کتاب برنامه درسی قرن 21

کتاب برنامه درسی قرن 21


کتاب برنامه درسی قرن 21 اثر هایدی هیز جیکبز، رسالت اساسی رشته برنامه‌ریزی درسی را به نحو مطلوب و شایسته مورد توجه قرار داده است و به ما کمک می‌کند تا دانش‌آموزان را برای آینده آماده کنیم.

موضوع مورد بحث کتاب برنامه درسی قرن 21 (Curiculum 21) این است که نیاز به تعمیر اساسی، به روزرسانی و تزریق زندگی به درون برنامه درسی می‌باشیم و به‌طور چشمگیری شکل مدارس را آن‌طور که به نظر می‌رسند تغییر دهیم تا با زمان منطبق گردد. مسئولیت این است که با دقت دانش‌آموزان را برای دنیایی که دارند و برای آینده آماده سازیم. درباره مهارت‌ها و تجهیزات قرن 21 نگرانی‌هایی برای دانش‌آموزان در حال افزایش می‌باشد. قابل توجه است که گرچه بیش از تقریبا 10 درصد از قرن 21 تاکنون نگذشته است این کتاب به قلم هایدی هیز جیکبز (Heidi Hayes Jacobs) رشته تحریر درآمده است.

برای کمک به متخصصین تعلیم و تربیتی که در تقاضای خود برای برنامه درسی و مدرسه جدید جدّی هستند، در فصل‌های 1، 2، 3 مدلی برای ارتقا برنامه درسی ارائه شده است. فصل اول زمینه دلایل ایجاد تغییرات مهم در نظام آموزش و پرورش عنوان می‌کند. فصل دوم به مراحل ویژه برای مرور کوتاه مدت ارزیابی‌ها و مهارت‌ها به منظور آشنا‌سازی مستقیم دانش‌آموزان با محصولات و مهارت‌های قرن 21 می‌پردازد. مرور فرایند بر اساس مراحل ویژه، توجیهات هر مرحله و فعالیت‌های مربوطه می‌باشد. فصل سوم شامل ارتقاء محتوا می‌باشد به‌طوری که هر یک از حوزه‌های موضوع درسی مورد آزمایش قرار گرفته تا بتوان تحریکات بالقوه و نکاتی برای ملاحظات دوباره و جایگزینی مشخص کرد.

فصل چهارم شامل یک سری ملاحظات تولید نمونه‌های بلند مدت برنامه ریزی یک مدرسه جدید می‌باشد. نگاهی ویژه به چهار ساختار برنامه که به طور جدی نیازمند تغییر و تحول دارند، خواهیم داشت که عبارتند از: برنامه‌ها، الگوهای گروه‌بندی دانش آموزان، ترکیبات پرسنل حرفه‌ای و بکارگیری فضا (فیزیکی و واقعی). هدف این فصل آن است که فرایند، به سمت واقعیت گرایی و فعالیت در میان گروه‌هایی از معلمین و مدیران، دانش آموزان، والدین و اعضای جامعه که آماده و تمایل به رشد دارند، گسترش یابد. راه حل‌ها و گزینه‌های جدیدی ارائه خواهد شد که تعدادی با آن آشنایی دارند، با علم به اینکه خوانندگان عقاید شان را وارد بحث و مذاکره خواهند نمود. این یک عصر جدید می‌باشد که نیازمند جهت‌گیری‌های جدید و همکاری‌های استراتژیک می‌باشد.

در بخشی از کتاب برنامه درسی قرن 21 می‌خوانیم:

روش مسئله‌محور همیشه ستون فقرات آموزش بوده و خواهد بود، اما اگر مسائل در حال حاضر و در دراز مدت از اهمیت لازم برخوردار نباشند، دانش‌آموزان بعید است در کارشان از انگیزه لازم برخوردار گردند. اگر چنان‌چه گروه بررسی کننده برنامه درسی قرن 21 سعی نماید تا مبنای دستور‌العمل علمی را بر روی مسائل منطقی و به روز قرار دهند، وسیله‌ای جذّاب برای جذب و مشارکت یاد گیرندگان فراهم خواهند ساخت.

فهرست مطالب
تقدیر و تشکر
مقدمه مترجمین
مقدمه
فصل 1: برنامه درسی پایه در دنیای امروز
فصل 2: ارتقاء برنامه درسی: ارزشیابی و مهارت‌ها در قرن 21
فصل 3: ارتقاء محتوا: انگیزش، تقویت و جایگزینی
فصل 4: نگاهی به مدارس جدید: بازسازی و یکپارچه سازی ساختارهای برنامه درسی مدارس
فصل 5: رویکردهای پنج گانه فناوری اجتماعی (متحول کننده یاد‌دهی – یادگیری)
فصل 6: کلاسی به وسعت جهان
فصل7: چگونه یادگیری را لذت بخش کنیم: بازخوانی سفر به دبیرستان مایبری
فصل 8: سواد رسانه‌ای: مهارت‌های سواد در قرن 21
فصل 9: کار پوشه دیجیتالی و طرح‌های برنامه درسی: ارتباط معلم با دانش‌آموز
فصل 10: آموزش و پرورش برای آینده‌ای پایدار
فصل 11: اقتدار از پایین یا از بالا؟
فصل 12: ایجاد ارتباط با دانش‌آموز امروزی در زمینه یادگیری
فصل 13: نیازمندی‌های تجدید نظر در برنامه درسی قرن 21
منابع و مآخذ

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه