفیت‌ها، توصیه‌ها. در فصل نخست این کتاب "سرگذشت انقلاب" با عنوان بخش‌هایی چون مقایسه انقلاب اسلامی ایران با انقلاب فرانسه و انقلاب مارکسیستی روسیه، حادثه انقلاب اسلامی از نگاه برخی اندیشمندان غربی و نظر برخی از اندیشمندان مسلمان درباره انقلاب اسلامی ایران آمده است. در فصل دوم با عنوان برکات بزرگ انقلاب؛ بخش‌هایی چون حفظ تمامیت ارضی، معجزه پیروزی در جنگ هشت ساله، امنیت، ارتقای علمی ۳۷ پله‌ای ایران، نقدی بر پروژه ایران ۲۰۴۰ دانشگاه استنفورد، وضعیت انتخابات قبل و بعد از انقلاب و تلاش پهلوی برای نگه داشتن مردم در ناآگاهی سیاسی آمده است. در فصل سوم که عنوان چالش‌ها و ظرفیت‌ها را بر خود دارد، موضوعاتی چون اهمیت و ضرورت جوان‌گرایی، ملاحظات جوان‌گرایی، ظرفیت امیدبخش نیروی انسانی مستعد و کارآمد و فهرست طولانی ظرفیت‌های مادی آمده و در فصل چهارم که با عنوان توصیه‌ها نوشته شده، موضوعاتی از قبیل اهمیت امید به آینده، نمونه‌هایی از رحمت خدا، امید عامل محرک در تمام جهادها و امید واقعی مجاهدان به خدا آمده است.

سیاست ها و اقدامات آمریکا در مواجهه با کشورهای درحال توسعه

"مثال دیگری از عوام‌فریبی حکومت آمریکا و در جهل نگه داشتن مردم، کمک‌های خارجی ایالات متحده به کشورهای دیگر است. طبق نظرسنجی GSS  وابسته به مؤسسه تحقیقات بر روی نظرات مردمی دانشگاه شیکاگو و مؤسسه تحقیقاتی پیو،" آمریکایی‌ها همیشه باور داشته‌اند که دولت ایالات متحده، مبلغ زیادی از بودجه خود را صرف کمک به کشورهای درحال توسعه کرده و ۳۳ درصد از مردم گمان می‌کردند که کمک‌های خارجی، بیشترین سهم را از بودجه دولت فدرال دارد اما واقعیت آن است که تمام کمک‌های خارجی دولت آمریکا، مجموعا حدود یک درصد از بودجه فدرال این کشور است.

در حقیقت، دولت ایالات متحده آمریکا با تبلیغات خود، همواره سعی داشته است که حضور سودجویانه و غارت‌گرانه خود را در کشورهای فقیر دنیا در پوشش کمک‌های ایالات متحده به این کشورها توجیه کند؛ ولی در واقع، میزان ثروتی که آمریکایی‌ها از کشورهای درحال توسعه به دست می‌آورند، ده‌ها برابر مبلغی است که با عنوان کمک خارجی به آنها می‌پردازند. محاسبه شده است که کشورهای توسعه یافته، به ازای هر یک دلار کمک خارجی به کشورهای درحال توسعه، ۲۴ دلار از آنان باز می‌ستانند. به عنوان مثال، می‌توان به کمک آمریکایی‌ها به کشور فلسطین اشاره کرد. یکی از کمک‌هایی که ایالات متحده به فلسطین می‌کند، پروژه آب‌رسانی به زمین‌های کشاورزی فلسطینیان است. پروژه‌ای که ظاهرا خیرخواهانه است و حتی سردر آن، تابلویی با این متن نصب شده است: "این هدیه‌ای است از مردم آمریکا به مردم فلسطین!"؛ اما در بطن این پروژه غارت و چپاول منابع آبی فلسطین نهفته است."

این کتاب که با مطالعه اسناد معتبر تاریخی و گزارش‌های سازمان‌های معتبر بین‌المللی نوشته شده، حاصل تلاش و پژوهش نزدیک به ۷۰ تن از نخبگان حوزوی و دانشگاهی است. کتاب "گام تمدن‌ساز" در قطع رقعی و با ۳۲۴ صفحه و توسط انتشارات نشر معارف به چاپ رسیده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه