کتاب ارزش گذاری دانش روزانه در سازمان‌ها: قابلیت ردیابی و سرمایه سازی

کتاب ارزش گذاری دانش روزانه در سازمان‌ها: قابلیت ردیابی و سرمایه سازی

کتاب ارزش گذاری دانش روزانه در سازمان‌ها: قابلیت ردیابی و سرمایه سازی نوشته‌ی مارک بیور، مفهوم دانش روزانه را توضیح می‌دهد و به شما در مواجه شدن با چالش‌های مدیریتی آن کمک می‌کند.

مارک بیور در ابتدای کتاب خود به شرح مفاهیم و سوال‌های اصلی پیرامون این موضوع می‌پردازد و به شما می‌گوید که دانش روزانه بیشتر متشکل از دانش فنی حاصل از کار روزانه انسان است. کتاب ارزش‌گذاری دانش روزانه در سازمان‌ها: قابلیت ردیابی و سرمایه‌سازی (Daily knowledge valuation in organizations: traceability and capitalization) یک راهنمای کوتاه است تا اگر می‌خواهید رویکردی سازمانی به دانش روزانه و کار خود در موقعیت‌ها و شرایط مختلف داشته باشید از آن استفاده کنید.

در بخشی از کتاب ارزش‌گذاری دانش روزانه در سازمان‌ها می‌خوانیم:

مفهوم دانش از زمان باستان تعریف شده است. به عنوان مثال، افلاطون فکر را مدل ذهنی اشیا تعریف می‌کند. هراکلایت سخن را به مثابه‌ی مثلثی می‌داند که فکر را از بیان و واقعیت متمایز می‌سازد. سوسور مبنای نمادشناختی را نمایش دانش نهفته در فعالیت مرتبط با یک نماد مشخص تعریف می‌کند.

در حال حاضر، از این نمایش‌ها استفاده‌ی بسیار زیادی برای تقویت یادگیری از تخصص و تجربه‌ی گذشته می‌شود. به طوری که انسان مجبور است مفاهیم را نسبت به مرجع آن‌ها بشناسد تا مقصود معنی‌دار شود.

معنی، ترکیبی از یک دلالت‌کننده (شکلی که نماد به خود می‌گیرد) و یک دلالت شونده (مفهومی که نماد آن را نشان می‌دهد) است. در این نظریه، انسان یک نماد را به کمک دلالت کننده و دلالت شونده آن می‌شناسد. مثلث نمادشناختی، نمایش این نظریه را با استفاده از سه بُعد دانش یعنی «معنی»، «مرجع» و «نماد» تکمیل می‌کند: انسان بر اساس مرجع خود، معنایی را به یک نماد می‌دهد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه