کتاب آشنایی با شرح وظایف پیمانکار، مسایل اولیه کارگاهی و نکات اجرایی

کتاب آشنایی با شرح وظایف پیمانکار، مسایل اولیه کارگاهی و نکات اجرایی

 

کتاب آشنایی با شرح وظایف پیمانکار، مسایل اولیه کارگاهی و نکات اجرایی نوشتۀ مرتضی ملکی و زیبا معصومی، به مباحثی چون حفاظت و ایمنی کارگاه، تجهیز کارگاه و انبار داری، استخدام و بیمه کارگاهی و... می‌پردازد.

فرض کنید قرار است یک کار اجرایی به شما واگذار گردد. از زمان واگذاری تا زمان شروع تخریب مسائلی وجود دارد که در این کتاب بدان خواهیم پرداخت. در کتاب حاضر در ابتدای هر فصل بخش‌هایی از شرایط عمومی پیمان که مربوط به شرح وظایف پیمانکار است در قالب سرفصل هر بخش آمده است، سپس موارد واقعی و اجرایی این بندها به تفضیل توضیح داده می‌شود. اهمیت این بخش در این است که این موارد بصورت تجربی توسط تهیه کننده گردآوری شده و طبق تجربه نویسنده در تحصیلات آکادمیک و کلاس‌های ارتقاء پایه کمتر بدان پرداخته شده است در صورتیکه این موارد در کارگاه بیشتر مورد استفاده و ابتلاء مهندسین مجری عزیز خواهد بود.

در پایان هر فصل نمونه سوالاتی برای درک بهتر مفاهیم تنظیم گردیده است که احتمالا در امتحان دوره نیز حضور خواهند داشت. در صورت نداشتن زمان کافی برای مطالعه کل کتاب، مطالعه و پاسخ به این نمونه سوالات به داوطلبین محترم توصیه می‌گردد.

در بخشی از کتاب آشنایی با شرح وظایف پیمانکار مسایل اولیه کارگاهی و نکات اجرایی می‌خوانیم:

انواع گوناگون سنگ‌ها باید جداگانه دسته‌بندی و انبار شوند. ‌مصالح سنگی باید در مکان‌های تمیز و تا حد امکان سرپوشیده ‌نگهداری شده ‌و از آلودگی آن‌ها با خاک، مواد مضر و یخ و برف جلوگیری شود. در تمام مراحل کار لازم است تا سنگ‌ها به طور صحیح محافظت شوند. به سطوح خارجی به ویژه در قسمت‌های گوشه یا قسمت‌های برجسته تزئینی توجه ویژه شود. برای این کار می‌توان از قطعات باریک چوب، پارچه کنفی یا روکش پلی‌اتیلن استفاده کرد. هم‌چنین از روکش‌های پلی‌اتیلن می‌توان برای محافظت سنگ در برابر باران و برف استفاده کرد.

برای انبار کردن سنگ‌ باید از قفسه استفاده کرد. این قفسه‌ها ممکن است از چوب یا فلز ساخته شوند. نوعی از قفسه‌ها به قاب A یا A فریم مشهور‌اند چون شبیه به حرف لاتین A است. پلاک در برابر یا پشت قاب A و یا بر روی دال دیگر قرار گرفته روی قاب، قرار داده می‌شود.

در بعضی از موارد قاب A از مقاومت کافی برخوردار نبوده و تکان‌های حاصل از حمل سنگ موجب شکستن یا ترک خوردن آن‌ها می‌شود که برای این کار از تسمه متحرک جهت نگه داشتن سنگ استفاده می‌شود. این تسمه‌ها سنگ‌ها را از لغزش روی قاب حفظ می‌کند. قاب A ترجیحا دارای زاویه 30 درجه است و دارای تکیه گاهی در پایین و پشت قاب می‌باشد. قاب A باید از فولاد محکم و ضد زنگ ساخته شود و اصول ساخت کاملاً رعایت گردد تا از شکستگی آن جلوگیری شود. در صورت عدم دسترسی به قاب A هنگام انبار کردن و حمل سنگ‌ها می‌توان از گیره‌ها و پایه‌های پلاستیکی جهت ایجاد فاصله بین زمین و سنگ‌های مجاور استفاده کرد. استفاده از قطعات پلاستیکی از شکستگی، لغزش و برخورد ضربه به بدنه سنگ‌نما جلوگیری می‌کند.

فهرست مطالب

پیش گفتار
مقدمه
فصل اول: مدارک، مستندات کارگاهی، کنترل نقشه‌های ابلاغی
فصل دوم: استخدام و بیمه کارگاهی
فصل سوم: حفاظت و ایمنی کارگاه
فصل سوم - بخش اول: آیین‌‌نامه‌ حفاظتی‌ کارگاه‌های‌ ساختمانی‌
فصل سوم - بخش دوم: آیین‌نامه‌ وسایل‌ حفاظت‌ انفرادی‌
فصل چهارم: تجهیز کارگاه و انبار داری
فصل پنجم: نکات اجرایی سفت کاری وال پست - اسکوپ

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه