کتاب منازل الاخره (زندگی پس از مرگ)

کتاب منازل الاخره (زندگی پس از مرگ)


در کتاب منازل الاخره (زندگی پس از مرگ)، به تالیف شیخ عباس قمی، به حقیقت مرگ می‌رسیم و اینکه مرگ پایان زندگانی انسان نیست، بلکه آغاز مرحله‌ای جدید از زندگانی اوست. مرگ دروازه‌ای گشوده به سوی حیات آخرت است.

مرگ پاسخگویی به دعوت ناگزیر خدای هستی بخش، در انتقال از سرای فانی و ناپایدار، به منزلگاهی باقی و پاینده است. مرگ سفری نزدیک به دیار جاودانگی است. مرگ برای انسانی که دل به خدا داده و با ایمان و یاد قیامت، عمل صالح را رهتوشه سفر آخرت خویش قرار داده است، شادمانی و آسایش و بازگشتی خجسته به سوی بهشت برین است. مرگ برای او بشارتی به نعمت‌های جاودانه است. مرگ برای او بالاترین شادمانی است. مرگ پلی برای عبور دادن مؤمن از شداید و ناگواری‌ها به سوی بهشت بیکرانه و نعمت‌های همیشگی است.

مرگ برای مؤمن، چونان کندن جامه‌ای چرکین و پوشیدن لباسی فاخر به جای آن، چونان. باز کردن بندها، شکستن زنجیرها و سوار گشتن بر رام‌ترین مرکب‌ها، چونان انتقال از منزلی ویران و وحشت زا به سرایی ایمن و مأنوس است. مردن برای مؤمن همچون بوییدن بهترین و دلپذیرترین رایحه‌ها است، از کثرت خوبی این بو خوابی آرام به سراغش می‌آید و همه درد و رنج هایش پایان می‌پذیرد.

مردن برای مؤمنی که زاد سفر برگرفته و به حق آماده مرگ شده، نافع تر از دوایی است که دردمندی برای معالجه خویش استعمال می‌کند، آری! اگر آنان نعمت‌هایی را که مرگ سبب وصول به آن‌ها است می‌شناختند، آن را طلب می‌کردند و دوستش می‌داشتند بیشتر از آنکه انسان عاقل دور اندیش، برای دفع آفت‌ها و جلب سلامت‌ها، دارو را می‌طلبد و دوست می‌دارد.

مردن برای مؤمن چونان وارد شدن به حمامی است که آخرین باقیمانده کثافت معاصی را از جان او می‌زداید و آلودگی گناهان را از پیکره هستی او پاک می‌کند.

به راستی وقتی مؤمن، خود را در دنیا غریب می‌بیند و حصار بسته زندگی دنیایی را زندان روح ملکوتی خویش می‌شمارد، مرگ را که آغاز سفرش به وطنی آشنا، و سکوی پروازش به آسمان ملکوت است، چه سعادتی می‌شمارد و چه ملتهبانه چشم انتظارش می‌ماند!

کتاب منازل الاخره (زندگی پس از مرگ) به ما می‌گوید که: آیا هنگام آن نرسیده است که با فراهم ساختن رهتوشه آخرت، خود را برای کوچ ناگزیری که در پیش داریم آماده کنیم؟ آیا هنگام آن نرسیده است که از ملاحظه عمر رو به کاهش خویش و از دیدن مردن دیگران پرده فراموشی و غفلت را درهم بدریم و به خود آییم و برای سفر مرگ خویش زاد و توشه برگیریم؟

مرگ از نظر انسان پنهان است، آرزویش وی را فریب دهد، شیطان همیشه همراه اوست، گناه و معصیت را در نظر او زینت بخشد تا انجامش دهد. و او را در آرزوی توبه نگهدارد تا آن را به تأخیر اندازد و در حالت غفلت کامل مورد هجوم مرگ قرار گیرد. افسوس بر آن انسان غافلی که لحظه لحظه عمرش دلیلی بر محکومیّت او به شمار می‌آید، و شقاوت و بدبختی، فرجام کار و

کتاب شریف «منازل الآخره» با نگاهی حدیث شناسانه به همه منزلگاه‌هایی که بر سر راه مسافران آخرت قرار گرفته‌اند، در صدد نشان دادن تصویری روشن از هر یک از این منزلگاه‌ها برآمده و کوشیده است تا ضمن برشمردن اهمیّت و خطرات هر جایگاه، ابزاری برای نجات از هول و وحشت هر کدام، و وسیله‌ای برای دستیابی به سلامت و مصونیّت در هر مقام، ارائه دهد و خواننده کتاب را به اندیشه تدارک و جبران خطاهایی که در گردنه‌های خطرناک سفر آخرت موجب سقوط به دامن عذاب و عقاب الهی هستند، وادارد.

فهرست مطالب
به عنوان پیشگفتار
محدث قمی عنصر فضیلت و اخلاص
اشاره
انگیزه نگارش
تولد و زادگاه
پدر، مادر، کودکی
خصوصیات اخلاقی
شوق وافر به اهل‌بیت رسالت علیهم‌السلام
رمز موفقیت مردان بزرگ
تحصیلات
تلاش وی در تبلیغ
تألیفات
پیرامون کتاب حاضر
چند تذکر
چاپ های مختلف «منازل الاخره»
منابع و مصادر کتاب «منازل الآخره»
منابع زندگی نامه
کتب شرح حال مؤلف
نمونه ای از خط زیبای مرحوم محدث قمی رحمه الله
مقدمه مؤلف
فصل اول: مرگ
اشاره
عَقَبه اوّل: سکرات موت و شدت جان کندن است
عَقَبه دوّم: عَدیله عند الموت است
فصل دوم: قبر
توضیح
عقبه اول: وحشت قبر است
عقبه دوم: ضَغطه و فشار قبر
عقبه سوم: سؤالِ مُنکر و نکیر در قبر
فصل سوم: برزخ
اشاره
حکایت
حکایت
حکایت
حکایت
حکایت
فصل چهارم: قیامت
فصل پنجم: بیرون آمدن از قبر
فصل ششم: میزان
توضیح
اما اخبار در فضل صلوات
و اما روایات در حسن خلق پس چنین است
و اما حکایات در حسن خلق پس چنین است
فصل هفتم: حسابرسی
فصل هشتم: پرونده
فصل نهم: صراط
خاتمه: عذاب جهنم
اشاره
در ذکر قصص خائفان
در ذکر چند مثلی که موجب تنبه مؤمنان است
فهرست منشورات مسجد مقدّس جمکران
پی نوشت‌ها

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه