کتاب مدیریت راهبردی از منظر سیره شهدا

کتاب مدیریت راهبردی از منظر سیره شهدا


کتاب مدیریت راهبردی از منظر سیره شهدا نوشته‌ی عباس چهاردولی و داوود نام آور، با اشاره بر این‌که مدیریت پیچیده‌ترین عنصر زندگی اجتماعی است، به سیره‌ی شهدا برای الگوبرداری در این راستا می‌پردازد.

یکی از مشکلات اصلی در دنیای امروز تسلط دیدگاه‌های غربی بر تمامی جوامع زندگی انسان است و این قیبل دیدگاه‌ها با تکیه بر منافع شخصی است و به دور از آموزه‌های دینی و مذهبی که در کشورهایی همچون جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود. کتاب مدیریت راهبردی از منظر سیره شهدا تحقیقی درباره‌ی این موضوع است و به درک مدیریت راهبردی بر اساس آموز­ه­‌های دینی با تکیه بر سیره‌­ی شهدا می‌پردازد.

عباس چهاردولی و داوود نام آور در این کتاب سعی دارند تا به سوال‌های زیر نیز پاسخ دهند:

- آیا مدیریت راهبردی در سیره شهدا الگوی مناسبی در این راستا است؟
- چه عواملی در مدیریت سیره شهدا تأثیرگذار بوده است؟
- راهکارهای دستیابی به این الگو چیست؟

این نوشتار نوعی تحقیق توسعه‌ای - کاربردی محسوب می‌شود. با توجه به نوع داده‌ها و همچنین تهیه پرسشنامه، تحقیق از نوع کمی - کیفی است. روش تحقیق به کار گرفته شده در این مجموعه روش کیفی - توصیفی به شیوه تحلیل محتوا و همچنین کمی به صورت پرسش‌نامه‌ای است. با مطالعه سیره عملی شهدا، وصیتنامه شهدا، گفتارپژوهی؛ مولفه‌ها و شاخص‌های مدیریتی سیره شهدا تبیین خواهد شد.

در بخشی از کتاب مدیریت راهبردی از منظر سیره شهدا می‌خوانیم:

آدمی خواسته‌ها و تمایلات خودخواهانۀ زیادی دارد که بدون هیچ قیدی، اشباع شدن آن‌ها را می‌خواهد و از طرف دیگر تحقق بی‌قید و شرط این تمایلات خود‌خواهانه با کمال ذات وی و کمال جامعه در تضاد است. مهار کردن این خواسته‌ها و تمایلات خود‌خواهانه با دو نیروی حق و عدالت و برطرف نمودن موانع کمال انسان، «تقوا» است. به عبارت دیگر و مختصرتر، «تقوا» صیانت ذات تکاملی انسان است. تقوی شخصی که همان حفظ و صیانت ذات تکاملی زمام‌دار و دیگر مقامات سیاسی است، وی را از افتادن به دام خواهش‌های نفسانی و تمایلات خودخواهانه نگه می‌دارد.

مدیر یا مسئولی که نفس خود را با تقوی حفظ نکند، مقام و مسئولیتی که دارد برای او نوعی آفت به حساب می‌آید. زیرا نفس آن‌گاه که به وسیلۀ تقوی مهار نشود، بی‌تردید در خدمت هوای و هوس قرار می‌گیرد و چنین انسانی اگر به مقامی برسد، آتش هوی در او شعله‌ور می‌شود و با سرکشی و طغیان بر گناهان و خطاهای او می‌افزاید.

فهرست مطالب
پیشگفتار
فصل اول؛ کلیات
فصل دوم؛ مبانی نظری
فصل سوم؛ مدیریت راهبردی شهدا بر اساس الگوی سه شاخگی
فصل چهارم؛ تجزیه و تحلیل داده‌ها

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه