کتاب باشگاه ذهن

کتاب باشگاه ذهن

دنیل ام. وگنر و کورت گری در کتاب باشگاه ذهن، در پژوهشی کامل، جامع و پیشرفته، ذات ذهن را مورد مطالعه و بررسی قرار داده و سپس به شناخت احساسات انسان می‌پردازد.

شما هیچ وقت نمی‌توانید به صورت مستقیم ذهن دیگران را بخوانید و یا درون آن را تجربه کنید. سوال‌های زیادی در مورد آن‌ها بدون جواب می‌مانند. برای مثل مزهٔ توت فرنگی برای شما با فرد دیگری متفاوت است؟ آیا رنگ آبی که شما می‌بینید برای باقی افراد هم به همین رنگ است؟ ممکن است زمانی که شما به آسمان می‌نگرید، رنگی را می‌بینید که کسی که کنارتان ایستاده آن را زرد می‌بیند.

اینکه دیگر انسان‌ها توانایی فکر و احساس دارند امری طبیعی است اما تا به حال فکر کرده‌اید که این موضوع در مورد یک گاو، یک رایانه یا... چطور است؟ آن‌ها چگونه ذهنی دارند؟ دنیل ام. وگنر (Daniel Wegner) و کورت گری (Kurt James Gray) کشف کرده‌اند ذهن‌ها موضوعی ادراکی هستند.

آن‌ها در کتاب باشگاه ذهن (The Mind Club: Who Thinks, What Feels, and Why It Matters) برای شما توضیح می‌دهند که علت آنکه به برخی حیوانات عشق می‌ورزید و برخی را می‌خورید چیست. آن‌ها در مورد اینکه چرا بعضی افراد بسیار در مورد وجود خدا با یکدیگر بحث می‌کنند، انسان‌های خوب چطور می‌توانند ظالم شوند و چرا روبات‌ها عشق ورزیدن بلد نیستند، بحث و گفت و گو می‌کنند.

این کتاب به شما نشان می‌دهند دلیل اهمیت درک ذهن چیست، از رعد و برق طوفان اختلافات گرفته تا از دست دادن و بعضاً پیدا کردن دوبارهٔ کسی که دوست می‌دارید. در کتاب باشگاه ذهن متوجه خواهید شد که جهان ذهن‌ها آن چیزی که در ابتدا به نظر می‌رسد نیست.

اگر به دنیای پیچیده ذهن و احساسات علاقه‌مند هستید این کتاب برای شماست. با مطالعه‌ی دقیق آن می‌توانید عضو باشگاه ذهن شده و احساسات خود را در اختیار بگیرید.

نکوداشت‌های کتاب باشگاه ذهن:

- یک شاهکار (دنیل گیلبرت، نویسنده‌ی کتاب سکندری خوردن در شادی)
- کتابی واقعا هیجان‌انگیز، هوشمندانه، غیر منتظره و پرمغز (نشریه نیوساینتیست)
- کمی اخلاقیات، فلسفه، دانش عصب‌شناسی... بدون شک شگفت‌آور و لذت‌بخش! (بوینگ بوینگ)
- مثال‌هایی تأمل برانگیز، نوشته‌ای هوشمندانه و آزمایش‌هایی استادانه. (نیگلاس ایپلی، نویسندهی کتاب درک دیگر ذهن‌ها)
- اگر این کتاب نگرش شما را به جهان و خودتان تغییر ندهد، هیچ چیز دیگری هم این کار را نمی‌کند. (جونا برگر، نویسنده‌ی کتاب واگیر)

در بخشی از کتاب باشگاه ذهن می‌خوانیم:

اگرچه همه‌ی حیوانات در ظاهر دارای عامل مأموریت و تجربه هستند، ذهن همه‌ی حیوانات به یک اندازه درک و گیرایی ندارد. بدون شک مردم در گربه‌ها و سگ‌ها نسبت به گوسفندها و کلاغ‌ها ذهن بیشتری می‌بینند اما، آیا این گونه قضاوت توجیهی دارد؟ وقتی نوبت به حیوانات می‌رسد، چقدر ما در تصمیم‌های خود درباره‌ی اجازه‌ی ورود به باشگاه ذهن دقیق هستیم؟

مانند همه‌ی ذهن‌ها، ذهن حیوانات ممکن است تا ابد دسترس ناپذیر باشد اما، آزمون‌های هوش برای حیوانات هم وجود دارند. این آزمون‌ها میزان عامل مأموریت خروجی‌های ذهن حیوانات را اندازه می‌گیرند که به معنای میزان توانایی آن‌ها در اندیشیدن و عمل کردن است. به طور معمول این آزمون‌ها به طور خاص مهارت‌های حل مشکل را بررسی می‌کنند، زیرا دیگر آزمون‌های هوش تا زمانی که نتوانید آن‌ها را در زندگی واقعی اعمال کنید فایده‌ای ندارند. اگر شما یک تکه استیک را ته یک فنجان باریک می‌اندازید و زمانی که سگ دقایقی بی فایده را صرف تلاش در فرو کردن پوزه‌اش به درون فنجان می‌کند، ذوق زده می‌شوید، به اهمیت این آزمون حل مشکل پی می‌برید. شما فکر می‌کنید، «اگر سگ دسته‌ی فنجان را می‌گرفت، کارش بسیار آسان‌تر می‌شد!»

دسته‌ها ممکن است به ندرت در طبیعت یافت شوند اما، بعضی از حیوانات اگر ابزاری پیدا کنند از آن استفاده می‌کنند. وقتی شامپانزه‌های گرسنه به یک لانه‌ی موریانه می‌رسند، یک قطعه چوب در آن فرو می‌کنند و صبر می‌کنند موریانه‌ها از آن بالا بروند و بعد چوب را از آن بیرون می‌کشند و یک آبنبات خوشمزه‌ی حشره می‌خورند. همچنین شامپانزه‌ها از سنگ برای شکستن آجیل‌ها استفاده می‌کنند و به نظر می‌رسد برای کشتن شکار خود نیزه می‌سازند.

فهرست مطالب

مقدمه
فصل اول: به باشگاه خوش آمدید
فصل دوم: حیوان
فصل سوم: ماشین
فصل چهارم: بیمار
فصل پنجم: دشمن
فصل ششم: خاموش
فصل هفتم: گروه
فصل هشتم: مرده
فصل نهم: خدا
فصل دهم: خود

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه