کتاب جامع آداب معاشرت در محیط کار

کتاب جامع آداب معاشرت در محیط کار

کتاب جامع آداب معاشرت در محیط کار به قلم امیلی پست و جمعی از سایر نویسندگان، نکات کلیدی بسیاری جهت ایجاد محیط کاری بهتر و همچنین ارتبا‌طگیری موثر در این محیط را با زبانی قابل درک در اختیار شما قرار می‌دهد.

آگاهی از نحوه‌ی رفتار مطلوب در زمینه‌های مختلفِ کاری در محیط کار نه تنها شما را به فردی بهتر، با اعتماد به ‌نفس‌تر و دلنشین‌تر تبدیل می‌کند، بلکه باعث ایجاد روابطی پایدارتر و ثمربخش‌تر با همکارانتان هم می‌شود، روابطی که شما و شرکت‌تان را به سوی تحقق اهداف مشترک‌تان سوق می‌دهد.

با توجه به مشاغل سیار امروزی، افزایش محبوبیت مفهوم کار تیمی در کسب و کار، و اهمیت روزافزونِ در نظر گرفتن تفاوت‌های فرهنگی و حساسیت‌های نسلی در بازار کار جهانی، در حال حاضر مهارت‌های فردی شما بیش از هر زمان دیگری کلید موفقیت شما در زمینه‌ی کار محسوب می‌شوند، و این آداب اجتماعی است که شما را در ایجاد روابطی مطلوب یاری می‌کند.

هدف کتاب جامع آداب معاشرت در محیط کار (Emily Post's the etiquette advantage in business: personal skills for professional success) ایجاد اعتماد به ‌نفس در شماست، اعتماد به ‌نفسی که از شناخت رفتارهای مناسب، و همچنین شناخت علت آن حاصل می‌شود. توصیه‌های ما در این کتاب براساس اصول زیربناییِ ملاحظه، احترام و صداقت و ایجاد رفتارهایی براساس این اصول قرار دارد که شما را به سمت تربیت و آداب‌دانی هدایت می‌کند. با برخورداری از چنین شناختی خودتان می‌توانید «رفتار صحیح» در هر شرایطی را تشخیص دهید.

پیتر پست (Peter Post)، امیلی پست (emily post)، آنا پست (Anna Post)، لیزی پست (Lizzie Post) و دانیل پست سنینگ در این کتاب فرصتی را برای صاحبان مشاغلی فراهم کرده‌اند که هرگز امکان فراگیری اصول ابتدایی آداب اجتماعی را نداشته‌اند، برای کسانی که از این اصول آگاهی دارند نوعی یادآوری محسوب می‌شود، آداب‌دانی را با حس خوبِ کاری تلفیق کرده، و اعتماد به نفس لازم برای قرار گرفتن در مسیر موفقیت را به صاحبان مشاغل القا کرده‌اند.

ابن کتاب متشکل از پنج بخش است:

- بخش اول کتاب بر مهم‌ترین جزء معادله‌ی آداب اجتماعی تمرکز کرده است: خود شما. این بخش به اصول ابتدایی آداب اجتماعی، از جمله علت و چگونگی بهبود تعاملات‌ پرداخته است، اهمیت اصول اخلاقی را در هر شرایط و هر زمانی توضیح داده و به رهنمون‌هایی در زمینه‌ی ایجاد و حفظ معیارهای والای اخلاقی اشاره کرده است، و در نهایت توصیه‌های جامعی را در زمینه‌ی انتخاب لباس و آراستگی برای مردان و زنان ارائه کرده است.

- بخش دوم به کندوکاو درباره‌ی چگونگی بهره بردن از آداب اجتماعی در هنگام جست ‌و جوی کار، به ‌روز کردن سوابق کاری و ضمیمه‌های آن، استفاده از منابع‌ آنلاین و روند مصاحبه‌های کاری پرداخته است.

- اهمیت آداب اجتماعی در هیچ زمینه‌ای بیشتر از محیط کار نیست، چون روابط مطلوب و هماهنگ، لازمه‌ی موفقیت‌های کاری محسوب می‌شوند. در بخش سوم، به همه‌ی ابعاد زندگی در دفاتر کاری پرداخته شده است، از جمله نحوه‌ی برخورد با همکاران و مدیران و سرپرستان، نگرش شما درباره‌ی فضای کار (اعم از اتاقک‌ها یا دفاتری که در گوشه‌های ساختمان شرکت قرار می‌گیرند)، روابط بین دو جنس مخالف یا نسل‌های مختلف، اینکه چطور می‌توانیم مدیری با ملاحظه و کارآمد باشیم، هنر بهره‌وری، وقت‌شناسی در جلسات. و همه‌ی این مسائل در مورد ارتباط از راه دور یا کار کردن در دفاتر خانگی هم صدق می‌کنند.

- توصیه‌های عملی بخش چهارم به شما کمک می‌کنند در برخورد با همکاران و مدیران در خارج از محیط کار یا داخل آن احساس راحتی و اعتماد به ‌نفس کنید. فصل‌های مختلف این بخش دربرگیرنده‌ی رهنمون‌هایی برای جلب رضایت مشتری، انتخاب هدایایِ مناسب کاری، و آداب‌دانی در مناسبت‌های شام یا ناهارِ کاری است. در این بخش، همچنین توصیه‌های جامعی در زمینه‌ی آداب اجتماعی مهمانی دادن یا شرکت در مهمانی‌های کاری ارائه شده است.

- بخش پنجم به آداب اجتماعیِ ابراز وجود اختصاص داده شده است. در فصول مختلف این بخش، به این موارد پرداخته شده است: اهمیت معرفی، هنر روشن حرف زدن، ملاحظاتی که باید در زمینه‌ی استفاده از تلفن‌های دیجیتال و تلفن‌های همراه انجام دهیم، و ابرازِ عقیده از طریق نوشتاری، هم به روش سنتی (روی کاغذ) و هم به روش الکترونیکی. فصل جدیدی درباره‌ی جزئیات شبکه‌های ارتباطات اجتماعی در محیط کار هم پایان‌بخش این قسمت خواهد بود.

در بخشی از کتاب جامع آداب معاشرت در محیط کار درباره سفر کاری می‌خوانیم:

چه دوست داشته باشید و چه دوست نداشته باشید لباسی که می‌پوشید بیشتر از مهارت‌تان در گفتگو یا تفکر، نظر مصاحبه کننده را به خود جلب می‌کند. اگر قبل از مصاحبه نمی‌توانید در محل حاضر شوید و در مورد لباس مناسب پرس‌وجو کنید، تلفن بزنید و از نماینده‌ی منابع انسانی، مسئول پذیرش، یا مدیر دفتر درباره‌ی کد لباس شرکت سؤال کنید.

نکته‌ی مهم بعدی اینکه در هنگام انتخاب لباس برای مصاحبه، کمی بهتر از استاندارد معمول شرکت بپوشید. مثلاً اگر کارمندان مرد شرکت معمولاً شلوار و بلوز اسپرت می‌پوشند، شما پیراهن مردانه و کت اسپرت بپوشید و کراوات بزنید. شاید سبک لباس مدیریت با لباس سایر کارمندان متفاوت باشد. در این صورت بهتر است محتاط عمل کنید و لباستان را کمی بهتر از لباس مناسب برای شغل مورد نظرتان انتخاب کنید. برای مثال اگر افرادی که در شغل مورد نظر شما مشغول به کار هستند کت و کراوات اسپرت می‌پوشند، و یک سطح بالاتر از شما کت و شلوار رسمی و یکرنگ می‌پوشند، شما نوع دوم را انتخاب کنید.

از وسایل و ابزاری که جلب توجه می‌کنند استفاده نکنید. گوشی‌گیرهای بزرگ یا تزئیناتی که در سوراخ‌های روی صورتتان ایجاد کرده‌اید از آن‌ها استفاده می‌کنید، قبل از آن‌که دهانتان را باز کنید شما را معرفی می‌کنند. بله، لباس پوشیدن و تزئیناتی که در بدنتان از آن‌ها استفاده می‌کنید مسئله‌ای شخصی و راهی برای ابراز وجود است، ولی لباس پوشیدن برای مصاحبه‌های کاری اغلب مستلزم کمی مصالحه و سازگاری است، به خصوص در زمینه‌های سنتی. لباسی که انتخاب می‌کنید نشان‌دهنده‌ی میزان سازگاری شما با آن شرکت و نحوه‌ی ارتباط شما با دیگران است.

فهرست مطالب
مقدمه: مهارت‌های فردی برای موفقیت‌های حرفه‌ای
بخش اول: کلیدهای موفقیت
1: آداب اجتماعی و اصول اخلاقی
2: لباس و آراستگی
بخش دوم: متقاضی کار
3: کاریابی
4: سوابق کاری (رزومه) و تقاضای کار
5: مصاحبه‌ی کاری
بخش سوم: در محیط کار
6: شما و همکارانتان
7: شما و فضای کارتان
8: رئیس‌ها هم آدم‌اند
9: مدیر باهوش
10: موضوع جنسیت و نسل در محیط کار
11: روش صحیح معرفی
12: میزبانی جلسه‌ای فوق‌العاده یا شرکت و صحبت در آن
13: ارتباط از راه دور و دفاتر خانگی
14: اساس هر کسب و کاری را روابط تشکیل می‌دهد
بخش چهارم: مناسبت‌ها
15: هدایای کاری
16: اصول ابتدایی آداب غذا خوردن
17: شناخت چیدمان میز
18: میزبانی یا شرکت در شام و ناهار کاری
19: مناسبت‌های کاری
20: معاشرت‌های خارج از محیط کار
21: مهمانی‌های کاری در منزل
بخش پنجم: برقراری ارتباط
22: سخنران خوب
23: پای تلفن
24: تلفن‌های هوشمند
25: نویسنده‌ی خوب
26: ارتباطات دیجیتالی
27: شبکه‌های اجتماعی
بخش ششم: در راه
28: مسافر باملاحظه
29: کنگره‌ها، نمایشگاه‌های بازرگانی، و سایر مناسبت‌های خارج از محیط کار
30: کار کردن در خارج از کشور

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه