
مقاله علمی و پژوهشی " تعامل دولت و بازار و رویکرد تنظیم در اقتصاد ایران؛ تأملی در سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی" مقاله ای است در 36 صفحه و با 40 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث بازار و دولت، شکست بازار، مقررات تنظیمی پرداخته شده است چکیده مقاله مطالعه حاضر با هدف تعمیق شناخت نسبت به سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، به بررسی تعامل دولت و بازار و نقش دولت در تنظیم اقتصادی به عنوان یکی از جهتگیریهای سیاستهای یاد شده میپردازد. این نوشتار از سه بخش کلی تشکیل شده است، نخست، دیدگاه مکاتب اصلی اقتصاد در خصوص نقش و حوزه مداخلات دولت با تأکید بر نقش تنظیمی آن بررسی شده و این نتیجه حاصل شده است که اکثریت غالب مکاتب به نقش تنظیمی دولت در اقتصاد قائل هستند و مجادله بین آنها بر سر حوزه مداخله و چگونگی اِعمال تنظیم است. در بخش دوم، بستر تاریخی مداخلات دولت در اقتصاد جهان و ایران بررسی و مقایسه شده و نشان داده شده است که دیدگاه های حدی پیرامون دولت و بازار در تأمین کارایی اداره امور اقتصادی با شکست مواجه شدهاند و گرایش عمومی در سالهای اخیر بر رویکرد همکاری دولت- بازار است که در آن دولت نقش هدایتی، نظارتی و تنظیمی را به عنوان مکمل سازوکار بازار ایفا میکند. بخش سوم، به مطالعه ابزارهای تنظیمی (همچون قانون رقابت، مقررات تنظیمی و مالکیت عمومی انحصارات) اختصاص دارد، ضمن اینکه سابقه اعمال تنظیم و مبانی قانونی آن در ایران مورد ارزیابی قرار میگیرد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی" الگوی مطلوب تدوین سیاستهای رسانه ای " مقاله ای است در 38 صفحه که در مجلات معتبر علمی با رویکرد مدیریت رسانه منتشر شده است . در این مقاله علمی و پژوهشی به الگوی مطلوب تدوین سیاستهای رسانه ای ، موضوعات استراتژیک ، الگوی اصولگرا ، الگوی دموکراتیک و استراتژی رسانه اشاره شده است. محتوای این مقاله می تواند مورد استفاده دانشجویان دوره دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد برای تهیه رساله دکترا و پایان نامه ارشد قرار گیرد.

مقاله علمی و پژوهشی" رویکرد نهادی و تحلیل سیاستهای رفاهی در ایران معاصر " مقاله ای است در 34 صفحه که در مجلات معتبر علمی با رویکرد مطالعات جامعه شناختی منتشر شده است . در این مقاله علمی و پژوهشی موضوعات رویکرد نهادی و تحلیل سیاستهای رفاهی در ایران معاصر ، تحلیل دولت محور ، رویکرد صنعتی شدن ، رویکرد نئومارکسیسم ، نظریه هابرماس ، رویکرد نهادی و دوران اصلاحات مطرح شده است محتوای این مقاله می تواند مورد استفاده دانشجویان دوره دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد برای تهیه رساله دکترا و پایان نامه ارشد قرار گیرد.

مقاله علمی و پژوهشی " سنجش یارانه کالاهای اساسی و نحوه توزیع آن بین دهکهای درآمدی (مطالعه موردی استان ایلام)" مقاله ای است در 25 صفحه و با 24 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث کالاهای اساسی+یارانه سرانه+ دهکهای درآمدی پرداخته شده است چکیده مقاله یکی از سیاستهای رایج در کشورهای در حال توسعه و حتی کشورهای توسعهیافته اتخاذ سیاستهای حمایتی مناسب و پرداخت یارانه است. امروزه یارانه بهعنوان یکی از ابزارهای مهم در تنظیم سیاست های اقتصادی برای حمایت از قشرها و بخشهای مختلف اقتصادی به کار می رود. این مقاله به دنبال اندازهگیری یارانه سرانه کالاهای اساسی و نحوه توزیع آن بین دهکهای درآمدی در استان ایلام است. در این مقاله پس از طرح موضوع، به چارچوب نظری تحقیق اشاره میشود. در ادامه با استفاده از روش قیمت تمام شده به آزمون فرضیه ها پرداخته و در پایان به نتیجهگیری و ارائه سیاستهای راهبردی اشاره میشود. نتیجه به دست آمده نشان می دهد که مقدار و مبلغ یارانه سرانه کالاهایی نظیر روغن نباتی، برنج و قند و شکر در استان ایلام در سال 1381 تقریباً برابر یارانه سرانه همین کالاها در سطح کشور بوده اما مقدار و مبلغ یارانه سرانه شیر در استان ایلام (پنج لیتر و 3250 ریال) در سال مورد نظر کمتر از سطح کشور (620/11 لیتر و 7553 ریال) است. در ارتباط با آرد جامعه شهری مقدار و قیمت یارانه سرانه بیش از جامعه شهری کشور بوده و یارانه همین کالا در جامعه روستایی استان ایلام کمتر از جامعه روستایی در سطح کشور در همان سال بوده است. بهرهمندی چهار دهک پایین درآمدی از مصرف کالاهای اساسی در مناطق شهری (به استثنای برنج خارجی درجه دو) و روستایی استان ایلام در مجموع کمتر از چهار دهک بالای درآمدی است. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " هدفگذاری تورمی چارچوب نظری و درسهایی از تجربه موفق برزیل" مقاله ای است در 19 صفحه و با 16 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث سیاستهای پولی، هدفگذاری تورمی پرداخته شده است چکیده مقاله سیاستگذاران پولی همواره در تلاش بودهاند تا سیاست مناسبی برای جلوگیری از آثار تورمی حاصل از نوسانهای شدید ارزش پول ملی در مقابل ارزهای رایج در جهان اتخاذ کنند. به همین منظور برای مهار انتظارات تورمی، با اتخاذ ابزارهای لازم پولی و سیاستهای مالی مکمل آن، به تعیین اهداف تورمی مبادرت میورزند. این مقاله ابتدا نظام هدفگذاری تورمی را در قالب مدل سادهای مرکب از روابط فیلیپس و منحنی IS به تصویر میکشد که با استفاده از آن میتوان نحوه تأثیرگذاری نرخ بهره بر شکاف تولید و رابطه مثبت میان تولید و تورم را مشاهده کرد. سپس نحوه عملکرد موفقیتآمیز نظام هدفگذاری تورمی در برزیل و سازوکار تغییر و تحولات سیاست پولی در دوران پس از برنامه اصلاحات پولی این کشور مورد بررسی قرار میگیرد. با توجه به این که تعیین اهداف مشخص تورمی، علاوه بر تضمین موفقیت سیاستهای پولی به مهار آثار مخرب انتظارات تورمی در بازار نیز کمک میکند، بهکارگیری این روش میتواند بهعنوان راهکاری برای کنترل تورم در کشور ما مد نظر قرار گیرد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " امکان سنجی تشکیل بلوکهای تجاری: ایران و کشورهای منتخب" مقاله ای است در 16 صفحه و با 11 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث یکپارچگی تجاری، نظریه جاذبه، اتحادیه های تجاری، داده های تابلویی پرداخته شده است چکیده مقاله یکپارچگی اقتصادی نوعی سیاست بازرگانی است که موجب کاهش یا حذف موانع و محدودیتهای تجاری تبعیض آمیز میان کشورهای عضو و هم بسته می شود. در واقع یکپارچگی اقتصادی زمانی صورت می گیرد که گروهی از کشورها، سیاست های بازرگانی مشترک را به نفع یکدیگر و در راستای افزایش توان تجاری خود مورد تصویب قرار می دهند که این هماهنگی سیاستهای تجاری می تواند بین دو یا بیشتر از دو کشور صورت گیرد. در حقیقت هر نوع توافقی که براساس آن کشورها سیاستهای پولی، مالی و تجاری خود را هماهنگ کنند به یکپارچگی اشاره دارد. مطالعه حاضر به بررسی اثر یکپارچگی تجاری بر جریان تجاری بین ایران و بلوکهای منتخب طی دوره زمانی 2003-1992 پرداخته و در این راستا از روش "داده های تابلویی" بهره گرفته است. براساس نتایج به دست آمده یکپارچگی تجاری بین ایران و اتحادیه اروپا، کشورهای حوزه خلیج فارس، کشورهای گروه D8 و کشورهای جنوب شرق آسیا موجب خلق تجارت می شود که در میان این اتحادیه ها، اتحادیه اروپا و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا از قدرت بیشتری برخوردار است. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی اثرات شوکهای پولی بر تولید: رویکرد Markov-switching DSGE" مقاله ای است در 35 صفحه و با 38 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث تعادل عمومی پویای تصادفی، مارکوف سوئیچینگ، شوک پولی پرداخته شده است چکیده مقاله با توجه به اهمیت اجرای سیاست پولی در هر اقتصادی، نحوه تأثیرگذاری آن بر متغیرهای مهم اقتصادی از جمله تولید بسیار حائز اهمیت است. مقاله حاضر تلاش کرده است اثرات شوکهای مثبت و منفی پولی را بر تولید در ایران با استفاده از مدل MS-DSGE طی دوره زمانی 1393-1358 مورد آزمون و تحلیل قرار دهد. نتایج این مطالعه نشان میدهد که سیاستهای مثبت و منفی پولی در دوره رکود و همچنین در دوره رونق اقتصادی دارای اثرات نامتقارن بر رشد تولیدات داخلی بوده و میزان اثرگذاری شوکهای پولی مثبت و منفی بر تولید، در دوران رکود نسبت به دوران رونق بیشتر است. با توجه به نتایج حاصل از مطالعه پیشنهاد میگردد به منظور تحقق اهداف اقتصادی، در صورت اعمال شوکهای پولی ترجیحاً سیاست مورد نظر خود را در دورههای رکود اقتصادی اعمال کنند. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند . تعادل عمومی+ پویای تصادفی+مارکوف سوئیچینگ+شوک پولی + مقالات اقتصادی+پژوهشهای اقتصادی+سیاستهای اقتصادی

مقاله علمی و پژوهشی " تأثیر پذیرش شرکتها در بورس اوراق بهادار بر بهرهوری: رویکرد تحلیل پوششی دادهها (DEA)" مقاله ای است در 16 صفحه و با 17 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث بهرهوری، تحلیل پوششی دادهها، پذیرش شرکتها در بورس، رشد اقتصادی پرداخته شده است چکیده مقاله ارتقای بهرهورری بهعنوان یکی از راهکارهای مهم تأمین رشد اقتصادی و افزایش رقابتپذیری بنگاهها مورد توجه بوده است، به گونهای که کشورهای موفق بخش قابل ملاحظهای از رشد تولید خود را از این طریق بهدست آوردهاند. از سویی، توسعه بورس اوراق بهادار از ابزارهای مهم جهت نیل به رشد پایدار اقتصادی و افزایش بهرهوری محسوب میشود. هدف این تحقیق بررسی تأثیر پذیرش شرکتها در بورس اوراق بهادار بر کارایی فنی (بهرهوری) شرکتهای مزبور میباشد. در این راستا، 17 شرکت از شرکتهای متعلق به گروه صنعت سیمان، گچ و آهک انتخاب شده و کارایی فنی آنها با رویکرد تحلیل پوششی دادهها در طول 3 سال پیش و پس از پذیرش در بورس مورد محاسبه قرار گرفته است. نتایج تحقیق حاکی از افزایش بهرهوری شرکتها پس از پذیرفته شدن در بورس اوراق بهادار است، به گونهای که میانگین شاخص بهرهوری از 603/. پیش از پذیرش در بورس به 660/. پس از پذیرش افزایش یافته است. علاوه بر این، با مقایسه شاخصهای بهرهوری پیش و پس از پذیرش در بورس از طریق آزمون مقایسه زوجی این افزایش در بهرهوری معنادار است. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند . بهرهوری+تحلیل پوششی دادهها+پذیرش شرکتها در بورس+رشد اقتصادی + مقالات اقتصادی+پژوهشهای اقتصادی+سیاستهای اقتصادی

مقاله علمی و پژوهشی " شناسایی و اولویتبندی عوامل مدیریتی مؤثر بر موفقیت بانکهای توسعهای در ایران (مطالعه موردی: بانک توسعه تعاون)" مقاله ای است در 24 صفحه و با 24 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث بانک، توسعه، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، موفقیت پرداخته شده است چکیده مقاله بانکهای توسعهای که نقش اساسی در توسعه اقتصادی کشورها بر عهده دارند، عامل انتقالدهنده سیاستهای اقتصادی دولت به بخش خود بوده و با برنامهریزی صحیح، منابع مالی جمعآوری شده را در بخشهای مختلف اقتصادی توزیع مینمایند. با اینکه مقصود اصلی آنها برخلاف بانکهای تجاری سودآوری نیست، اما کمترین خواسته آنان موفقیت در انجام مأموریت توسعهای خود است. این مقاله در پی شناسایی و تبیین عوامل(معیار و زیرمعیار) مؤثر بر موفقیت بانکهای توسعهای در ایران و سپس اولویتبندی آنان است. همچنین، برخی چالشهای پیش روی بانکهای توسعهای نیز مطرح میگردد. این اولویتبندی از طریق فرآیند تحلیل سلسله مراتبی که از جمله تصمیمگیریهای چندمعیاره میباشد صورت پذیرفته است. ابتدا با استفاده از مطالعات اولیه و منابع کتابخانهای مدل اولیه این تحقیق به دست آمد و سپس با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه حضوری با اساتید دانشگاه و خبرگان بانکی مدل نهایی تحقیق به دست آمد. طی این پژوهش، معیارها و زیرمعیارهای مؤثر بر موفقیت بانکهای توسعهای شناسایی و سپس به ترتیب اهمیت اولویتبندی گردید. همچنین، به مهمترین چالشهای پیش روی بانکهای توسعهای پرداخته شده است. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند . عوامل مدیریتی+بانک+ توسعه+فرآیند تحلیل+ سلسله مراتبی+ موفقیت + مقالات اقتصادی+پژوهشهای اقتصادی+سیاستهای اقتصادی

مقاله علمی و پژوهشی " عوامل مؤثر بر نقدینگی سهام با تأکید بر سیاستهای پولی و مالی" مقاله ای است در 30 صفحه و با 45 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث سیاست پولی، نقدینگی بازار سهام، سیاست مالی، نرخ سود پرداخته شده است چکیده مقاله یکی از مواردی که سیاستگذاران اقتصادی هنگام اعمال سیاستهای پولی و مالی باید به آن توجه داشته باشند، چگونگی تاثیرپذیری نقدینگی بازار سهام بر این سیاستها است. در این پژوهش با استفاده از مدلهای اقتصادسنجی رابطه بین سیاستهای پولی و مالی و نقدینگی بازار سهام مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور با استفاده از مدلهای SVAR و مارکف سوئیچینگ و با بهکارگیری دادههای بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی ۱۳۷۶-۱۳۹۳ به بررسی عوامل اثرگذار بر نقدینگی بازار سهام پرداخته شده است. بر اساس نتایج بدستآمده از مدل SVAR شوک سیاست پولی انبساطی اثر مثبتی بر نقدینگی بازار سهام دارد ولی سیاست مالی نمیتواند اثر مثبتی بر نقدینگی بازار سهام داشته باشد. بهعلاوه خروجیهای مدل مارکف سوئیچینگ، سیاستهای پولی در دورههای رونق نقدشوندگی بازار اثر مثبت و معنیداری دارد. همچنین در بین بازارهای موازی رشد نرخ سود بانکی بیشترین اثر منفی را بر نقدینگی بازار سهام دارد و رشد نرخ ارز اثر معنیداری بر آن ندارد. بهعلاوه نرخ رشد قیمت مسکن اثر منفی ضعیفی بر نقدینگی بازار سهام دارد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند . سیاست پولی+نقدینگی بازار سهام+ سیاست مالی+نرخ سود++ مقالات اقتصادی+پژوهشهای اقتصادی+سیاستهای اقتصادی

مقاله علمی و پژوهشی " محاسبه شاخصهای اصلی و فرعی اقتصاد دانش بنیان برای ایران (سالهای 2014-1996)" مقاله ای است در 28 صفحه و با 19 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث اقتصاد دانش بنیان، متدولوژی ارزیابی دانش، شاخص اقتصاد دانش بنیان پرداخته شده است چکیده مقاله بانک جهانی از متدولوژی ارزیابی دانش جهت سنجش میزان آمادگی کشورها جهت تحقق اقتصاد دانش بنیان استفاده میکند. این متدولوژی با معرفی شاخص اقتصاد دانش بنیان،آمادگی کلی کشورها برای رقابت در اقتصاد دانش را مورد سنجش قرار میدهد. این معیار از چهار رکن مشوقهای اقتصادی و رژیم نهادی، آموزش و نیروی انسانی، سیستم نواوری و زیرساخت اطلاعاتی و ارتباطی تشکیل شده است که با محاسبه امتیازات مربوط به آنها از فرمول بانک جهانی، شاخص اقتصاد دانش بنیان بهدست میآید. ارزیابی وضعیت کشورمان در دورهای مشخص و روند تغییرات شاخصهای فرعی مربوط به ارکان شاخص اقتصاد دانش بنیان میتواند در ارزیابی عملکرد برنامههای قبلی و جاری و لزوم تمرکز بر حوزههای خاص مؤثر باشد. نتایج شاخصهای فرعی مربوط به ارکان چهارگانه اقتصاد دانش بنیان در ایران بیان داشت که هر چند ایران از لحاظ شاخص نوآوری در سطح تقریباً خوبی قرار دارد و در رکن آموزش و نیروی انسانی و زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی در سطح متوسطی قرار دارد، اما از لحاظ مشوقهای اقتصادی و رژیم نهادی در شرایط نامطلوبی بوده که نتوانسته است دانش نظری و علمی را به دانش کاربردی و تجاری تبدیل کند. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند . اقتصاد دانش بنیان+متدولوژی ارزیابی دانش+شاخص اقتصاد دانش بنیان + مقالات اقتصادی+پژوهشهای اقتصادی+سیاستهای اقتصادی

مقاله علمی و پژوهشی " تحلیل عوامل مؤثر بر شاخص توسعه انسانی در استان زنجان" مقاله ای است در 20 صفحه و با 25 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث شاخص توسعه انسانی، استان زنجان، شکاف منطقهای پرداخته شده است چکیده مقاله در فرایند رشد و توسعه اقتصادی، توانمندسازی نیروی انسانی به عنوان عامل اصلی تولید در پیشبرد اهداف و سیاستهای کلان اقتصادی و اجتماعی در سطح ملی و منطقهای ضرورت خاصی دارد. یکی از شیوههای مؤثر در بهبود شاخص توسعه انسانی (HDI) ، توجه به مؤلفههای اثرگذار منطقهای و محلی است. شناسایی عوامل تعیینکننده در کاهش شکاف منطقهای میتواند چالشهای اساسی منطقهای در فرایند توسعه را کاهش دهد. تبیین وضعیت توسعه انسانی در استان زنجان و عوامل مؤثر بر آن در دوره 1383-1379 نشاندهنده روند صعودی شاخص توسعه انسانی در این استان میباشد. مقدار عددی شاخص توسعه انسانی در استان زنجان کمتر از متوسط کل کشور است. در میان اجزای تشکیلدهنده شاخص توسعه انسانی، شاخص درآمدی استان در مقایسه با شاخص درآمدی کشور دارای شکاف قابل ملاحظهای است و نیازمند سرعت بخشیدن به سرمایهگذاری فیزیکی و انسانی در بهبود روند شاخص توسعه انسانی استان است. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " طراحی، بررسی و مقایسه عوامل پایایی مدلهای تعادل عمومی پویای تصادفی در اقتصاد ایران" مقاله ای است در 22 صفحه و با 12 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث پایایی، مدل اقتصاد باز، بازار دارایی، تعادل عمومی تصادفی پویا پرداخته شده است چکیده مقاله دراین مقاله ما به مقایسه مدلهای اقتصاد باز کوچک با بازارهای کامل و ناقص دارایی و حالتهای پایدار آنها میپردازیم که این حالت پایدار خود به شرایط اولیه مدل و پویاییهای تعادلی وابستگی دارد. در ادبیات اقتصادی حال حاضر جهت پایایی مدلها، تغییراتی جهت ورود به مدل استاندارد مطرح میگردد که این تغییرات منجر به مانایی در مدل میشوند. این مقاله به مقایسه کمی این روشهای جایگزین پایاکننده مدلها میپردازد. در اینجا چهار خصوصیت مختلف در این گونه مدلها جهت پایایی مدل در نظر گرفته میشود: 1) مدلی با حق ریسک نرخ بهره (بدهی انعطافپذیر). 2) مدلی با هزینههای تعدیل پورتفولیو محدب. 3) مدلی با بازارهای کامل دارایی. یافته اصلی این مقاله حاکی از آن است که تمام مدلهای ارائه شده، پویاییهای تقریباً یکسانی در چرخههای تجاری متناوب از خود نشان میدهند. از این نمونه پویاییها میتوان به گشتاورهای غیرشرطی مرتبه دوم و توابع عکسالعمل آنی اشاره کرد. تنها تفاوت قابل توجه در میان این مدلها آن است که پویایی مصرف در مدل بازار کامل دارایی دارای سطح ملایمتری میباشد. همچنین، تغییر پارامترهای پایا کننده مدل در محدوده گستردهای حول مقدار پایه اولیه، تأثیری قابل توجهی بر پیشبینی پویایی مدل ندارد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند . پایایی+مدل اقتصاد باز+ بازار دارایی+تعادل عمومی+ تصادفی پویا + مقالات اقتصادی+پژوهشهای اقتصادی+سیاستهای اقتصادی

مقاله علمی و پژوهشی " آزمون تجربی نظریه لیندر در الگوی تجارت خارجی ایران" مقاله ای است در 20 صفحه و با 54 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث صادرات، واردات، نظریه لیندر، شکاف درآمد سرانه پرداخته شده است چکیده مقاله لیندر معتقد است سطح درآمد سرانه یک کشور الگوی خاصی از سلیقهها را به بار میآورد. در واقع طبق مدل همپوشانی تقاضای لیندر، تجارت دوجانبه بین کشورهای با درآمد سرانه مشابه بیشتر از کشورهای با درآمد سرانهی متفاوت است. پژوهش حاضر با استفاده از الگوی دادههای تابلویی به بررسی تجارت دو جانبه ایران و شرکای تجاری بر اساس نظریه لیندر در دوره زمانی 2010-2006 میپردازد. با بررسی دادهها و اطلاعات مربوط به واردات، ده شریک عمده تجاری ایران در زمینه واردات امارات، چین، آلمان، ترکیه، سویس، کره جنوبی، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و هند میباشد. نتایج حاکی از پذیرش فرضیه اصلی مبنی بر تاثیر منفی و معنادار بین حجم تجارت (صادرات و واردات) و اختلاف درآمد سرانه میان دو کشور است. به عبارتی هر چه تفاوت درآمد سرانه میان کشورها کمتر شود تجارت میان دو کشور افزایش خواهد یافت. در مورد فرضیه دوم که مبین ارتباط منفی میان متغیر مسافت و حجم تجارت میباشد در مورد صادرات این فرضیه پذیرفته میشود. اما در مورد واردات این فرضیه رد میشود. با توجه به اینکه کشورهای منتخب از نظر جغرافیایی فاصلهی نسبتاً زیادی با ایران دارند، به همین دلیل مدل جاذبه برای الگوی واردات ایران در این پژوهش خلاف انتظار نظری میباشد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند . صادرات+واردات+نظریه لیندر+شکاف درآمد سرانه + مقالات اقتصادی+پژوهشهای اقتصادی+سیاستهای اقتصادی

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی حساسیت عوامل اثرگذار بر تقاضای مؤثر مسکن در ایران" مقاله ای است در 30 صفحه و با 40 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث مسکن، تقاضای مؤثر، کشش تقاضا، تقاضای مسکن پرداخته شده است چکیده مقاله نبودِ تعادل بین تقاضا و عرضه مسکن در شهرهای ایران، همچنین تحقق نیافتن جایگاهی که قانون اساسی (اصل 31) برای مسکن مورد نیاز مردم در نظر گرفته است، ضرورت بررسی همه جانبه ابعاد مشکل مسکن و ارائه راهکار لازم برای رفع مشکل یاد شده را ایجاد میکند. در این تحقیق کوشش شده است ضمن تبیین عوامل مؤثر بر تقاضای مسکن، روابط این متغیرها با یکدیگر مورد شناسایی و ارزیابی قرار گیرد. به این ترتیب که با برآورد کششهای عوامل اثرگذار بر تقاضای مؤثر مسکن میتوان تأثیر هر یک از این عوامل را در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها در نظر گرفت. در این مطالعه بهدلیل گستره عمومی که برای بررسی نتایج سیاستگذاریها مورد نظر بوده، مسکن کالایی با کیفیت یکسان تعریف شده است. مهمترین کاربرد نتایج این مطالعه، بهرهبرداری در سیاستهای کلان اقتصادی کشور و بررسی میزان برآورده شدن انتظارات سیاستگذاران خواهد بود زیرا کشور ما پس از پایان جنگ تحمیلی دارای موج جمعیتی میانسال و جوان شد که مهمترین نیاز ایشان را شاید بتوان تأمین مسکن دانست. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی آثار تولید بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات بر تورم در اقتصاد ایران" مقاله ای است در 28 صفحه و با 25 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث تورم، تولید بخشی، حجم پول، روش خود توضیح برداری (ARDL)، روش تصحیح خطای برداری (VEC)پرداخته شده است چکیده مقاله مطالعات زیادی در مورد تورم و علل آن در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته انجام شده است. یک درک واحد در مورد مفهوم تورم وجود دارد، ولی در مورد علل آن در بین اقتصاددانان اتفاق نظر خاصی وجود ندارد. در این تحقیق از دادههای (1384-1353) برای انجام تجزیه و تحلیل استفاده شده است. برای بررسی آثار تولید بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات بر تورم از دو روش اقتصادسنجی نظیر روش خود توضیح برداری با وقفه گسترده (ARDL) و روش تصحیح خطای برداری ((VEC استفاده شده است. نتایج مدلARDL نشان میدهد که هر 10 درصد افزایش در نرخ رشد نقدینگی به افزایش 4/6 درصد در سطح عمومی قیمتها منتهی خواهد شد. همچنین بر اساس روش VEC مشاهده میشود که فرضیه پولی بودن تورم در اقتصاد ایران پذیرفته نمیشود. بر اساس نتایج مدل ARDL نیز میتوان دید که افزایش تولید بخشهای کشاورزی و خدمات در مقایسه با افزایش تولید بخش صنعت بیشتر موجب کاهش تورم در اقتصاد ایران میشود. بهعبارت بهتر میتوان گفت برای کنترل تورم در اقتصاد ایران، ضروری است دولت در سیاستهای اقتصادی خویش به سمت گسترش تولید در بخشهای خدمات و کشاورزی نقش هدایت و نظارت بیشتری را داشته باشد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

انتشار کتابی با موضوع حقوق شهروندی و عدالت کیفری در خمین« واپسگرایی انتولوژیکال بر نشانههای شهروندگرایی نوین و سیاستهای جنایی» کتابی با موضوع حقوق شهروندی و عدالت کیفری نوشته مهدی شاهین صفا است که در سال ۱۳۹۸ با شمارگان یکهزار نسخه و قیمت ۲۰ هزار تومان از سوی انتشارات پرپروک خمین روانه بازار نشر شده است. این کتاب ۱۶۸صفحهای شامل ۲ بخش کلیات و حقوق شهروندی و عدالت کیفری است و هر بخش از چندین فصل ،گفتار و مبحث تشکیل شده و «شهروند»، مفهوم، انواع و گستره آن، حقوق شهروندی، حقوق سیاسی، جایگاه شهروندی در حقوق ایران و مولفههای حقوق شهروندی از گفتارها و مباحث فصل اول است. فصل دوم با عنوان حقوی کیفری و سیاست خارجی شامل سیاست جنایی تقنینی، انواع سیاست جنایی در سطح ملی، سیاست جنایی قضایی و سیاست جنایی فراملی میشود. هم چنین در این کتاب مباحثی نظیر حقوق قانونی متهم و حق دفاع وکیل مدافع، تغییر در تعریف قانون آیین دادرسی کیفری و اصول حاکم بر آن و ابتکارات و نوآوری های قانون آیین دادرسی کیفری جدید مطرح شده استحقوق متهم در قانون آیین دادرسی کیفری عنوان یکی از بخشهای کتاب است که حق دفاع و وکالت برای متهم در فرایند دادرسی کیفری، عدالت کیفری و حقوق شهروندی، حریم خصوصی و حقوق اساسی مردم و شهروندان و حاکمیت قانون را در بر میگیرد.بخش دیگری از کتاب با عنوان انتولوژیکالیسم سیاست جنایی و شهروندینگی شامل افزایش آمار جرایم و ترس از جامعه، ویژگیهای سیاست جنایی امنیت گرا، انسانیت زدایی از نظام عدالت کیفری و جرم انگاری افراطی و حداکثری میشود. در بخش چکیده کتاب نوشته شده است: عنوان پرطمطراق و پر زرق و برقی نظیر شهروند و شهروندگرایی و حقوق شهروندی که بازیچه دست حاکمیتهاست، به میزان زیادی رفتار شعارگونه به خود گرفتهاند.در بخشی از این کتاب «انتولوژی» مطالعه و ماهیت پرسشهایی درباره آنچه هست، تعریف شده و آمده است: حقوق شهروندی واژهای است که در مکاتب مختلف اعتقادی و اجتماعی تعاریف گوناگونی دارد و مفهوم این حقوق در فرهنگ غرب بیشتر بر جنبههای سیاسی و اجتماعی آن تکیه دارد.بخش دیگر کتاب را مبحث سیاست جنایی تشکیل میدهد که به عقیده نویسنده سیاستی است که هر دولتی در حیطه داخلی و خارجی خود در جهت مبارزه با جرایم و حفظ امنیت جامعه اعمال میکند.نویسنده رسالت خود را بررسی این موضوع قرار داده که سیاستهای جنایی ایران تا چه اندازه توانستهاند، بستری را در ارتقای حقوق شهروندی ایجاد کنند.

مقاله علمی و پژوهشی" جایگاه محصولات فرهنگی و سند چشم انداز 1404" مقاله ای است در 24 صفحه که در مجلات معتبر علمی با رویکرد مدیریت رسانه منتشر شده است . در این مقاله علمی و پژوهشی به جایگاه محصولات فرهنگی و سند چشم انداز 1404، برنامه پنجم توسعه ، سیاستهای فرهنگی ، تبلیغات تجاری ، برند برتر و کالای فرهنگی اشاره شده است. محتوای این مقاله می تواند مورد استفاده دانشجویان دوره دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد برای تهیه رساله دکترا و پایان نامه ارشد قرار گیرد.

مقاله علمی و پژوهشی " نابرابری و رشد اقتصادی در استانهای کشور" مقاله ای است در 18 صفحه و با 33 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث نابرابری، رشد اقتصادی، عوامل اقتصادی، عوامل جغرافیایی، فاوا پرداخته شده است چکیده مقاله هدف این مقاله، تجزیه و تحلیل آثار نابرابری درون استانی بر رشد اقتصادی استانهای کشور با استفاده از عوامل اقتصادی، جغرافیایی و تکنولوژیکی در چارچوب مدل رشد اقتصادی پایدار و با استفاده از دادههای تلفیقی طی دوره زمانی سالهای (1386-1379) است. نتایج نشان میدهد سرمایه فیزیکی و انسانی، شبکههای ارتباطاتی، بازبودن اقتصاد، ساختار صنعتی، نرخ رشد جمعیت و دسترسی به آبراهها، واقعشدن در مرزهای جغرافیایی و دوری از مرکز کشور تأثیرگذارترین متغیرها بر رشد اقتصادی استانها هستند. همچنین، وجود همگرایی بین استانها تأیید میشود. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

توزیع جمعیت یک کشور را با استفاده از اطلاعات بدست آمده از سرشماریها بررسی و مطالعه میکنند. در قرن اخیر، ظهور کلان شهرها و مناطقی با تراکم جمعیتی بالا، مستلزم داشتن آگاهی درست از توزیع جمعیت و تجزیه و تحلیل آن است. مسأله جمعیت از دیرباز مورد توجه محققان است، اما رشد بیرویه جمعیت در کشورهای در حال توسعه در پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن در دهههای اخیر، توجه بسیاری از پژوهشگران را به مسأله جمعیت و تغییرات کمی و کیفی آن معطوف ساخته است. با وجود دیدگاههای متفاوتی که در مورد نقش جمعیت و برنامهریزی توسعه وجود دارد، مطالعات جمعیتی و استفاده کاربردی از آن در اکثر برنامهریزیها، اهمیت ویژهای یافته است. پایه این مطالعات جمعیتی آمارهایی است که بر مبنای اعداد و ارقام بدست آمده از جمعیت است. چنانچه این اعداد و ارقام درست نباشد و یا نقص داشته باشد، محاسبات جمعیتی ما و شناخت تغییر و تحولات و مقایسه شاخصهای جمعیتی که نقش کلیدی در توسعه دارند بیفایده است. در حالی که به خاطر مشکلات اقتصادی و اجتماعی که ریشه در افزایش جمعیت دارند باید از تعداد و چگونگی افزایش یا کاهش که هر لحظه در جمعیت صورت میگیرد آگاه شویم و این تغییرات و تحولات را بر پایه آمارهای صحیح محاسبه و بر اساس آمارهای موجود برنامهریزی کنیم. فهرست مطالبپیشگفتارفصل 1کلیات جمعیت شناسیمقدمهتعریف جمعیتشناسیمفهوم جمعیتشناسیاهداف جمعیتشناسیتاریخ تغییرات جمعیت در جهانمفهوم کاربردی جمعیتشناسیپدیده جمعیت و برنامهریزیاهمیت جمعیتشناسی در برنامهریزی آموزشیروشهای جمعیت پژوهیفصل 2تاریخچه نظریه های مربوط به جمعیتمقدمهجمعیت و نظریههای دینینظریههای جمعیت در قرون وسطینظریههای جمعیتی در دوره رنسانسنظری به اندیشههای ایرانی در مورد جمعیتنظریههای طرفداران افزایش جمعیت در چند کشور منتخبنظریههای مخالفین افزایش جمعیت در چند کشور منتخبفصل 3ساختار جمعیت و تاثیر آن در مسائل اقتصادی و اجتماعیمقدمهساختار جمعیتساختار سنی جمعیتتعلیم و جمعیتتعلیم و تربیت و رشد جمعیتجمعیت و توسعه اقتصادی و اجتماعیتحولات اقتصادینظریههای اقتصاد جمعیتتعلیم و تربیت و تحول در سرمایه انسانیتحولات اجتماعیتعلیم وتربیت و تحول در نهادهای اجتماعیتعلیم و تربیت و تحول در ارزشهافصل 4جمعیت و برنامه ریزی تعلیم و تربیتمقدمهتعریف برنامه ریزیمراحل برنامهریزیتعریف برنامهریزی آموزشیمفهوم برنامهریزی آموزشیهدفهای کلی برنامهریزی آموزشیسطوح برنامهریزی آموزشیتفاوت برنامهریزی آموزشی و درسیمشکلات اجتماعی و برنامهریزی درسیفصل 5شاخص های تعلیم و تربیتمقدمهتعریف شاخصکاربرد شاخصهاشرایط شاخصهاشاخصهای جمعیتشناسیشاخص اشتغال به تحصیلشاخص افت تحصیلیراههای کاهش افت تحصیلیشاخص نسبت کل شاگردان به معلمانشاخص هزینه سرانه شاگردانفصل 6تکنیک ها و شیوه های آماری مورد استفاده در برنامه ریزیمقدمهتحقیق کمی در تعلیم و تربیتتحقیق کیفی در تعلیم و تربیتروشهای برنامهریزی آموزشیفصل 7مطالعه آماری وضع سواد و تحصیلات در ایران و سایر کشورهامقدمهتعریف سوادآموزیریشههای تاریخی سواد آموزیسابقة تاریخی سواد آموزی در ایراندورههای آموزشی سواد آموزی و اهداف آنسوادآموزی در سایر کشورهافصل 8افت تحصیلی و رابطه آن با برنامه های اقتصادی و اجتماعیمقدمهتعریف افت تحصیلیانواع افت تحصیلیدلایل افت تحصیلیزیانهای ناشی از افت تحصیلیرابطه افت تحصیلی با موقعیت اقتصادی و اجتماعیاثرات افت تحصیلی در هزینههای تعلیم و تربیتراههای کاهش افت تحصیلیفصل 9پیش بینی نیازهای آموزشی ناشی از افزایش جمعیتمقدمهرشد جمعیتاثر روندهای جمعیتی در امر آموزشچند پیش بینی تکان دهندهسیاستهای آموزشیسیاستهای جمعیتی در برنامهریزی آموزشیراههای کاهش نابرابریها در تعلیم و تربیتمنابع فارسیواژه نامه