کتاب طراحی سازه‌ فولاد (بر اساس آیین نامه جدید فولاد ایران)

کتاب طراحی سازه‌ فولاد (بر اساس آیین نامه جدید فولاد ایران)

 

کتاب طراحی سازه‌ فولاد (بر اساس آیین نامه جدید فولاد ایران) نوشته‌ی رضا لطفی، با مثال‌های متعدد به بررسی اعضای کششی، فشاری، برشی، پیچشی، ستون مرکب و ... که کاربردهای زیادی در سازه‌های فولادی دارند، می‌پردازد.

دانشجویان مهندسی عمران، مهندسان محاسب سازه، داوطلبین آزمون‌های کارشناسی ارشد عمران و محاسبات نظام مهندسی می‌توانند از این کتاب به طور موثری استفاده نمایند.

فولاد مزایایی دارد که آن را به یکی از بهترین مصالح ساختمانی تبدیل نموده است. این ماده دارای قدرت کششی و فشاری بالایی است که با هم برابر می‌باشند. با نورد کردن، غلتک‌زنی، برشکاری و پرس نمودن، می‌توان فولاد را به اشکال متنوعی مثل ورق، لوله، تیر و میلگرد با ابعاد گوناگون درآورد.

امروزه با ساخت انواع الکترودهای جوشکاری و پیچ‌های پر مقاومت، قطعات فولادی را می‌توان به دقت و سهولت به یکدیگر متصل کرد و سریعاً اتصالات مستحکمی به دست آورد. قطعات فولادی معمولاً در کارخانه ساخته می‌شوند و برای اجرا به قالب‌بندی نیازی ندارند؛ بنابراین ساخت سازه با آن‌ها دارای کیفیت و سرعت اجرای بالایی است.

در حال حاضر با توجه به مزایای فوق، سازه‌های فولادی زیادی ساخته می‌شوند که به عنوان نمونه می‌توان به سوله‌ها، پل‌ها، مخازن، سیلوها و ساختمان‌های فولادی اشاره کرد. این اثر بر اساس آیین‌نامه جدید بتن ایران نوشته شده و در نگارش آن تلاش شده است که نکات نظری کمتر و مثال‌های کاربردی بیشتری ارائه شود تا برای شما حالت خودآموز داشته باشد.

در بخشی از کتاب طراحی سازه‌ فولاد (بر اساس آیین نامه جدید فولاد ایران) می‌خوانیم:

در ساختمان تیرهای کناری پلان طبقه فقط از یک طرف بار سقف را تحمل می‌کنند لذا تحت پیچش قرار می‌گیرند. همچنین تیرهای میانی نیز چنانچه مابین دال و بازشدگی سقف واقع گردند تحت پیچش واقع می‌شوند.

در تیرهای جرثقیلی که ریل آن‌ها در پلان خمیدگی دارد با توجه به برون محوری بار قائم یک مقطع نسبت به آکس مقطعی دیگر پیچشی به ریل مذکور وارد می‌گردد.

در تابلوهای تبلیغاتی و سازه‌های مشابه آن‌ها هم چنان چه تابلو به جای مرکز از ضلع قائم کناری به پایه خود متصل شده باشد در پایه مذکور پیچش به وجود می‌آورد.

پیچش در مقاطع گرد توپر و توخالی منجر به ایجاد تنش برشی می‌شود. همچنین مقاطع غیر گردی که در مقابل پیچش گیردار نیستند نیز تحت آن فقط متحمل تنش برشی می‌گردند.

اما پیچش در مقاطع غیر گردی که در مقابل آن گیردار شده‌اند به دلیل پدیده اعوجاج علاوه بر تنش برشی تنش خمشی نیز تولید می‌نماید.

فهرست مطالب

مقدمه
فصل اول: کشش
فصل دوم: فشار
فصل سوم: برش
فصل چهارم: پیچش
فصل پنجم: خمش
فصل ششم: جوش
فصل هشتم: ستون مرکب
فصل نهم: تیر مرکب
واژه نامه

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه