کتاب راهنمای جامع و مصور داروسازی گیاهی

کتاب راهنمای جامع و مصور داروسازی گیاهی

کتاب راهنمای جامع و مصور داروسازی گیاهی، نکاتی مهم و اساسی در مورد چگونگی مصرف و کاربرد گیاهان دارویی، چگونگی ترکیب‌شان جهت درمان بیماری‌ها و... ارائه می‌دهد.

سلامت انسان‌ها و تلاش جهت درمان هرچه سریع‌تر بیماری‌ها دارای اهمیت ویژه‌ای است و همواره جزء دغدغه‌های اصلی جوامع بشری بوده است. هر ساله چند صد میلیارد دلار در دنیا برای این موضوع هزینه صرف می‌شود. اغلب بیماری‌ها و مشکلات جسمی و روحی ناشی از استراحت ناکافی، توجه نکردن به تغذیه مناسب، ضعف سیستم دفاعی بدن، کهولت سن و... رخ می‌دهد.

در حوزه سلامت بشر گیاهان دارویی در زندگی انسان جایگاه ویژه‌ای را به عنوان گیاهان شفابخش داشته و به صورت آداب و سنت‌های قدیمی از هر نسلی به نسل آینده منتقل می‌شود.

در دنیای امروز با توجه به اینکه فرهنگ حفظ سلامت بشر در میان قشرهای مختلف مردم افزایش پیدا کرده است بهره‌گیری از گیاهان دارویی به صورت‌های مختلف همچون تازه و خشک، قرص و کپسول، اسانس و عرق، کرم و پماد، دمنوش و جوشانده و تنتور رواج پیدا کرده و گردش مالی حدود 50 میلیارد دلار را در سال 2006 به همراه داشته است.

ایران سابقه بلند مدتی در زمینه‌ی استفاده و کاربرد گیاهان دارویی دارد، اما با این حال امروزه بهره‌گیری از این گیاهان و همچنین اعتماد و اعتقاد به آن‌ها در میان قشرهای گوناگون افزایش چشم‌گیری به همراه داشته است. این موضوع ضرورت آموزش و اطلاع‌رسانی درست را در میان علاقمندان گیاهان دارویی افزایش داده است.

در بخشی از کتاب راهنمای جامع و مصور داروسازی گیاهی می‌خوانیم:

پیدایش و حیات و ادامه زندگی موجودات زنده در روند رشد و نمو اندام‌های بدن در وحله اول بستگی به دو عنصر هوا و آب دارد. بدن انسان دارای 2/3 آب است. اکسیژن اولین ماده‌ای است که باید همیشه و در همه حال به مقدار لازم به بدن برسد. پس قبل از آنکه غذا برای بدن مسئله باشد، بدن با دریافت دو ماده اصلی و حیات بخش آب و هوا از طبیعت، خود را پایدار نگه می‌دارد. با حفظ تعادل این دو ماده است که نمایندگان آن‌ها در بدن (بلغم و خون) تعادل بدن را حفظ می‌کنند.

از آن جا که میل و اشتهای طبیعی انسان است که طلب خوراک می‌کند، هر چه خوراک طبیعی‌تر باشد، با طبیعت تن نزدیک‌تر و همخوتر خواهد بود و با قوانین طبیعی بدن بیشتر سازگار است. با توجه به این موضوع، تعادل اخلاط چهارگانه بدن، بستگی به موادی دارد که وارد بدن می‌شود.

قدمای علم طب بدلیل تاثیری که خوراک بر بدن می‌گذارند، برای مواد خوراکی نیز مزاج قائل شده‌اند. بر این اساس مزاج خوراک و داروئی که در دسترس انسان قرار می‌گیرد باید شبیه مزاج انسان باشد تا نسبت به نیاز بدن، ایجاد خلط کنند و بدن را در مقابل بیماری حفظ نمایند. اساسی‌ترین مواد خوراکی موجود درطبیعت برای انسان، مواد گیاهی است و متعادل‌ترین و کامل‌ترین قسمت‌های گیاه «دانه» آن خواهد بود و در حیوانات بچه‌زا، شیر خواهد بود و در حیوانات تخم‌گذار، تخم می‌باشد.

پس اساس خوراک بشر نیز باید دانه یا تخم‌گیاه، تخم حیوانات ماکول و شیر و بعد سبزیجات و سایر فرآورده‌های گیاهی چون سیب‌زمینی، یا ریشه‌ها (هویج و چغندر) با ساقه‌ها و برگ‌ها و میوه‌ها و در مرتبه بعدی گوشت و مواد حیوانی باشد. بر همین اساس انسان با مصرف خوراکی‌های گیاهی و جانوری در طول تاریخ، پی به تاثیر آن بر بدن برده و آن‌ها را به سه دسته گرمی بخش‌ها، سردی بخش‌ها و معتدل‌ها تقسیم کرده است.

فهرست مطالب

فصل 1: طبایع و مزاج‌ها
فصل 2: داروهای ترکیبی بر اساس طب سنّتی و نوین
فصل 3: اسانس و عصاره‌گیری گیاهان دارویی
فصل 4: داروهای نیمه جامد (کرمسازی گیاهی)
فصل 5: مرجع سریع درمان بیماری‌ها با داروهای گیاهی
فصل 6: راهنمای سریع کاربرد گیاهان دارویی
فهرست منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه