کتاب شادی، ویتامین رشد

کتاب شادی، ویتامین رشد

کتاب شادی، ویتامین رشد به قلم شیدا عباسی لرکی به بررسی اهمیت شادی در محیط تحصیلی دانش‌آموزان و میزان تأثیر مثبت آن در جهت افزایش یادگیری می‌پردازد.

محققین بسیاری در علوم رفتاری و روانشناسی ارتباطات به این نتیجه رسیده‌اند که شادی و گشاده‌رویی نقش مهمی در پذیرش اجتماعی شخصیت مربیان به خصوص در جامعه دانش آموزان دارد. اصلی‌ترین مکانی که فرزندان ما می‌توانند در آن خیلی از کارکردهای متفاوتی مثل دوستیابی و وارد شدن در گروه‌های گوناگون اجتماعی و همکاری در آن‌ها را فرا گیرند، مدرسه و کلاس درس است.

در حقیقت تعلیم و تربیت در مدرسه به کودکان ما زندگی کردن در اجتماع را می‌آموزد. شادی نیز یکی از همین آموزه‌هاست. نکته قابل توجه تاثیر بی‌چون و چرای شادی و دوست داشتن در مبحث در شکوفایی استعدادها، پیشرفت تحصیلی، خلاقیت و... کودکان است. قطعا کلاسی که نشاط در آن جریان دارد سبب باروری جسم و اندیشه فرزندان ما خوا‌هد شد.

شیدا عباسی لرکی در این کتاب نخست در مورد وضعیت کلاس و مدرسه توضیح داده و سپس شرح داده که چطور می‌توان شادی و نشاط را در کلاس ایجاد کرد. او سعی داشته تا با مشورت معلمان، اولیا و دانش آموزان روش‌هایی کاربردی در این راستا ارائه دهد. مهم‌ترین مسئله‌ی مورد نظر او در این اثر علاقه نداشتن، توجه نکردن و غیر فعّال بودن بیشتر دانش آموزان است.

کتاب شادی، ویتامین رشد در پایان شما را به این نتیجه خواهد رساند که استفاده از شیوه‌های متنوع تدریس، متناسب با هر درس، ارائه کارهای عملی به دانش آموزان با توجه به تفاوت‌های فردی آ‌ن‌ها، تشویق‌های به موقع آن‌ها، پرورش تمرکز فراگیران با استفاده از بازی‌های هدف‌دار، می‌تواند کودکان را بیشتر به کلاس درس علاقمند کرده و روحیه شادی را در آنان ایجاد نماید.

در بخشی از کتاب شادی، ویتامین رشد می‌خوانیم:

ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان برای انجام فعالیت‌های درس ریاضی: نتیجه‌ی آمادگی‌های فکری و جسمی و فعالیت‌هایی که از سوی دانش‌آموزان انجام می‌شود، حل مشکلات و دست‌یابی به آرامش و تعادل روانی می‌باشد، همگی آثار و نتایجی را به بار می‌آورد که در آینده زمینه‌ساز و تعیین کننده چگونگی برخورد با مشکلات و نحوه‌ی نگرش و فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌های دانش‌آموزان خواهد بود.

استفاده از روش ایفای نقش توسط دانش‌آموزان: یکی از روش‌هایی که در تکوین شخصیت فردی و اجتماعی دانش‌آموزان سهم بسزایی دارد، روش ایفای نقش است. در حین ایفای نقش، علاوه بر تثبیت نگرش دانش‌آموزان نسبت به کاربرد مفاهیم ریاضی، مهارت‌های کلامی و ارتباط اجتماعی نیز تقویت شده و یادگیری مفاهیم ریاضی عمیق‌تر می‌شود.

اطلاع رسانی به اولیا جهت آمادگی از پیشرفت درس ریاضی دانش‌آموزان: برای این‌که اولیای دانش‌آموزان بتوانند از پیشرفت درس ریاضی فرزندشان مطّلع باشند، برنامه‌ای تدارک داده شود تا علاوه بر کنترل و نظارت تکالیف و فعّالیت‌ها در منزل، از فعالیت‌های کلاسی آنان نیز آگاه شوند.

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
بیان مسئله
گردآوری شواهد 1
گردآوری اطلاعات
شاداب سازی درونی و معنوی در مدارس
تجزیه و تحلیل اطلاعات
انتخاب راه حل یا راه حل‌ها
اعتباربخشی راه حل‌ها
اجرای راه حل یا راه حل‌ها
نتیجه گیری
گردآوری شواهد 2
ارزیابی نهایی و تعیین اعتبار اقدام
پیشنهادها
پیوست‌ها
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه